col intredeschis la 22 sapt.

col intredeschis la 22 sapt. | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Tocmai m-am intors de la ceea ce trebuia sa fie un control de rutina si sunt suparata de diagnostic - col intredeschis, risc de avort sau nastere prematura. Dr mi-a spus sa stau 2 saptamani in pat si sa revin la consult pt a vedea daca este sau nu cazul de cerclaj...
Sunt bulversata pentru ca la prima sarcina colul a fost lung, rigid si incapatanat, la nastere nu s-a dilatat iar acum...
E posibil ca dupa un repaus sa se inchida la loc? Imi puteti spune in ce consta cerclajul si daca voi putea iesi din casa cu el - sau trebuie sa stau doar in pat?...

Sanatate multa tuturor,
Florina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Florina stai linistita. Daca era ff grav te oprea deja la spital. Dar ca sa fie totul ok trebuie ca aceste 2 saptamani sa le stai intr-adevar in pat! Te ridici ca sa papi (nu sa faci de mancare), sa te duci la baie si doar atat. Chiar daca se va inchide dupa aceste 2 sapt va trebui sa iti iei masuri de precautie si sa nu faci efort.

Eu am cerclaj de la 19 sapt. Cerclajul se face sub anestezie generala, dureaza f putin, practic iti leaga colul cu un fir. Dupa cerclaj o perioada scurat vei sta iarasi in pat iar dupa, in functie de controlul pe care ti-l va face dr. vei putea sa revii la normal (f multe femei isi continua viata normala dupa).

Eu nu mi-am revenit pana acum si stau in pat din decembrie

Sanatate multa

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 29+

Fasolica din burtica si Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Ce inseamna ca nu ti-ai revenit?...Ce simptome ai?
Eu am avut o mica sangerare de dimineata (2-3 picaturi) dar m-am gandit ca sunt de la o rana pe col...Nu-mi vine sa cred ca nici macar nu m-am alarmat, m-am dus linistita la serviciu stiind ca azi ajung oricum la dr si el imi va spune ca de obicei ca imi fac griji din nimic...Tot timpul ma duc ingrijorata si el ma linisteste, azi m-am dus cat se poate de linistita si am plecat ingrozita...
La prima sarcina totul a decurs ca la carte (mai putin nasterea, lunga si prea grea)...probabil acum inteleg cu adevarat care i-au fost consecintele. Regret ca n-am facut cezariana, colul era lung, rigid si nu s-a dilatat decat 6 cm (dupa 14 ore de travaliu si diverse medicamente). La nastere s-a rupt, l-au cusut si in capul meu totul era din nou ok...
Am rascolit internetul si am gasit ca cerclajul se face intre 18 si 22 saptamani...Eu acum sunt in 22 de saptamani si m-a trimis acasa sa ma odihnesc 2 saptamani...
A facut cineva cerclaj dupa 24 de saptamani?... Mi-e teama ca peste 2 sapt imi va spune ca nu-mi ramane decat sa stau in pat pana nasc...
La prima sarcina eram studenta si stateam oricum acasa, acum lucrez si le-am spus colegelor ca voi pleca doar cu o luna inainte de a naste...adica peste 3 luni!
Nu stiu cum voi face, important e ca fetita noastra sa se nasca sanatoasa si cat mai aproape de termen.

Multumesc pentru raspuns,
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am facut cerclaj la 26 de sapt.

La 25 de sapt. am aflat ca am colul deschis (cu 4 sapt. in urma era bine... un pic mai scurt, 2,5 cm dar nu era grav). In plus, n-am facut efort si am stat cat mai mult in pat, pt. ca am sarcina gemelara si trebuia sa ma protejej... preventiv.

Dupa o sapt. am mers iar la consultatie, nu se imbunatatise deloc situatia... Asa ca m-a internat, am stat cu perfuzii si injectii vreo 4 zile ca sa nu mai am contractii deloc. Si apoi mi-a facut cerclaj. Se lega colul cu un fir, la mine a fost cu anestezie general. Dupa am mai stat o zi cu perfuzii, ca sa nu apara iar contractii si am plecat acasa.
Dar si cu cerclaj tot in pat trebuie sa stau...

Si eu, la prima sarcina, n-am avut nimic... am umblat pana in ultima zi... Si am nascut la aproape 40 de sapt.

Multa sanatate si iti doresc la tine o sa fie mai usor... daca stai f.f. cuminte (cum spunea si eimotto numai in pat si fara efort deloc) sunt sanse sa se inchida colul. Am auzit destule cazuri.

