foi de prajitura

foi de prajitura | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Salut!

As vrea si eu sa fac o prajitura cu crema, am toata reteta, doar ca as cauta niste foi de prajitura care se fac repede si usor.

Si eu am o reteta de crema de lamaie si alta de portocale, stie cineva si altele? (ciocolata mai ales )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Poti sa faci foile de la alba ca zapada (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92492)

sau reteta aceasta (Prajitura caramel cu foi):
-Foile:
3 oua, 5 lg zahar, 5 lg ulei, 2 lingurite amoniac stins, 13-14 linguri faina (cca. 350g)
Se bat oaule bine cu zaharul, pana ce acesta se topeste, se adauga ingredientele urmatoare, se framnata pane se obtine un aluat elastic care se dezlipeste de pe vas; se imparte in 3, se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei.
-Crema:
o cana si jum. zahar se arde intr-o cratita pana devine rosiatic (sa nu se arda,caci se amareste). Separat se bat bine 3 oua, se adauga cu grija 4-5 linguri de faina si se amesteca, sa nu se formeze cocoloase. Se toarna treptat 350 ml lapte, amestecand. Se rastoarna compozitia obtinuta peste zaharul caramelizat (nu va speriati, zaharul se intareste brusc) si se amesteca pe foc mic pana devine crema. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit putin o frecati cu 1/2 pachet unt. Ii puteti adauga nuci macinate sau zdrobite. Rece se pune intre foi, se taie a doua zi, se poate pudra cu zahar farin.

Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"

Mergi la inceput