fumatul in timpul sarcinii

fumatul in timpul sarcinii | Autor: taedi

Link direct la acest mesaj

BUNA.Sunt gravida in 11 saptamani si nu ma pot lasa de fumat(fumez cam 8-10 tigari pe zi).Am un loc de munca unde ma plictisesc f.tare,nu prea am multe de facut si imi vine sa fumez intruna.Daca imi puteti da citeva sfaturi care sa dea roade sau daca careva dintre voi a fumat in timpul sarcinii sa-mi spuneti daca ati avut probleme ulteior sau ce ati facut sa scapati de acest viciu.Va multumesc mult.

edith

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Nu pot sa-ti spun nimic din experienta (eu m-am lasat de fumat inainte sa raman insarcinata), dar inclusiv pe pachetele de tigari sunt avertizari de genul "Fumatul in timpul sarcinii cauzeaza...". Eu cred ca daca nici fiinta mica din burtica nu te poate determina sa te lasi de fumat, e grav. Gandeste-te la problemele pe care le-ai putea avea cu bebe, citeste despre asta, informeaza-te si ai sa ajungi singura la concluzia ca e cazul sa renunti urgent la tigari. Faza cu "mai sunt femei care au fumat in timpul sarcinii...au avut sau nu probleme..." e subiectiva. Nici o sarcina nu seamana cu alta, un organism reactioneaza intr-un fel, altul in alt fel, deci nu poti face ceva pe principiul "au fumat si altele si n-au avut bebeii probleme"...Sanatate multa, sarcina usoara si ai grija de bebe...nu-i face rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

Si daca vor fi mamici care iti vor spune ca au fumat in timpul sarcinii si ca bebe s-a nascut bine mersi ce vei face?Vei baga la greu in continuare?.
Si eu am fumat la greu pana am aflat ca sunt gravida.Dar dupa am spus stop.Si eram fumatoare de un pachet pe zi plus ca lucram in mediu unde se fuma destul de mult,motiv pt care am intrat in concediu de la 5 luni de sarcina.
Scumpa mea iti trebuie multa vointa.E greu la inceput,dar pe urma e asa de bine si de usor.Daca ai sa ai greturi cred ca le vei lasa si mai usor.
Acum puiutul meu are un an si opt luni,iar mami nu s-a reapucat de fumat si nici nu ii mai trebuie tigari.
Multa bafta si lasa-le

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali2000 spune:

Buna,

Eu nu sunt fumatoare dar sfatul meu este daca poti sa te lasi de fumat, macar acum in prioada asta fa-o.Eu de ex.eu eram o mare amatoare de cola adica cate 2l pe zi cel putin si vreo 2 cani de ness dar cand am aflat ca sunt insarcinata am renuntat de dragul la bebe.La inceput nu mi-a fost usor dar e f.important mai ales acum in luni mici cand el sau ea se formeaza.Si o sa-ti spun si de ce a fost bine la mine.Am avut o sarcina nici grea dar nici usoara care s-a sfarsit cu nasterea unui baietel la 8 luni si o saptamana de 1.750g si 42cm.(fara lichid ceva comlicatii dar care au trecut).Concluzia stii care e doctorita pediatra mi-a zis asa(mai erau si alte fete care nascusera tot copii mici):'Nu stiu ce ai mancat sau ai baut dar ai un copil mic dar f. sanatos".si drept dovada am iesit din spital mai repede ca celelate fete pe care eu le-am gasit acolo dar care din pacate amandoua fumau,beau cafea si care sincer iti zic regretau atunci pt. ca doctorita le-a spus ca una dun cauze este asta(tigara,cafeau,cola ).EU ITI UREZ SUCCES SI UN COPIL SANATOS!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

Ah si inca ceva.Gandestete ca acum in primele saptamani de sarcina se formeaza toate organele interne ale copilasului.Cauta si sigur vei gasi sa citeste ce malformatii grave produce fumatul.

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu stiu ca fumatul dauneaza grav sanatatii adultului, daramite a copilului... Sora mea a fumat in sarcina, fetita ei a avut probleme respiratorii de la 2 luni; intr-un an, cat are acum a racit de nenumarate ori, bronsiolite nu mai zic... A ajuns sa ii faca aerosoli cu adrenalina de 3 ori pe zi... Deci nu e bine, in niciun caz. Nu-ti mai zic de bani, de nervi... de oboseala si in primul rand de lipsa starii de sanatate!
Sotul ei fumeaza si el. Nu poti fuma si sa te gandesti ca poate ai norocul sa nu i se intample nimic.
Ai grija de tine si de micut.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Schimba-ti serviciul!!! Daca nu o sa te mai plictisesti, o sa iti fie mai usor !
Nu sunt fumatoare, deci alt sfat nu stiu sa iti dau!

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

si sfatul meu e sa le lasi, macar cat esti gravida si cat alaptezi...
pot sa iti spun ca mai intai ar trebui sa le reduci si apoi sa le elimini!
bafta!
sarcina usoara si bebe sanatos!

Suferinta unui copil de 4 anisori, Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Taedi, am impresia ca tu vrei un fel de acord al celor de pe forum ca sa stai linistita sa fumezi in continuare-sper spre binele copilului sa nu il primesti! Ideea este ca stii si tu f clar ca nu e bine sa fumezi din moment ce vii sa intrebi asta, dar vrei o amortire a constiintei care se pare ca se chinuie sa iti faca fata...poate ca ar trebui sa te gandesti fff serios daca esti intr-adevar pregatita sa faci acest copil pentru ca realitatea este ca renuntarea la fumat este doar un minor sacrificiu pe care trebuie sa il faci ca mamica, dupa ce va veni copilul vei vedea ca va trebui sa faci sacrificii muuult mai mari, ori daca tu nu esti sigura ca vrei sa faci asta pt el deja se nasc niste semne de intrebare...Poti sa i iei ca pe un test sa vezi ce poti face tu, la ce poti renunta tu pt minuscula fiinta care creste in tine. Iti repet, renuntarea la fumat este doar un sacrificiu insignifiant pe langa ce va trebui sa faci ca mamica. Mai mult decat atat, daca tu iti asumi riscul de a avea un copil cu probleme de sanatate, cu atat mai mult vei fi supusa incercarilor...
Este alegerea ta, sigur, dar doar pana la un punct pt ca aceata alegere implica o fiinta nevinovata care are dreptul la tot ceea ce i se poate oferi mai bun de catre mamica lui. Daca mamica lui nu e gata sa faca orice pt puiul ei, atunci nici altcineva nu va fi.
Si ca sa nu crezi ca e imposibil sau ca iti spun doar teorie, sa stii ca am fost si eu fumaoare de aproape 2 pachete pe zi, insa am renuntat chiar cu un an inainte sa raman insarcinata si m-a fost fff usor. Stii de ce? Pentru ca imi doream sa am un copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Fumatul în sarcina poate induce despicatura de buza si palat

http://www.sfaturimedicale.ro/planificare-familiala/articole/fumatul-in-sarcina-poate-induce-despicatura-de-buza-si-palat.html

Am vazut intr-un autobuz un copil asa, sper sa fie operabil.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput