petrecere pt copii - meniu
dragele mele bucatarese, simbata fac party pt ziua fetelor mele, implinesc 2 ani. desi toti invitatii copii vin cu parintii aferenti, vreau ca meniul sa fie pt copii, in special. ce papa copiii, pot papa si parintii, invers e mai greu. copiii au intre 1,5 si 2,5 ani.
printre altele, am intentia sa fac pt copii chicken fingers (snitele mici de pui sau curcan), pe care sa le poata papa copiii fara sa fie nevoie de cutit si furculita, sau asistenta parintilor. vreau sa le fac la cuptor. intrebarea e: CUM?
am cumparat deja pieptul de curcan, asteapta la congelator. stiu sa le tai, in fisii cam cit un deget. le marinez in ceva? merge sos de soia sa fragezeasca carnea? le tavalesc ca si pe snitelele prajite prin faina, ou, pesmet sau prin ce? cit le tin la cuptor? la ce temperatura? pieptul tinde sa fie tare daca e copt prea mult si vreau sa fie moi si zemoase la mijloc si crocante la exterior.
am fripteusa dar nu vreau sa o folosesc, evit prajelile cit pot. daca experienta voastra spune ca nu ies bune coapte, pot apela la ea.
alte chestii pe care vreau sa le fac sint:
oua umplute cu pateu din ficatei de pasare si oua umplute cu ciuperci
rulada de cascaval
quiche cu dovlecei (servita cu sos de rosii si usturoi)
rulada de carne tocata de pui cu legume la mijloc (fac mai multe cu legume diferite)
chiftelute de pui si dovlecei (coapte)
platou de racituri
poienita cu ciuperci
la felul principal fac 2 chestii: pulpe (fara os si fara piele) la cuptor cu salata verde si peste la cuptor cu legume. pt ambele fac cartofi gratinati.
daca aveti alte idei de ce as putea face care sa placa copiilor, sariti cu reteta (sau link daca e pe internet). sint foarte flexibila in ce priveste meniul si nu am inceput inca sa fac nimic. nici macar cumparaturile.
merci mult de ajutor.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Raspunsuri
olim spune:
ai putea sa faci minipizza, adica tai aluatul de pizza cu paharul si pui acelasi ingrediente ca pe cel mare.Dar asa poti face de mai multe feluri, si copiilor le vor fii mult mai usor sa le manance.
Ai putea sa faci bagheta umpluta cu sunca, branza, oua fierte, castraveti murati, putina margarina, ardei colorat, putin mustar si cascaval ras.Pasta o amesteci cu miezul de paine din bagheta, apoi umpli baghetele cu acesta compozitie, si le dai la frigider de seara pana dimineata.Ies .
Daca mai am idei revin
louisea spune:
aici si www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13335" target="_blank">aici
Petrecere frumoasa
ange spune:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13413&st=0 (ziua Maiei)
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11094&st=60 (ziua lui Robert)
daca ai nelamuriri striga
bafta si asteptam party-ul in imagini
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
Lorelai spune:
merci mult fetelor. cami , tocmai ma pregateam sa-ti raspund la PM. am salvat pozele si ma pregatesc de atac. am sa fac poze si le voi impartasi cu voi.
nu mi-am raspuns nimeni la intrebarea cu snitelele coapte. chiar nu a mai facut nimeni?
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
ligia13 spune:
chiftele coapte in cuptor am facut, dar snitele nu!
spor la treaba si distractie placuta!
PS. ai fugit de tot de la prichindei!
Eu si Raducu (22.04.2005)