Varsat de vant in sarcina
Azi am aflat despre o cunostinta de-a mea, insarcinata in 4 luni si jumatate, ca a luat varsat de vant de la o fetita. Doctorul ei ginecolog i-a recomandat intreruperea sarcinii si acum asteapta sa-i treaca boala pt a merge la spital sa faca chiuretajul! Oare asta e singura solutie?

Poze Laura
Raspunsuri
Marilena12 spune:
Doamne iarta-ma, am mai spus la un topic, am un caz concret tratat de rubeola si unul de varicela, in timpul sarcinii si nu au facut avort, iar copiii s-au nascut perfect sanatosi. La ultimul caz, am luat varicela si eu si mamica respectiva de la sora ei, si mamica era in luna a treia. Nu vorbesc prostii, sa nu faca avort! Stiu ca sunt riscuri, dar ele sunt mai mari in primele doua luni de sarcina. Sfatuieste-o sa mearga la alt medic bun pe morfologie fetala, la un ecograf bun, si sa nu spuna despre boala, sa vada daca ii spune ceva. Sper din suflet sa fie bine, este pacat de un copilas asa mare!Sfatuieste-o sa caute si alte opinii medicale, sa nu renunte la copil atat de repede. Am auzit atatea bazaconii spuse de medici incat nu mai am incredere pana nu merg la 4,5. Si culmea e ca spun lucruri diferite. Pentru medic copilul nu este important, daca pentru mamica lui este, sa caute si alte pareri specializate, sa nu renunte atat de repede la un copil care poate sa nu aiba saracul nimic. Am exemple clare, nu stiu daca au avut noroc ca s-au nascut copiii sanatosi, dar e clar ca se poate.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Laura Ioana spune:
Marilena multumesc mult pentru raspuns, eram convinsa ca asta nu e solutia obligatorie! O sa fac tot posibilul sa o conving sa mearga macar la inca un doctor, ptc ea parca ar fi resemnata: daca asa a zis doctorul inseamna ca nu se poate face nimic altceva
!

Poze Laura
Chantal spune:
Laura, hai ca ne intalnim si aici
. Eu am facut zona zoster in sapt 32 de sarcina si bebe nu a avut nici o problema din cauza asta. Si medicii mi-au zis sa stau linistita ca fetita mea este deja mare si sunt sanse foarte mici sa fie afectata de boala mea. Problema era daca se intampla in trim I de sarcina, dar prietena ta fiind deja in luna a cincea, cred ca nu mai pateste nimic bebe. Sa nu renunte la sarcina, copilul e atat de mare acum, e mare pacat!
Cristina_C spune:
Si eu stiam ca varicela e periculoasa doar la inceputul si la sfarsitul sarcinii.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
laurajr spune:
Eu eram in primele sapt de sarcina cand fetita cea mare a afacut varsat de vant si la fel eram tare speriata . Medicii de aii mi-au zis ca daca eu am facut in copilarie, nu e nici un pericol . Acum inteleg ca gravida face pt prima oara boala asta, ar fi bine sa se duca la un medic de infectioase cu adevarat profesionist ...daca e trim 2 de sarcina, si eu cred ca nu e cazul sa faca avort .
monjum06 spune:
buna,
readuc acest subiect cu rugamintea de a imi spune si mie ce a facut pana la urma prietena ta?
a facut niste analize mai speciale?
si eu am facut varicela la 14 sapt.
Multumesc
monica