testul combinat si riscul de sindrom down

testul combinat si riscul de sindrom down | Autor: teena

Link direct la acest mesaj

am cautat pe toate forumurile si ceea ce nu prea am gasit este daca vreuna din gravidele carora le-a iesit pozitiv testul combinat sau cel triplu au facut amnio si daca da ce rezultate au avut si daca exista vreun caz in care rezultatul la amnio sa nu fie exact.am 1/50 risc trisomie 21 in urma testului combinat si zau ca nu prea stiu ce sa fac mai departe.ma gandesc la o amnio la 16 sapt si apoi sa astept rezultatul.daca aveti sugestii la ce medic sa merg si daca aveti cunostinte care au nascut si au fost in situatii similare,va rog sa ma ajutati.cred ca multe din voi intelegeti prin ce trec.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Buna.
Poate gasesti aici mai multe informatii.

Nana, 7+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teena spune:

multumesc din suflet,m-am lamurit acum,postasem fara sa citesc toate forumurile,eu fac amnio la dr tutunaru,a auzit cineva cum e amnio la acest medic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Buna teena!

Sper ca totul s-a rezolvat cu bine pt tine si pt bebe!
Si eu sunt acum in situatia in care erai tu, mi-a iesit risc 1/56 de trisomia 21 la triplu test. Asa ca o sa fac amniocenteza... Tu ce ai mai facut? Cum a fost la amnio la Tutunaru, daca ai fost?

Sanatate!
Anca

AncaSiRoxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna,
Am si eu o rugaminte la voi, puteti sa-mi recomandati unde sa fac triplu test, ca sicer sunt tare speriata de posibilul rezultat fals. am auzit tot felul de grozavii, chiar nu stiu daca o sa-l fac. Mai exact voi in ce sapt de sarcina l-ati facut?Mie mi-a recomandat sapt 17.
Va multumesc.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Buna cecilia!
Triplul test oricum are o marja de eroare foarte mare si da multe rezultate in general fals-pozitive, de fals-negative nu prea am auzit. E doar un test statistic. Poti sa-l faci oriunde se recolteaza sange pt triplu test, pt ca ei oricum le trimit la cele cateva laboratoare specializate unde exista un program software pe calculator si interpreteaza aceste rezultate. Vorbeste cu medicul tau, intreaba-l unde sa faci, oricum trebuie sa-ti dea el o trimitere, sa-ti mai completeze unele date acolo, pe formularul respectiv (de exemplu, daca esti diabetica, daca fumezi, daca ai avut vreodata in familie cazuri de orice fel de malformatii la nou-nascuti, cate kg ai, niste date de la ecografia de prim trimestru etc etc etc). Plus ca s-ar putea sa beneficiezi si de ceva semi-gratuitati. Eu, de exemplu, sunt arondata la Centrul Medical Unirea asa ca am facut acolo testul, am platit doar calculul de risc 50 RON, testul propriu-zis era inclus in abonament.
Succes!

AncaSiRoxana

Mergi la inceput