Macrou..la cuptor??
Am primit aseara...o comanda serioasa..sotului ii este pofta de macrou.. la cuptor.. marinat..sau cam asa ceva.. iar eu.. n-am pregatit niciodata asa ceva..ma poate ajuta cineva cu un sfat sau vreo reteta in acest sens??
Multumesc si o zi buna tuturor..
Raspunsuri
canne-marie spune:
Buna , uite cum fac eu un macrou la cuptor, se i-a macroul se spala fff bine se fierbe un pic se scoate se pune intr-o tava de cuptor cu o cana de apa , o cana de vin alb, foi de dafin ,boabe de piper , ornat cu felii de lamaie , o lingurita de secretul gustului,uns cu ulei de masline sau de floarea soarelui.. Sper sa-ti placa si sa iasa bun.
POFTA BUNA
annes
badjoke spune:
Eu il fac foarte simplu, fiind un peste usor gras. Dupa ce il spal, ii dau un praf de sare, un pic de curry si-l invelesc in folie de aluminiu. Il pun in tava cu un pic de apa si-l bag la cuptor la foc mare. E un deliciu servit cu orez si lamaie.
Pofta buna.
Carmena spune:
Daca vrea marinat, eu il fac asa:
tai macroul felii groase cam de doua degete. Tai si 3-4 cepe solzisor. Asezi in cratita un rand macrou un rand ceapa si tot asa pana inchei cu ceapa. Adaugi cateva boabe de piper, o foaie de dafin, sare dupa gust.Pui o cana de vin alb, o cescuta de otet de mere(e mai bun) si completezi cu apa daca mai e nevoie. Pui pe foc mic la aragaz timp de 2 ore. Dupa aceea, faci un sos de rosii din pasta de tomate cu jumate de linguritza de zahar si il torni deasupra. Adaugi si feliutze de lamaie taiate subtire. Scuturi cratita(fara sa mesteci!!!) sa se incorporeze sosul si lamaia si dai la cuptor pentru inca o ora, sau o ora jumate.
Este o bunatate mie una imi place la nebunie. E bun mai ales rece decat cald. Merita efortul, desi dureaza mult ca timp de pregatire.
Bafta si pofta mare!
Carmen
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/
iacobica spune:
eu il fac astfel:
pun pestele in putina apa cu condimente(care iti plac) pe care il bag la cuptor. cand e aproape gata pun putin otet, boabe de piper si foi de dafin si il mai bag la cuptor. il servim cu cartofi fierti peste care pun un sos alb facut din maioneza, lamaie si patrunjel.
nu stiu sa dau cantitati sau timpi de stat la cuptor pentru ca fac totul "ochiometric"
Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)
livia_sampetru spune:
Multumesc tuturor pentru sfaturi..maine o sa incerc...sa vedem ce iese..sper sa-i placa.. ma tenteaza reteta lui Carmen...cu sos de tomate.. cum vrea el..abia astept sa gust...ms inca o data tuturor!