Electrostimulare

Electrostimulare | Autor: dicirstea

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca postez unde trebuie dar am nevoie de un sfat. Sunt gravida in 25 sapt. si am burta foarte mare pentru aceasta varsta, ma misc foarte greu, mi se umfla picioarele, am facut o celulita dizgartioasa si in general ma simt oribil si oribila. Stau destul de mult pe scaun sau in pat si nu prea pot sa fac miscare din cauza problemelor de sarcina (am si 35 ani si e prima sarcina). As vrea sa fac electrostimulare sau masaj, numai la picioare ma intereseaza, pentru ca m-am simtit foarte bine cand am facut (inainte de sarcina). Parca fac miscare fara sa fac efort. Dar nu stiu daca e ok in sarcina electrostimularea, sau sa gasesc un salon de masaj care sa aiba masa pentru gravida. Eu am burta foarte tuguiata si nu pot sta oricum, si la cosmetica mi-e foarte greu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu cred ca ai voie sa faci electrostimulare in timpul sarcinii. Masaj, da, masaj usor, special pt gravide , nu pe burta...intra pe site-ul activecenter si vezi ce gasesti acolo.

Claudia

POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Eu inainte sa raman insarcinata am inceput un program intensiv cu masaj, drenaj, electrostimulare, termosauna..dupa 3 saptamani am aflat ca sunt insarcinata si am intrebat medicul daca pot continua, bineinteles nu pe burta..si mi-a zis ca nu e nici o problema.
La salonul unde merg eu au mai fost si alte gravidute, cu sarcini mult mai inaintate si a fost totul ok cu copilul..
Am vazut intr-adevar ca sunt unele site-uri care recomanda evitarea electrostim. pe per. sarcinii..
Eu ma simt bine facand masaj(picioare, brate si masaj usor pe burta), drenaj(la picioare),electrostimulare(tot picioare)si termosauna(tot picioare)..in plus daca ai retineri de apa eu cred ca e binevenita..
Pentru linistea ta, poti intreba medicul..el stie mai bine ce iti prieste si ce nu sarcinii tale..

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Cristina7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cum faci masaj la picioare? Cum stai adica? Eu nu pot sta pe burta, si am nevoie de masaj exact pe partea din spate, mi se pun niste carcei groaznici. Stiam ca e o masa cu decupaj la burta.

Mergi la inceput

Eu deocamdata stau pe burta..ca nu se vede nimic inca la mine:)
Nu au masa speciala de gravide unde merg eu..dar mi-au zis ca pun niste prosoape sub tine cumva..incat sa nu stai pe burta. Inca nu imi imaginez cum e.. Nu stiu cum poate fi la tine..in conditiile in care zici ca ai burta f. mare si tuguiata..

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Cristina7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

E naspa! Merg la cosmeticiana acasa, are misto aranjat si are o canapea cu perne mari si imi pun o perna in continuarea burtii, ca sa fiu la acelasi nivel, si ma si sprijin in maini ca sa nu ma las cu toata greutatea pe burta. Dar la masaj e mai complicat, ca trebuie sa stai intins si relaxat, sa te poata apasa, asa ca nu stiu cum sa stau; de-aia mi se parea mai simplu cu electrostimularea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

In nici un caz sa nu faci eletrostimulare, poate duce la avort spontan. Masaj e ok, dar nu sa stai pe burtica, ci cand lucreaza la spate sa stai pe parti. Eu la sarcina precedenta am facut masaj pana la 8 luni.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Roxana, de ce nu e bine sa faci electrostimulare in sarcina? chiar sunt si eu interesata.. ti-a explicat vreun doctor de ce?

Cristina7+

Mergi la inceput

Nu am intrebat un doctor, insa am avut propriul salon de remodelare si nu se putea face clientelor insarcinate din cauza curentului electric care circula prin tot corpul. Pe langa ca il curentezi si pe bietul BB, ideea electrostimularii e sa iti lucreze muschii ceea ce inseamna ca provoaca contractii.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Am inteles..
chiar daca nu faci decat la picioare?
In cazul asta am sa renunt la electrost..si am sa continui cu celelalte..
La inceputul sarcinii..cand nu stiam ca sunt insarcinata..am facut destul de multe sedinte..dupa ce am aflat doar una..si numai la picioare..
Sper sa nu fie probleme..oricum merg din nou luni la eco..si il mai intreb odata pe dr ce parere are..poate nu stia ce presupune electros..

Cristina7+

Mergi la inceput

Pai in principiul curentul circula, pe burta nici nu putea fi vorba sa pui elecrozii. Uite am o prietena care a facut in primele saptamani pentru ca nu stia ca e insarcinata si a avut sarcina oprita in evolutie. Nu stiu dc era de la electro, probabil ca nu, insa de atunci eu una nu as fi facut daca ma stiam potential gravida, d-apoi insarcinata cert.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput