"ZA" dieta care slabeste
"ZA" dieta care slabeste, este un regim de slabire pentru doritoarele de siluete. Nu ii cunosc denumirea, in cazul in care are una...ii cunosc doar eficienta. Am auzit mai demult de ea, insa nu am avut curajul sa o pun in practica, poate si de lene, insa vine un moment in care zici: "GATA ! PANA AICI ! " Am intrebat despre beneficitatea acestei diete un endocrinolog si un medic in medicina traditionala chineza (acupunctura), si am primit "verde". Experimentata pe propria piele, a avut rezultate nesperat de bune. Cine mi-a povestit-o in amanunt mi-a zis ca "Atunci cand primesti un lucru bun, sa il dai ma departe, ca sa te ajute Dumnezeu!" prin urmare, iaca dieta:
Se mananca numai legume, fructe si lapte.
- O zi numai legume,
- o zi numai fructe,
- doua zile numai lapte gras (3,5%).
Se tine timp de 10 zile, urmate de 10 zile de pauza, urmate de alte 10 zile de dieta, si tot asa, pana ajungeti siluete.
Legumele se pregatesc crude, fierte, gratar, in abur, cu putina sare. Nu se adauga ulei pentru prajit. La salate, este permisa o lingurita de ulei de masline sau ulei de samburi de struguri, obtinut prin presare la rece. Ceaiurile sau cafele NU se indulcesc cu zahar. Indulcitorul nu este sanatos, dar este un bun inlocuitor pentru "pofticiosi", il puteti folosi la nevoie.
In perioada de pauza se mananca in acelasi stil, doar ca se permit asocierile, si se pot adauga orez si peste, lactate si branzeturi, chiar si fainoase in cantitati mici. Se poate urmarii in aceasta perioada si consumul grupelor alimentare in ordinea: fructe dimineata pe stomacul gol, fainoasele si pastele sunt permise la pranz, iar seara sunt indicate proteinele goale (peste, oua, lapte, lactate, branzeturi)
Sunt excluse:
- fainoasele (cartof, fasole uscata, mazare, grau, paine, paste), cerealele
- dulciurile (zaharul)
- alcoolul,
- fructele uscate si bananele
Acestea sunt regulile de baza, specifice acestei diete. Pe langa acestea, se respecta si reguli generale ale unei diete de slabit, cum ar fi:
- se bea apa (nu ceai sau alt lichid, ci apa plata goala), cat mai multa (peste 2 l/zi). Rezultate foarte bune se obtin cand se bea cate un pahar/ora. Este indicat sa fie la temperatura camerei sau chiar calduta.
- se face efort aerobic (antrenament CARDIO)
- se papa vitamine, antioxidante, calciu, spirulina, Zn, Seleniu, Q10, ce preferati
- se urmareste scaderea treptata a numarului de calorii consumat, cu cate 300 de cal, pana la o limita minima de 1000-1200 cal / zi. Nu este indicat a manca atat de putin cat sa se ajunga sub aceasta limita, deoarece organismul intra intr-o stare de "panica de infometare" si incepe sa stocheze
In speranta ca va este de folos, deschid acest subiect si astept cu interes postarile voastre, sa mai invatam cate ceva, impartasind experientele personale ale fiecareia legate de aceasta dieta, si sa ne bucuram impreuna de rezultatele ei.
Raspunsuri
acina spune:
Deea ai cunostinte si de rezultate concrete?
Ca m-as apuca eu ca dieta asta.
Anca si
Andrei(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
olim spune:
eu cred ca e o dieta prea crunta, pentru timp lung,nu putem infometa corpul atata timp, ca poate aparea efectul YO-YO.
o zi frumoasa tuturor
Delidana spune:
Si mie mi se pare destul de dificila dieta asta, in primul rind pentru ca merge pe principiul disocierii, si pe mese hai ca n-ar fi fost mare paguba, dar 4 zile de mincat doar fructe, vegetale si lapte mi se pare foame curata. Si trebuie sa ai un organism foarte rezistent sa-ti mai ramina destula energie sa mergi si la sala. 
LunaNoua, tu ai incercat-o si ai facut si cardio?
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog • www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
Luna75 spune:
De fapt este vorba de regimul disociat pe zile.In mod sigur slabeste, deoarece consumand un singur tip de aliment se declanseaza doar un singur lant metabolic iar pe de alta parte avand la dispozitie doar o singura varianta se mananca instinctiv mai putin.
Cele doua zile de lapte mi se par foarte grele,daca ar fi lactate la alegere ar fi mai usor.
Dieta in sine e foarte grea si probabil si nesanatoasa pe termen lung deoarece nu acopera necesitatile zilnice ale organismului,pe termen scurt insa -e acceptabila si ajuta si la dezintoxicarea rganismului.
Pauza de 10 zile mi se pare inteligenta,deoarece e normal ca pe o perioada lunga dieta disociata este foarte greu de tinut iar dupa terminarea ei cresterea in greutate e mai mult decat sigura.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
rory76 spune:
Daca vreti sa slabiti intr-adevar trebuie sa urmati un regim de viata sanatos toata viata. Chiar nu mi se pare greu sa mancam doar legume pregatite oricum, fructe la greu, carne slaba, lactate slabe...eu asa mananc de aproape 6 luni si nu mi-a fost niciodata foame, ma simt usoara si am slabit pana acum 16 kg. Mai vreau 4 si gata, voi incerca sa adaug putina paine, putin cascaval, ca sa nu mai slabesc ci doar sa ma mentin. Chiar nu cred in curele astea de 2 saptamani numai salata si gratare si dupa aceea dam iama in dulciuri, fripturi cu cartofi prajiti si altele...Asa am facut si eu pana anul trecut...stiu cum e...Cum zicea bine cineva dieta incepe la piata, ce alegeri faci cand iti faci cumparaturile. Ati urmarit pe Euforia dieta aia de la emisiunea lui Oprah? Mi s-a parut foarte interesant! Succes la slabit!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
LunaNoua spune:
Buna fetele.
