salariu bonus la nastere
La multi ani! si un an bun la toata lumea!
Am inteles conform legii contractului colectiv de munca pe anii
2005-2006 la care se supune orice firma cu peste 21 angajati (fie ca exista sau nu un contract colectiv si la nivelul firmei) AVEM DREPTUL LA UN SALARIU PLATIT DE ANGAJATOR LA NASTEREA FIECRUI COPIL.
(Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;)
Intrebarea mea este urmatoarea: firma la care lucrez are mai putin de 21 angajati, si m-am interesat,la noi nu se poate da salariu bonus; in conditiile in care eu nu primesc acest salariu, este oare posibil ca sotul meu sa-l primeasca de la firma la care lucreaza el?
Mersi.
15+
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
Raspunsuri
atlantiana spune:
Unde scrie chestia asta cu 21 angajati? Eu stiu ca CCMN e valabil pentru TOTI angajatii din tara.
Si vezi ca mai exista un subiect cu acest titlu.
petit_ange spune:
Atlantiana, nu mai stiu unde am citit despre nr minim de angajati, dar oricum si la firma tot asa mi s-a zis, ca nu pot sa-l primesc si din cauza asta si din alte motive. Desi nu prea cred ca ar putea sa-l ia sotul in locul meu ziceam sa intreb totusi. Mersi.
15+
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
marius spune:
Raspunsul lui Atlantiana este corect. Cat despre numarul de angajati se refera la faptul ca au dreptul sa-si constituie sindicat prorpiu si sa-si negocieze conditii superioare celor prevazute de CCMN. Dar cele din CCMN sunt minimale si obligatorii
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Amaya spune:
Marius, aceasta prevedere, cu salariul bonus, mai este valabila si in cazul unui al doilea copil nascut in perioada de CIC pentru primul?
Multumesc!
Oana 34+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
nicolungu spune:
Amaya,
si eu am nascut al doilea copil in timp ce eram in CIC pentru primul bebe, am facut cerere pentru salariu bonus si Da, l-am primit. Valoarea lui a fost cea a ultimului salariu inainte de a intra in CIC 1.
Multa sanatate si nastere usoara!