Aveti timp sa va iubiti suficient?
Nu stiu, probabil ca s-a mai discutat despre asta pe forum, dar mi se pare un subiect f. important.
Deci: aveti timp de voi? Eu una, de cand am nascut (acum 1 an si 9 luni) am senzatia ca, in ochii mei, am ajuns undeva..pe un loc codas. Nu mai am timp de fardat/tuns/manichiura..d'astea, d'ale noastre. Nu am fost niciodata o tipa super aranjata, dar acum e din ce in ce mai rau. Dimineata, cand plec la seriviciu, nu stiu cum sa ies mai repede din casa ca sa nu se trezeazca bebe si sa planga dupa mine. Apuc, cateodata, sa ma mai fardez in masina; dar, va dati seama ca nu iese intotdeauna ceva spectaculos (multumita strazilor foare bune din Buc.). Ajung acasa in jurul orei 6, stau cu bebe, gatit, spalat, calcat (gospodina chiar n-am crezut niciodata ca o sa ajung...
); bagat bebe in pat pe la 21.30...ce sa mai faci dupa ora asta?
In fine, ideea e ca simt eu in sufletelul meu ca am impresia ca ma pierd, ca "nu mai sunt ce-am fost"; nu mai am timp deloc pt. mine, nu mai am timp sa fac ce-mi placea inainte: sa-mi iau o punga de seminte si sa citesc o cate buna, sa ma uit la un film.
Nu cred ca sunt singura care trece prin asa ceva...voi cum reusiti sa "va vedeti bine" in ochii vostri?
mamica de rockerash
Raspunsuri
PatriciaArdeleanu spune:
incerc cit pot sa nu uit de mine.
Nu stiu cum e la alte mame, eu am avut noroc sa am un copil cuminte, asa ca mi-am permis pe cit am putut sa am timp si pentru mine.
Nu plec niciodata de acasa nearanjata si nefardata. cind era acasa rebecca, dimineata se trezea dupa ce plecam eu, asa ca aveam timp sufiecient: in timp ce imi beam cafeaua, ma uitam la citeva stiri si ma fardam. Nu imi lua mai mult de 10-15 minute. Acum merge la cresa. ne trezim cu totii de dimineata, eu o pregatesc, ii dau laptele, tati se pregateste intre timp si pleaca amindoi. eu mai raman acasa jumate de ora si am timp sa ma pregatesc la rindul meu.
seara are momente cind se joaca singura, coloreaza, jucarii, asa ca imi pot permite sa navighez putin, sa stau pe mes, sa maninc seminte daca vreau. vinerea are program de mers la bunica ei peste noapte si o iau simbata seara. in tot acest timp pot sa imi fac curatenia generala, sa calc, sa gatesc si sa ma si odihnesc. nu am decit un apartament cu 2 camere si incercam seara cind mergem la culcare sa stringem cit de cit sa ramana ordine, si ma ajuta si sotul meu destul de mult, ca altfel imi era poate mai greu.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
PatriciaArdeleanu spune:
aha, si am uitat sa spun ca am timp seara sa citesc cite o ora inainte de culcare, ies la coafor cam 1 data la 4-5 saptamini cel mult, manichiura pedichiura, sau cu fete in oras, shopping. In acest timp sta cu tati.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
mina spune:
Al meu are 2 ani jumate si merge la gradinita de la 2 ani. Dimineata trebuie sa recunosc ca e cam pompieristica treaba, dar ne descurcam si e lege pt baietii mei sa ma astepte cat ma fardez-coafez (a se citi zburlit paru, ca il am ondulat, si dat cu fixativ...). Oricum, mai mult sau mai putin, mai bine sau mai rau, am cateva minute pentru mine dimineata.
Seara iau puiu de la gradi, lasam ghiozdanu si servieta cu laptopu acasa apoi mergem in parc un pic, facem piata, ne intoarcem acasa unde facem papa pentru tata. Vine tata, baietii pun masa in timp ce mami face dus si se da cu "crema de aia de miroase frumos" si dupa aia stam linistiti la masa. Strangem (uneori am noroc de se ocupa tot baietii de asta in timp ce eu mai casc gura la televizor), eu spal vasele in timp ce ei se joaca. Dupa ce adoarme tero de cele mai multe ori, oricat de obosita as fi, tot stau juma de ora sa citesc o carte sa simt ca fac ceva pentru mine.
Despre iesit in oras am inventat altceva: de cate ori am cate o intalnire si ma prinde pranzul in centru imi sun vreo prietena si, daca jobul ii permite si ei pauza de masa, luam pranzul in oras. Dupa aia ma intorc fericita la birou.
