a intrat in Europa DMSSF?!

a intrat in Europa DMSSF?! | Autor: lala

Link direct la acest mesaj

Probabil pentru ca este vorba de Romania, de o institutie a statului, ar trebui sa ma bucur ca a intrat in Uniunea Europeana.

Dar tocmai pentru ca este vorba de Romania si de o institutie a statului descopar la sfarsitul lunii februarie ca alocatiile copiilor au fost 'trimise de programul impus de Uniune dupa stimulent, adica la Posta'. Nu-i nimic imi spun in gand dau un telefon si probabil ca se rezolva. Cautand pe net numarul de telefon descopar ca respectiva institutie nu numai ca a intrat in Uniune dar s-a mutat in casa noua. Pana cand au raspuns doamnele de la centrala am reusit sa memorez toate cele 3 numare de telefon dar nu-i nimic, institutie de stat, solicitari multe...

O dna amabila de la conturi ma informeaza, dupa ce ii spun care este problema si numarul sectorului, ca trebuie sa ma deplasez personal cu copii dupa certificatele de nastere si un extras bancar (de ce nu este suficient sa scriu banca si IBANUL, de ce are susnumita directie treaba cu extrasul meu bancar nu stiu) la sediul de la capatul autobuzului 104.

Solicit civilizat un numar de fax sau o adresa de email la care sa trimit datele solicitate dar sunt refuzata cu fermitate. 'Vorbiti cu sefa dar nu rezolvati nimic' suna atat de cunoscut nu? Si oricum sefa nu raspunde la telefon iar programul cu publicul e de luni pana joi de la 8 la 16 asa ca sacrific o zi de concediu si ma plimb din sectorul 1 pana in 2 sa rezolv problema.

Ce poate fi mai simplu de atat? Si totusi, in timp ce scot fericita documentele solicitate din geanta dna cu care vorbisem cu o zi mai devreme intreaba 'La ce banca aveti contul?' Raiffeisen? Nu puteti primi banii pe card, nu mai lucram cu ei, acum lucram doar cu BCR si cu Procredit.' Si vine povestea cu intratul in Europa si cu programul care a timis banii dupa stimulent (daca nu era stimulentul banii mergeau bine mersi pe card in cont de Raiffeisen).

Mi-am permis sa intreb de ce nu am fost notificata in scris sau telefonic cu privire la schimbarile survenite, ca doar au cerut toate datele in formularele pe care le-am completat si raspunsul a fost 's-a anuntat in presa, sunteti atat de multe si nu are cine sa munceasca atat'.

Acum vin si intreb 'chiar a intrat in Europa Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie? Unde in lumea asta trebuie sa-mi mut contul de la o banca la alta doar pentru ca asa doreste o insitutie a statului?'

Susnumita instituie are o mare lipsa de respect fata de cei pe care ii deserveste sau sunt eu prea sensibila?

Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Adica nu vom mai primi banii pe card??? Eu am la BancPost card si primeam alocatia acolo.......la doua luni ce-i drept, lucru care nu mi se parea OK.

O primavara fumoasa tuturor!

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Si noi avem cont la Raiffeisen pentru alocatie. Se va obosi cineva sa ne anunte "schimbarile"?

M-am saturat sa fac in fiecare an cate un cont la "alta banca" pentru ca statul nu vrea, nu poate, nu stie........

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Noi primeam alocatia pe card (Bancpost). Fara nici un anunt, luna trecuta am primit prin posta alocatia marita, acum urmeaza sa vina si cea de pe februarie.
Momentan nu am timp sa alerg pe la banci. Cred ca merg prin mai, ca dupa ce va implini fetita 2 ani, in iulie, sa-i vina faimoasa alocatie tot pe card, ca oricum nu-i scot...

Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Ehe, eu am doi copii, la unul apare pe fluturasi, CNPul meu iar la celalalt nu...si mi se scrie pe fluturasi sa prezint CNP in str Hambarului 6...Fac rost de nr de tel si nu raspunde nimeni...si sun de 2 sapt..ca nu pot ajunge acolo pana la 4, mai ales ca eu stau in
Militari si lucrez la Universitate si as fi vrut sa trimit prin fax sau macar sa ii fac atenti ca totusi au CNPul meu...

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Hai sa va povestesc si peripetiile mele ca doar.....sa nu credeti sa sunteti singure......
Pana in ianuarie am primit alocatia (cea din decembrie) de stat prin posta iar stimulentul pe card.
In februarie cand trebuia sa vina alocatia pe ianuarie....surpriza....nu a mai venit la posta. Postasul m-a sfatuit sa sun imediat la DMSSF sa vad ce se intampla. Aflu cu stupoare ca ar trebui sa primesc banii pe card dar.....nu am o anume cerere depusa la ei prin care sa cer virarea alocatiei pe card. Adica.....te obligam sa faci cererea dar nici macar nu te anuntam ca tre sa o faci.
Am primit asigurari prin telefon ca am sa primesc in martie alocatia pe ianuarie si februarie. Ok...ma gandeam eu....merge cat de cat repede schimbarea.
Cand ma duc sa depun cererea cu o copie a buletnului si o copie a certificatului de nastere a copilului mi s-a spus de catre o doamna foarte plictisita ca in termen de 30 de zile am sa primesc un raspuns , adica ce s-a intamplat cu alocatia mea....de ce nu a venit pe ianuarie.
Binenteles ca am facut un pic de circ ca.....ma omoara modul lor de abordare a problemei.
Concluzia? Nu ai ce sa scoti de la ele....nu vreau sa fiu rea dar chiar cred ca u le intereseaza probleme noastre.

Sa aveti o zi buna

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput