gradinitza in Montreal

gradinitza in Montreal | Autor: columbiana

Link direct la acest mesaj

Buna
suntem de o luna in Mtl si inca n-am reusit sa inscriu copilul de 3 ani la o gradinitza; garderiile, cum li se spune aici,sunt subventionate de stat, parintzii platesc 5 cad/zi, si sunt mari sau in mediu familial, adica acasa la o educatoare acreditata, app.6-8 copii ;problema este ca sunt niste liste de asteptare enorme, au fost doamne care mi-au spus ca i-au inscris inainte de a se naste; cele particulare costa 25 cad/zi, din cate stiu, si sunt mai accesibile;

Ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Agata are 2 ani si este inscrisa pe liste de asteptare la gradinite de un an de zile. Nu avem nici o sansa decocamdata pentru un loc. Am facut un calcul intr-o zi si am ajuns la concluzia ca am intrat intr-un fel sau altul in contact (prin telefon, personal sau prieteni, aici in Montreal sau in Longueuil unde am locuit pina acum) cu 82 de institutii: garderii, prescolare sau chiar scolare si in prezent este inscrisa la 49 dintre acestea. Sint disperata pentru ca am stat un an acasa (lucru bun pentru puiut, dar nu si pentru mine) si se pare ca mai am de stat. Nu stiu daca cunoaste foarte bine situatia aceasta guvernul canadian, dar se vede cu ochiul liber ca e depasit de situatie.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput