Uleiul de porumb, ce sa fac cu el?
... am primit de curand o sticla de ulei de porumb presat la rece ....
nu e tare bun la gust, nu cred ca o sa il folosesc in bucatarie (oricum gatesc foarte putin), deci m-am gandit ca poate mi-ar fi de folos in ceva tratament cosmetic
ati putea sa-mi dati niste idei?
voi la ce il folositi?
citisem mai demult pe Forum, o reteta de tratament pt corp cu ulei de masline si zatz de cafea, oare ar merge sa inlocuiesc cu uleiul de porumb?
Ana
Raspunsuri
Annie80 spune:
aici in emirate rafturile sunt pline de, si cred ca se foloseste la gatit, salate, nu o fi la fel de gras ca cel de fl soarelui, eu una nu folosesc, dar ma gandeam sa cumpar sa vad cum e
la zatul de cafea ,foloseam, caci nu o mai fac, orice fel de ulei, migdale, cocos, masline
Someone's pleasure is another's pain!
monica-elizabet spune:
uleiul de porumb este mult mai bun pentru prajit decat uleiul de floarea soarelui
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
Marilena12 spune:
Uleiurile presate la rece nu se folosesc la prajit, doar cele dublu rafinate sunt bune pentru a fi ridicate la temperaturi mai inalte, altfel se descompun si devin toxice pentru organism. Uleiul de porumb presat la rece este ideal pentru salate, sau ca adaos la mancarurile deja preparate. Este foarte indicat pentru copii si femeile gravide. Pentru uz cosmetic nu sunt chiar stralucite, neavand aceleasi proprietati precum uleiul de masline.
MARILENA SI ANNA
andanii spune:
la mancat se foloseste, eu il pun in diverse salate .... are un gust delicios, familiei mele place , acuma gusturile nu se discuta.
ANDANII 

dicirstea spune:
Si eu l-am folosit. Si eu am avut o reticenta din cauza mirosului, dar e chiar bun la gust, si in salate si la oua de ex.
alot spune:
Ferelor, multumesc de mesaje... am mai cautat si eu pe net si intr-adevar e recomandat mai mult pt salate...
o sa incerc zilele astea una...
Ana
Andreea_k spune:
eu folosesc numai de asta la salate , mai ales acum cand a aparut salata verde si ridichile mancam zilnic( Dar la salata de varza d ex nu il folosesc ).
Si eu luasem de curiozitate ca pe afara vad ca asta se foloseste cel mai mult si ne-a placut si noua.
elisor spune:
stiam ca uleiul de porumb e mai nociv la prajit decat cel de floarea soarelui, in schimb mai sanatos pentru salate
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
amyana spune:
"Uleiul de porumb este cel mai folositor dintre toate uleiurile vegetale familiare si accesibile noua. Uleiul de porumb contine vitaminele din grupa B, C, D, E, caroten, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu). Acest ulei are un continut sporit de vitamina E, circa de 2 ori mai mult decit uleiul traditional de floarea-soarelui.
Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar si muscular al omului. Ea e mai numita "vitamina tineretii", fiind un antioxidant, care incetineste procesele de imbatrinire in organism. Acizii grasi nesaturati, ce se contin in uleiul de porumb, maresc rezistenta organismului la bolile infectioase si favorizeaza eliminarea din organism a excesului de colesterina. Anume pentru aceste proprietati uleiul de porumb e considerat un produs necesar in alimentatie." So, io o sa-l folosesc de acum inainte in loc de cel traditional de floarea soarelui.
mami &
Andrei
"Esti absolut in sigurantza cand nu te afli nicaieri..."
canne-marie spune:
, BUNA, eu am folosit ulei de porumb,numai la salate , imi place foarte mult ca are gust de floricele ( de porumb ).![]()
![]()

' cesc fetele.
annes