intrebari multe:D
hello viitoare mamici :D ....hmm astept sa vad dak da cineva vreun semn de viata si apoi o sa incep bombardamentul intrebarilor fara raspuns pt mine
!
Raspunsuri
carpatina spune:
tu intreaba, cu siguranta s-o gasi cineva sa raspunda sau sa te sfatuiasca!
7+
http://bd.lilypie.com/xO2Zp1.png
mamii spune:
hmm pe 15 feb am facut o ecografie normala ...ecografa mi.a zis k e sanatos vioi i.am auzit inimioara ( normala) etc etc....dupa kre am ajuns la doctora care chipurile mi.ar tine evidentza(cred k nu o sa ma mai duc la ea) care mi.a zis sa ii imi fac o ecografie morfo fetala saptamana asta.Problema e k mie mi se pare km rpd adik se pot face asha ecografii intr.o veselie??Help Pls!
dianalaura spune:
draga mamii,
Acum depinde si in ce saptamana esti...dar de la prima ecografie nu ti-a dat o fisa, cu date? Daca nu ti-a dat, sigur si le-a notat pe undeva. Cere-le si mergi cu datele respective la noua doctorita.
Subiectul ecografiilor e destul de controversat..sunt persoane care zic ca nu afecteaza cu nimic, sunt persoane care zic altceva. Din ultimele cercetari efectuate in domeniu se pare ca ultrasunetele folosite in ecografie sunt percepute de catre copil ca un suierat, cam cum percepem noi suieratul unei locomotive care intra intr-o gara. (chiar asta era comparatia). Si se recomanda ca in cazul unei ecografii transvaginale, cu sonda, sa nu se puna aceasta sonda prea aproape de fata si urechile copilului, tocmai pt a nu-i cauza acestuia o stare prea mare de stres (nici noua nu ne-ar conveni sa ne fluiere cineva in ureche). In rest...sunt fete care au fost internate in spital pentru diverse lucruri si carora li s-au facut ecografii zilnic. De aceea banuiesc ca nici doctorii nu si-ar asuma un risc prea mare tare ecografiile ar fi nocive.
In medie din cate am observat eu ecografiile se fac cam la 6-7 sapt distanta...pt a sesiza modificarile fatului.
diana
27+
STEFAN
asa creste bebe
poze
i_ulia spune:
mamii, eu am trimitere pt morfofetala in sapt 20, cand se poate masura ceva la fat. nu ne-ai spus in ce saptamana de sarcina esti. oricum, in functie de luna in care trebuie sa nasti poti merge si la grupul de mamici care au acelasi DPN ca tine si sa mai citesti pe acolo ce spun ele, de obicei afli raspunsuri la multe intrebari. plus ca poti intreba gravidutze care se confrunta cam cu aceleasi chestii ca tine.
sarcina usoara!
iulia
15+
cristinamaria spune:
Mamii eu pana in sapt 12 aveam 5 ecografii! Da nu ne-ai spus de ce-ti faci exact probleme! Ideal se face una in primele sapamani pt a vedea cum s-a fixat sarcina si apoi prima eco morfologica in sapt 12!
Bafta!
cristina
30+
mamii spune:
pfff e a 3 a oara knd scriu sper d data asta sa mearga deja ma dor degetele
:)))......pov mea suna cam asha am 21 de saptamani dintr-un motiv sau altul deabea astazi am apukt sa imi fac analizele!
!!!ma rog la dnezeu sa fie totul ok!stau in italia si prima oara am vrut sa avortez....am ashteptat o perioada am ajuns in ro m-am razgandit!si am pastrat bebelicul
.In ro am facut o eco intravaginala ( cred k asha se num)si ecografa a zis k e totul ok.ajung in it si imi caut doc sa ma ia sub evidentza.....ma duc la ea si ma pune sa imi fac o eco ..ma duc la eco ...ecografa imi zice k e totul ok ii ascultam inimioara ii vedem piciorushele manutzele ochishorii :D
ce pot sa zic sunt topita:D ashaaa si knd ma duc la doc mea imi zice sa mai fac o ecografie morfo fetala k d c nu am facut-o pana acum.nelamuririle mele....:ori e idioata pt k putea sa imi scrie pe retzeta direct sa facc ecografie morfo fetala(fata doc nu imi indica prea multe sincer), si dak e normal sa fac 2 ecografii la o distanta asha de mik una d alta...§??
p.s sunteti nishte dragutze
p.s.2 ma scuzati k nu prea am coerentza in ce zic da am prea multe idei si nush cum sa le exprim pe cale scrisa:):D