ajutooor!pubertate precoce la 5 luni
va rog din suflet sa ma ajutati! fetita mea, Daria are 5 luni. De aproximativ o saptamana am observat sub mameloane doua (nici nu stiu cum sa le spun)intarituri cam de marimea unui sambure de cireasa. Nu o dor, am tot apasat-o. Am fost cu ea la medicul de familie si m-a trimis la Endocrinologie spunandu-mi ca s-ar putea sa fie vorba despre o dereglare hormonala care in functie de rezultatul analizelor va fi tratata sau doar urmarita. O alaptez si a spus ca s-a transmis de la mine prin lapte. Ati auzit de asa ceva? Va rog sa-mi raspundeti, sunt disperata!!! Am programat-o la Endo iar cei de acolo au reusit sa ma sperie si mai tare(telefonic). Va multumesc din suflet!!!
......dara......
Raspunsuri
dede spune:
Ufff, dara, in primul rand trebuie sa te linistesti. Nu prea pot sa te ajut in mod direct - dar stiu ca s-a mai discutat (http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7625).
Acum am vazut ca topicul e cam sarac in informatii: poate anda(carina) va vedea subiectul sau poate ii trimiti un mail.
Multa sanatate,
DeDe
Lauraa spune:
Hai mai, nu fii disperata ca e relativ normal.Prin lapte se ransmit oaresce hormoni de la tine. Se intampla uneori sa apara si cateva picaturi de menstra.Rar, desigur. Si umflarea mameloanelor poate aparea si la baietei din acelasi motiv. Hai, capul sus!
LAURA
carina spune:
Dara, Carina are un nodul la san dar e din nastere iar medicul de familie ne-a trimis la Oncologie tinand cont de faptul ca soacra mea a avut asa ceva tot din nastere si a facut cancer la san. Deci, din pacate problemele noastre,desi sunt delicate,nu seamana. Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai
Andrada spune:
Draga Dara, nu te nelinisti si lasa fetitza in pace. Uite raspunsul la aceeasi intrebare pe care il da DR Greene, un medic aici in care eu am mare incredere:
Breast Buds
I have read that newborns (boys and girls) may secrete drops of milk from their nipples as a result of the hormones in their mother's breast milk. My 3 week old baby girl has not produced drops of milk, but there are small lumps of tissue under her nipples that are fairly firm, almost like tiny developing breasts. Is this normal? How long do you expect that it might last?
Amy Obrist Los Angeles, California
Several times throughout childhood, Amy, there are situations where the past and future collide. No, not collide really. It's more like a double-exposed photograph with the past, present, and future superimposed. I can remember seeing my children toddle across the family room wearing my loafers, many sizes too big. Conjured up in my mind is an image of myself as a toddler, tromping about in my dad's shoes. While watching these scenes, one in my family room, one in my mind, I recognize that someday my children will really fill those shoes -- perhaps with children of their own.
For me, breast buds in an infant is another one of those precious times. A burst of your hormones passed to your daughter shortly before delivery is one of the finishing touches in preparing her lungs to breathe air when she is born. These hormones include estrogen and androgens, and can have several transient side effects. Real, mature breast tissue forms, creating firm lumps under the nipples. Some babies even leak some real milk from their breasts. This is colorfully named witch's milk, a term which captures the magic of the situation, but inappropriately attributes sinister and supernatural overtones to this natural wonder. Breast buds commonly occur in children of both sexes.
Many little girls develop a cloudy vaginal discharge. Some little girls will even have mini-periods -- with blood appearing at the vagina during the first week as estrogen levels fall rapidly. Some boys and girls will have genitalia swollen by the hormones. Many boys and girls will have their first experience of teenage acne, with real pimples appearing on the face and upper chest at around three weeks and lasting for three or four weeks. Sometimes this is severe enough to require treatment with a prescription baby form of benzoyl peroxide -- the common over-the-counter acne medicine used by many teens.
All of these changes disappear gradually, usually over the first several months of life, as your hormones and their effects vanish. Typically, the breast buds are the first to form and the last to go. Unless the breasts become red, hard, or warm (indicating possible mastitis, or breast infection), savor the weeks the firm lumps remain.
Budding breasts, a face full of pimples, and her first period are all visible reminders of a moment not long ago when she was still inside your uterus. They might even remind you that not terribly long ago, you were inside your own mother and receiving these same hormones. And these same little bumps are a glimpse of a future that seems so far away right now (especially on those sleepless nights), but will come all too soon -- when your teenage daughter becomes a woman.
Cherish moments like this when they occur. It might be when she stands in front of a mirror putting on make up, or delights to play with a briefcase, or it might be her graduation from kindergarten. Notice those junctures where, for a fleeting moment, she looks grown-up -- and appreciate the brief double-exposure of the future and the past.