Despre coafor si cosmetica...am noroc ca intre casa si birou (cale de 3 statii de tramvai) am vreo 4 saloane de cosmetica asa ca vrand ne-vrand ajung si pe acolo destul de des...altfel ar fi si rusine, nu? Asa ca in we baietii isi fac de lucru singuri si mami merge sa se faca frumoasa.
Pentru ca am un job foarte solicitant mi-am angajat pe cineva care vine de doua ori pe saptamana sa faca curat si sa calce ceea ce ma mai usureaza.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
grati.ela spune:
Moniboni, mai ai putin...cand va merge la gradi te vei regasi. E perioada cea mai relaxanta. Singurele probleme: racelile. Daca insa dai copilasul la un sport (inot mai ales) se caleste si scapi si de junghiul asta.
roxi2004 spune:
moni - vad ca ti-au raspuns doar fetele care au timp de ele; ca sa iti mai ridic un pic moralul .. nici eu nu am avut timp pentru mine .. acum cand bebe a mai crescut este mai usor si gasesc timp - mai ales ca asa cum mai spunea cineva - copilul meu a fost foarte cuminte de mic. Conteaza insa foarte mult ajutorul sotului .. daca ai "norocul" sa ai un sot un picut mai egosit (cum este al meu - dar de - asa l-a crescut mama soacra el fiind centrul universului ) este mai greu si iti trebuie timp si rabdare... Cand va mai creste bebe va fi mai usor si totul reintra in ordine, vei vedea.
anky spune:
Eu musai imi fac timp si pentru mine,chiar ieri am fost la cosmetica si am savurat cu placere masajul facial.Particip si la un sondaj fitnes asa ca fac si mai mult sport,e super, mai ales ca am si personal trainer![]()
Este cind merg cite o zi intreaga la un Spa Center si ma relazez la maxim prin masaje corporale,faciale, sauna,solar si baie in piscina.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
anky spune:
quote:
Initial creeata de moniboni
Nu stiu, probabil ca s-a mai discutat despre asta pe forum, dar mi se pare un subiect f. important.
Deci: aveti timp de voi? Eu una, de cand am nascut (acum 1 an si 9 luni) am senzatia ca, in ochii mei, am ajuns undeva..pe un loc codas. Nu mai am timp de fardat/tuns/manichiura..d'astea, d'ale noastre. Nu am fost niciodata o tipa super aranjata, dar acum e din ce in ce mai rau. Dimineata, cand plec la seriviciu, nu stiu cum sa ies mai repede din casa ca sa nu se trezeazca bebe si sa planga dupa mine. Apuc, cateodata, sa ma mai fardez in masina; dar, va dati seama ca nu iese intotdeauna ceva spectaculos (multumita strazilor foare bune din Buc.). Ajung acasa in jurul orei 6, stau cu bebe, gatit, spalat, calcat (gospodina chiar n-am crezut niciodata ca o sa ajung...); bagat bebe in pat pe la 21.30...ce sa mai faci dupa ora asta?
In fine, ideea e ca simt eu in sufletelul meu ca am impresia ca ma pierd, ca "nu mai sunt ce-am fost"; nu mai am timp deloc pt. mine, nu mai am timp sa fac ce-mi placea inainte: sa-mi iau o punga de seminte si sa citesc o cate buna, sa ma uit la un film.
Nu cred ca sunt singura care trece prin asa ceva...voi cum reusiti sa "va vedeti bine" in ochii vostri?
mamica de rockerash
Ai putea sa iti lasi copilul seara cu sotul,mama sau soacra si sa iti faci putin timp si pentru tine,sau de ce nu in weekend.Si tu ai nevoie de relaxare.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
Rodica spune:
Draga mea, nu am timp nici bani si ma supar ca nu prea mai am grija de mine!
Masa in oras? Hm! 
Carti citite? In maternitate am citit 7 volume in cele 2 saptamani cat am stat internata asteptand sa nasc! De atunci....
As fi vrut la un teatru sa mai merg, dar... In curand vom face imprumut pt casa, asa ca ....vor fi disponibilisi mai putini bani !
Ma vopsesc singura, ba ii tund eu personal si pe baietii mei ( inclusiv pe tasu)- cu masina- m-am specializat!
Azi m-am rasfatat cu 2 ore pe DC!!!!
Saptamana trecuta m-am rasfatat intrand pe patinuar prima data dupa 15 ani, si nu numai ca n-am uitat sa fac piruiete, dar n-am facut nici macar febra musculara, si credeti-ma ca n-am stat pe margine...
Am incercat sa-i invat pe baieti sa patineze.
Asa ca fur si eu cate putin timp in fiecare ...saptamana, si ma delectez cu ceva placut!
Curaj, ciocu mic si joc de glezne!![]()