Eliana (36 sapt.) cu Mihai & Andrei
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Florina nu am vrut sa te sperii. Nu mi-am revenit si stau la pat deoarece mai am si alte probleme (cu placenta si cu capul ). Cerclaj se mai poate face si pe la 24 de saptamani mai ales daca nu ai contractii si nu este deschis colul dar oricum vei sta o perioada dupa acasa (preventiv) - 2 sapt acum +1-2 saptamani dupa. In plus se poate ca nici cerclajul sa nu rezolve problema, adica sa nu te poti duce dupa la serviciu, dar hai sa spunem ca asta e un scenariu pesimist.
Acum tot ce tb sa faci e sa stai in pat.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 29+

Fasolica din burtica si Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Eu am cerclaj de la 18 saptamani.Operatiunea in sine nu a fost de loc dificila,anestezie generala,cand te trezesti simti asa un usor discomfort,dar atat.
Greu e cu statul in pat.Cumplit,simti ca te dor toate oasele,dar te obisnuiesti si cu asta.Dupa 1 luna am avut voie sa functionez aproape normal,la serviciu nu am mai mers pentru ca trebuia sa stau mult pe scaun si nu e prea indicat,in rest ies la plimbare ,mai fac cate ceva prin casa,nu mai e chiar asa rau.
Acum m-au apucat din nou emotiile ca se apropie momentul cand trebuie sa-mi scoata firul.

Ai mare grija ,sa fii cuminte si sa stai in pat,pentru ca e destul de periculos.

mihaela 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Florina, inteleg ca orificiul exterior este intredeschis, ai facut ecografie?
Eu am avut diagnosticul asta la 16 saptamani si simteam intr-adevar o apasare. Am avut tratament 2 alilestrenol dimineata si 2 seara. La 28 de sapatamani colul era inchis bine. Dar cred ca am facut prea mult tratamentul pana la 32 de saptamani pentru ca am ajuns la 42 de saptamani si mi-a declansat nasterea de 3 ori incepand de la 41 de saptamani, primele doua declansari doar calciu si inca ceva pentru a face colul moale. Ultima data mi-a dat pastiluta magica de pus sub limba si a avut efect, m-am dilatat 10 cm cu perfuzii, dar am ajuns la cezariana pentru ca fetita nu s-a pozitionat bine, venea cu fruntea inainte, nu mai avea bataile inimii ok si eu aveam apa rupta de 14 ore.
Pe langa tratament nu am mai ridicat nimic, am mers la servici dar aveam grija sa stau la un unghi mai mare de 90 de grade la calculator. Si m-am mai linistit la ecografia de la 22 de saptamani cand colul era lung si orificiul interior inchis.
Si ca sa ma incurajeze doctorita imi spunea ca probabil este muschiul mai slabit de aceea nu s-a inchis perfect.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

florina si eu am avut cerglaj facut la 22 sapt. Colul mi se deschisese de pe la vreo 15 saptamani, iar medicul imi spusese sa stau la pat si sa nu ma mai duc la serviciu, insa eu m-am dus. Ma bucur ca l-am facut pentru ca datorita lui totul a iesit foarte bine.
Ai grija de tine!

Lavinia
pozele mele
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck3 spune:

Buna, Florina!

Si eu am avut un soc cand in sapt 23-24, dupa ce mi s-a parut ca am ceva contractii nedureroase, am aflat la echo ca incepuse sa se deschida colul; la prima sarcina am nascut in sapt 41, dupa ce-ca la tine-toata sarcina colul meu fusese lung si inchis. Am primit repaus la pat, 3 injectii cu..gavribinon cred, si 3 gynipral+no-spa pe zi. Am stat acasa, am luat bona si dupa-masa ptr pitica de 11 luni, si in sapt 28 la echo colul era din nou lung si inchis. De atunci pana la nastere am inceput sa ies, sa am o viata normala, mai putin efort gen luat prea mult copil in brate. Bebe a venit in sapt 40 dupa un travaliu de nici 3 ore, aproape fara dureri si urmari.
Sper sa ai si tu o poveste similara, iti doresc sarcina usoara in continuare!

CK3, anna (10.11.2005), thomas (7.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Multumesc mult pentru pentru raspunsuri si incurajari.
Voi respecta cu strictete recomandarea medicului, voi sta intinsa cat mai mult si sper ca peste 2 saptamani sa fie totul ok.
Baietelul meu are aproape 5 ani acum si este la bunici (la gradinita s-a ivit o epidemie de varicela iar eu n-am avut aceasta boala, si am fost nevoiti sa ne izolam o perioada). Vroiam sa-l iau acasa dar voi mai amana un pic...
Stiam ca nu sunt doua sarcini la fel dar ma asteptam ca a doua sa fie mai usoara.
Nu am fost la ecografie, pe 15 martie merg din nou la control si pe 20 martie am programata morfologia fetala. Sper ca pana atunci sa fie totul ok...
Simt o usoara presiune si eu, intepaturi din cand in cand si multe, multe suturi cand mi-e lumea mai draga, dar probabil asta e si dorinta ei, sa ne odihnim mai mult... :)
Nu stiu ce voi face cu tensiunea dupa atatea zile de stat doar la orizontala, dar mi-am regasit speranta in raspunsurile voastre.
Sanatate multa tuturor si sarcina usoara burticilor care mai trebuie sa stea in pat.

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Eu am avut cerclaj de la 14 saptamani si am stat 9 luni in pat(sarcina obtinuta prin FIV si cu mari probleme - fibrom, endometrioza, aderente carca, sindrom antifosfolipidic, Rh-negativ si incompatibilitate de grup sanguin) dar ce mai conteaza cand bebe este sanatos si la termen. Conteaza doar copilul dupa mine in momentele astea. Si pe cuvant ca te intareste cineva si stai 9 luni in pata fara sa misti(experimentat pe pielea mea).

Mergi la inceput