Absolut nimic sa te ingrijorezi, poti chiar sa modifici titlul teribil al acestui mesaj:)
Te pup si spune-mi sa-ti traduc daca nu stii engleza,
toate cele bune,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
khristin spune:
quote:
Initial creeata de dara
va rog din suflet sa ma ajutati! fetita mea, Daria are 5 luni. De aproximativ o saptamana am observat sub mameloane doua (nici nu stiu cum sa le spun)intarituri cam de marimea unui sambure de cireasa. Nu o dor, am tot apasat-o. Am fost cu ea la medicul de familie si m-a trimis la Endocrinologie spunandu-mi ca s-ar putea sa fie vorba despre o dereglare hormonala care in functie de rezultatul analizelor va fi tratata sau doar urmarita. O alaptez si a spus ca s-a transmis de la mine prin lapte. Ati auzit de asa ceva? Va rog sa-mi raspundeti, sunt disperata!!! Am programat-o la Endo iar cei de acolo au reusit sa ma sperie si mai tare(telefonic). Va multumesc din suflet!!!
Si mititica mea a avut ceva similar cand era chiar la vreo cateva zile si am intrebat doctorita, care mi-a spus ca e normal si ca vor disparea de la sine, ceea ce s-a si intamplat. Asa ca nu te nelinisti, dar verifica cu doctorul.
Cristina
......dara......
mirela.mustaciosu spune:
Din cate stiu multi copii se confrunta dupa nastere cu asa numita criza genitala care are manifestarile descrise de tine (atat la baieti cat si la fetite). Poate sa curga chiar un pic de laptic din sani, iar fetitele pot avea sangerari vaginale. Nu stiu daca la 5 luni ar putea fi vorba tot de criza genitala.
Julie spune:
Calmeaza-te, nu iti baga cine stie ce idei in cap, si la endocrinologie cu bb! Numai si numai un doctor poate sa te lamureasca despre ce e vorba si ce masuri trebuie luate. Nu stoarce mameloanele sa vezi daca iese ceva! Recapituleaza (ca sa ii spui medicului) ce ai mancat in ultima perioada (ce substante ar putea sa treaca in lapte, daca...) si daca ai luat vreun medicament, ce anume ai luat.
Tine-ne la curent si multa sanatate!
tinatache spune:
Noua ne-au spus cand am iesit din maternitate ca s-ar putea sa apara asa ceva si sa nu intram in panica, e ceva normal. Nu am avut (a papat lapte praf de la inceput, de aia) dar asta cred ca sa intampla la voi, asa ca linisteste-te ca apoi ii trasnmiti prin lapte si agitatia ta si ai sa te gandesti ca cine stie ce are. Mai asteapta cateva zile si ai sa vezi ca va fi mai bine. Plus ca tu acuma te reglezi hormonal, dar nu chiar asa de repede, ceea ce inseamna ca nici tu nu esti ca inainte, mai ai din unii mai mult, din altii mai putin... si uite asa ajung la fetita. Hai ca nu-i nimic!
Cristina, mamica cu burtica
dara spune:
Va multumesc mult ca mi-ati raspuns. Maine merg cu ea la medic si o sa vin sa va spun ce-a zis. Nu am acces la internet acasa si sunt la in internet cafe, chiar langa usa cu bb cu tot.
Stiam ca e normal ca fetitele sa aiba asa ceva (chiar si baieteii) dar stiam ca doar la inceput, in primele saptamani. Iar pubertate precoce la 5 luni a sunat foarte ingrijorator pentru mine.. Nu va spun ce 2 nopti de nesomn am avut...
Stiti voi, doar sunteti mame...
Va multumesc inca o data!
......dara......
vilma spune:
Draga Dara, noi am patit ceva asemanator cu Anca, pe la 3 luni jumatate. Am observat niste scurgeri rozii in pampers. Ne-am dus la doctor, unde i-a facut analize pentru a elimina cauze renale. Apoi ne-a trimis la endocrinologie, unde - n-o sa uit toata viata mea - o doctorita nebuna mi-a zis ca bebelusl meu are boala sistemica, ca ar trebui s-o internez pe loc si mi-a dat trimitere la Institutul Parhon.
Nu am timp sa-ti descriu prea mult (m-a facvut mama-nebuna)
Copilul nu a avut nici o problema, am mai consultat inca 3 doctori.
Se pare ca au fost niste hormoni trasmisi prin laptele meu.
Numai bine si sa ne tii la curent cu diagnosticul.
Cu drag,
Vilma si Anca (2 ani)