Abia acum am reusit sa intru si eu pe forum, incerc sa raspund la intrebarile voastre.
Acina, da, am cunostinte cu rezultate concrete, una dintre ele manechin. Si eu am tinut de proba, inaite de sarbatori, si am fost foarte incantata. Am slabit 4 kg in 5 zile de cura .. si cam 5 de cura cu peceli, pentru ca venisera pregatirile pentru sarbatori si am tot ciugulit din ce am avut de gatit. De sarbatori am pus 1 kg din pacate, dar eu nu il consider efect yoyo, ci efect de mancat torturi si bunatati fara restrictie. Nu am auzit pe nimeni sa slabeasca de sarbatori, deci ma gandesc ca asta oricum s-ar fi intamplat.
Si eu am fost sceptica pana am incercat prima data. In primele zile iti este un fel de foame, dar apoi lucrurile decurg linistit, si cantarul incepe sa iti arate tot mai putin, si atunci sa vezi bucurie !!!
LunaNoua spune:
quote:
Originally posted by olim
eu cred ca e o dieta prea crunta, pentru timp lung,nu putem infometa corpul atata timp, ca poate aparea efectul YO-YO.
o zi frumoasa tuturor
Cred ca nu ai citit foarte bine dieta, Oli. Este absolut necesar in a manca destul incat sa nu infometezi corpul. Ai vazut ca vorbeam de 1000-1200 de cal... care e suficient. Daca ai fi incercat regimul, ai fi observat ca este destul de dificil sa mananci 1200 de cal numai cu legume, sau numai cu fructe. Portiile sunt mari, practic te ridici satula de la masa. Riscul in aceasta dieta este in a manca prea putin, pentru ca senzatia de foame dispare, si cand tragi linie la sfarsitul zilei, vezi ca ies abia vre-o 800 de cal.
LunaNoua spune:
quote:
Originally posted by Delidana
Si mie mi se pare destul de dificila dieta asta, in primul rind pentru ca merge pe principiul disocierii, si pe mese hai ca n-ar fi fost mare paguba, dar 4 zile de mincat doar fructe, vegetale si lapte mi se pare foame curata. Si trebuie sa ai un organism foarte rezistent sa-ti mai ramina destula energie sa mergi si la sala.
LunaNoua, tu ai incercat-o si ai facut si cardio?
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog #8226; www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele #8226; www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
Da, am facut si CARDIO, 30 de min / zi, si zau ca nu am picat lata. M-am simtit foarte, foarte bine. Foamea de care vorbeam in primele zile este un fel de pofta. Practic, esti satula, dar .. deh ... "bestia" din noi cere ciocolata si cartofi prajiti !
LunaNoua spune:
quote:
Originally posted by Luna75
De fapt este vorba de regimul disociat pe zile.In mod sigur slabeste, deoarece consumand un singur tip de aliment se declanseaza doar un singur lant metabolic iar pe de alta parte avand la dispozitie doar o singura varianta se mananca instinctiv mai putin.
Cele doua zile de lapte mi se par foarte grele,daca ar fi lactate la alegere ar fi mai usor.
Dieta in sine e foarte grea si probabil si nesanatoasa pe termen lung deoarece nu acopera necesitatile zilnice ale organismului,pe termen scurt insa -e acceptabila si ajuta si la dezintoxicarea rganismului.
Pauza de 10 zile mi se pare inteligenta,deoarece e normal ca pe o perioada lunga dieta disociata este foarte greu de tinut iar dupa terminarea ei cresterea in greutate e mai mult decat sigura.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Nu este chiar regimul disociat pe zile. Exista diferenta. Una din ele ar fi lipsa zilei cu carne, care chiar ca ar dezechilibra organismul. Zilele cu lapte trec cel mai usor. Nici nu mai stai sa te gandesti la ce trebuie sau nu sa mananci. Bei laptic toata ziua si nu iti e foame. Simplu
LunaNoua spune:
quote:
Originally posted by rory76
Daca vreti sa slabiti intr-adevar trebuie sa urmati un regim de viata sanatos toata viata. Chiar nu mi se pare greu sa mancam doar legume pregatite oricum, fructe la greu, carne slaba, lactate slabe...eu asa mananc de aproape 6 luni si nu mi-a fost niciodata foame, ma simt usoara si am slabit pana acum 16 kg. Mai vreau 4 si gata, voi incerca sa adaug putina paine, putin cascaval, ca sa nu mai slabesc ci doar sa ma mentin. Chiar nu cred in curele astea de 2 saptamani numai salata si gratare si dupa aceea dam iama in dulciuri, fripturi cu cartofi prajiti si altele...Asa am facut si eu pana anul trecut...stiu cum e...Cum zicea bine cineva dieta incepe la piata, ce alegeri faci cand iti faci cumparaturile. Ati urmarit pe Euforia dieta aia de la emisiunea lui Oprah? Mi s-a parut foarte interesant! Succes la slabit!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Rory, n-am inteles pentru ce ai postat aici. Felicitari pentru stilul de alimentatie sanatos. Cura aceasta nu este o cura de salata si gratare urmata de cartofi prajiti. Chiar nu imi dau seama de unde ai inteles asta. Succes in contianuare la slabit !