Buna!
In curand intru in concediu de sarcina si lauzie si as vrea sa stiu cum sa calculeaza venitul pentru aceasta perioada. Din cate am inteles, este 85% din media salariilor pe ultimele 6 luni.
Intrebarile sunt:
- 85% din brut sau net?
- in ultimele 6 luni am fost in concediu de odihna 10 zile si in concediu medical 45 de zile. Se va calcula indemnizatia pt sarcina si lauzie ca si cum aceste zile ar fi lucrate, sau se face media din ultimele 6 luni fara aceste zile?
- am citit pe forum ca acesti bani se plafoneaza la nu stiu cate salarii minime pe economie. Poate cineva sa-mi explice la cate salarii minime se plafoneaza, care e salariul minim, si ce inseamna exact "se plafoneaza"? Mai exact, ordonanta de urgenta 91 din 22 noiembrie 2006 (din care nu inteleg nimic) suna asa:
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Poate cineva sa-mi "talcuiasca" citatul de mai sus?
As vrea sa-mi calculez venitul pe perioada concediului de sarcina si lauzie, dar din pacate nu inteleg mai nimic din textele de legi...
Daca este cineva care cunoaste mai multe pe tema asta, il/o rog mult sa ma lumineze si pe mine! Recunostinta maxima!
A mai fost pusa aceasta intrebare. Vezi in subiectele recente
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006