translucenta nucala peste 5

translucenta nucala peste 5 | Autor: lilirusu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.Sunt tare daramata psihic,azi am facut eco la dr.Herghelegiu si mi-a spus ca am translucenta nucala mare,peste 5,5 cu risc major de anomalie genetica,cel mai probabil una dintre trisomii sau anomalie cardiaca congenitala severa.Am 11 saptamani si 33 ani,fara nici o problema genetica in fam.mea sau a sotului.Concluzia:intreruperea sarcinii.Intrebarea mea este daca a mai avut cineva o astfel de problema.Ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaPan spune:

Imi pare rau pentru toata suferinta prin care treci. Sfatul meu este sa incerci si parerea altui doctor. Si stiu ca, in cazul unei TN mari se poate face testul de amniocenteza (pina in 20 sapt)
sau corionic virus sample (pina in 12-13 sapt)prin care se afla cu certitudine existenta sau nu a unei anomalii genetice. Intereseaza-te de testele astea si poate incerci si o noua ecografie.
Nu te descuraj si noroc. Fa tot ce poti ca sa fii sigura de ceea ce se intimpla cu tine.
Iti dorecs mult noroc si sper ca totul va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Fetelor, nu va suparati, dar incercati sa raspundeti la subiect.

Lili este colega mea de odisee si noi toate am sfatuit-o sa repete ecografia si sa ceara opinia unui al doilea sau al treilea medic.

Cu ce nu o putem ajuta este experienta personala. Adica exact ce are nevoie si cere in acest subiect.

Multumesc.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Lili, si eu cred ca a r tr sa refaci ecografia. In ce sapt esti acum? Citisem parca ca TN se masoara in sapt 12-13. Si, oricum...nu dispera. poti face amniocenteza si de acolo afli sigur ce si cum. Triplul test e si el o solutie, dar intermediara, nu da un rezultat concludent. Daca vrei informatii despre amniocenteza imi poti scrie. Eu am facut recent la Bucuresti, la dr. Predoi (de fapt chiar azi am primit rezultatul si e ok). Nu merita sa stai in stres.

Oana DPN - 26 iulie 2007 si Stefan-Vladimir - 11 martie 2003

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Herghelegiu, chiar asa bun cum e, a dat de foarte multe ori rateuri. Eu am citit o gramada de rateuri ale lui aici pe forum, unele dintre cele mai grave.... cunosc si vreo 2 cazuri (unul din pacate fatal) in care Herghelegiu nu a vazut ceva sau a vazut ceva gresit.

Neaparat fugi si la alti medici, mai ales ca translucenta (am citit eu pe site-uri medicale) trebuie masurata numai in anummite conditii, astfel incat sa nu masori din greseala si o parte din placenta, astfel incat sa iti iasa mult mai groasa decat este cazul.

Medici despre care am citit destule pareri bune sunt Iosup si Pop. Un alt medic foarte bun este Pelinescu (de la Medlife). La ultimul am fost eu si iti pot spune ca omul are o rabdare de inger...pana nu e bebe-ul in pozitia optima sta si asteapta, nu se grabeste, si iti explica fiecare chestie pe care o face.

Du-te neaparat macar la 2 dintre ei, inainte de a face orice altceva! Chiar si medicii mari pot da gres.

Succes si sa se gandeasca DD la voi! Tine-ne la curent.

14+ cu maricel in burtica

Mergi la inceput