o intrebare - apt./divortz

o intrebare - apt./divortz | Autor: anelis4u

Link direct la acest mesaj

Dragelor si dragilor,
vin si eu cu o intrebare pentru un prieten de familie...In urma divortului cei doi baieti(unul de 8 ani si unul de 10)au ramas in grija lui(a tatalui)..Problema este ca apartamentul in care stau este al fostei(mostenire dinaintea casatoriei).Omul este disperat ,pentru ca fosta il tot ameninta ca il va scoate in strada cu cei doi copii,acum in mijlocul iernii...Intrebarea mea este,acum dupa mai mult de 10 ani de casatorie si doi copii,el nu are dreptul la macar o camera din casa?Mentionez ca decizia de la tribunal nu a iesit inca desi divortul sa pronuntat.Ea(fosta) a parasit domiciliul din timpul divortului,mutandu-se la prieten(ea a bagat divort dorind sa fie libera sa poata fi cu actualul,un tip la 28 de ani ,ea avand 37!).Ea practic are unde sta acum si spune ca vrea sa ii scoata din casa ca sa inchirieze apartamentul...
El e disperat si desi toti prietenii i-au spus sa astepte decizia,a fost la avocatul poporului care se pare ca ia spus ca nu are nici o sansa de a ramane in casa daca fosta nu vrea....
Daca cineva stie ceva ,sau aveti vreun sfat este binevenit pentru ca omul e terminat psihic la ideea ca va fi scos in strada cu doi copii mici...
va multumesc
si
Sarbatori Feicite!

Mircea si Anne

POZE
POVESTEA NOASTRA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

Din pacate nu are nici un drept asupra apartamentului daca e dobandit dinainte de casatorie...doar asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei...
Daca ea nu vrea sa-si lasa proprii copii sa locuiasca cu tatal lor in apartament nu prea are ce sa faca.Singura solutie e sa inceapa sa-si caute un ap. in care sa se poata muta cu cei doi copii inainte sa-i dea afara...ea (ca mama nu se poate numi!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelis4u spune:

Chiar nu exista nici o posibilitate ca instanta sa o oblige in vreun fel sa ii lase in casa?El nu cere sa stea gratis,poate plati chirie,el are un salariu bun si de 10 luni de cand a inceput divortul copiii au fost doar in grija lui(ea parasind domiciliul),dar e iarna,copiii amandoi sunt la scoala din cartier,au prieteni..intr-un cuvant acolo e lumea lor..Lui ii este frica de cum vor primi copiii inca o schimbare pentru ca deja baietelul cel mare a inceput sa aiba probleme la scoala(era premiant inainte) si spune ca uraste femeile..
Cu ea nu se poate vorbi in ultima vreme,spune ca e suparata ca "au tradat-o "baietii si au spus la proces ca vor sa stea cu tatal...deci intr-un fel e un fel de razbunare ce face ea acum,o intimidare...

Mircea si Anne

POZE
POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Numai un avocat iti poate spune daca se gaseste o portita de scapare, dar eu nu prea cred ca se poate. Casa e a ei si nu poate fi obligata sa o imparta. Tot ce poate face instanta e sa-i stabileasca ei o pensie alimentara. In rest, trebuie discutat cu ea ca sa fie convinsa sa nu-i de afara,eventual chiar platind chirie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

casa e a ei, nu prea are el ce face. chiar daca a stat atatia ani impreuna cu ea, daca e mostenire, el nu are nici un drept. poate ajung la o intelegere. macar sa-i pasuiasca pana la primavara.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by anelis4u

Chiar nu exista nici o posibilitate ca instanta sa o oblige in vreun fel sa ii lase in casa?El nu cere sa stea gratis,poate plati chirie,el are un salariu bun si de 10 luni de cand a inceput divortul copiii au fost doar in grija lui(ea parasind domiciliul),dar e iarna,copiii amandoi sunt la scoala din cartier,au prieteni..intr-un cuvant acolo e lumea lor..Lui ii este frica de cum vor primi copiii inca o schimbare pentru ca deja baietelul cel mare a inceput sa aiba probleme la scoala(era premiant inainte) si spune ca uraste femeile..
Cu ea nu se poate vorbi in ultima vreme,spune ca e suparata ca "au tradat-o "baietii si au spus la proces ca vor sa stea cu tatal...deci intr-un fel e un fel de razbunare ce face ea acum,o intimidare...

Mircea si Anne

POZE
POVESTEA NOASTRA

Nu, n-are cum s-o oblige instanta, este exclus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Clar ...NU ARE CE FACE DECIZIA E NUMAI A EI!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Un pont ar fi la proces, daca in cei 10 ani de casatorie, el a contribuit la amenajarea apartamantului si are dovezi, poate sa isi ceara drepturile (dar nu sa primeasca o parte din el), asta sa fie asa de razbunare. Chiar nu o inteleg pe doamna asta, pana unde poate merge cu sentimentele de ura ptr omul cu care a convietuit un deceniu? Dar ptr copiii ei?

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelis4u spune:

quote:
Originally posted by Alex2

Un pont ar fi la proces, daca in cei 10 ani de casatorie, el a contribuit la amenajarea apartamantului si are dovezi, poate sa isi ceara drepturile (dar nu sa primeasca o parte din el), asta sa fie asa de razbunare. Chiar nu o inteleg pe doamna asta, pana unde poate merge cu sentimentele de ura ptr omul cu care a convietuit un deceniu? Dar ptr copiii ei?

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Din pacate sunt absolut convinsa ca el nu va deschide un proces..Este foarte bulversat de tot ce a fost anul trecut si cred ca tot ce isi mai doreste acum e sa uite(daca va putea!)si sa mearga inainte..
Vad ca deja a inceput sa intrebe acolo in zona de ceva de inchiriat ca sa nu dezradacineze baietii din locul unde au crescut,cel putin pana se termina anul scolar..A fost foarte greu de sarbatori pentru cei mici ,pentru ca"mama" nu a trecut sa ii vada sau sa le aduca o ciocolata...A venit doar o matusa de a ei ca sa stranga niste lucruri din casa,paturi,haine,bibelouri,etc si sa ia papagalul!(fusese cadou pentru baiatul cel mic in septembrie!)
In rest doar mesaje trimise printr-o colega de servici...
Noi incercam sa il imbarbatam cum putem pe el dar ii este greu mai ales ca iarna deabia deacum incolo se pare ca isi intra in drepturi..putem doar sa speram ca ea macar pana la primavara nu va veni sa ii scoata din casa...(momentan nu are cum pentru ca nu a iesit hotararea judecatoreasca)..

Mircea si Anne

POZE
POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Bietii copii!
La ce hotarare jucatoreasca te referi? La cea de divort? Nu are relevanta, il poate evacua oricand, deci ar fi bine sa aiba o rezerva.
Procedura mai presupune cativa pasi, dar se fac repede, asa ca trebuie sa fie pregatit cu o alta varianta.

Mergi la inceput