HELP.LEGISLATIE.
Buna ziua.Sunt o viitoare mamica singura si as dori sa stiu daca legea ma poate obliga sa las tatal sa isi recunoasca copilul? Sunt insarcinata in 7 luni...tatal copilului ne-a parasit acum 3 luni dar vrea sa vina doar la recunoasterea copilului iar eu nu doresc deloc asta..Nu vreau sa existe nicaieri pe certificat numele lui...Exista vreo modalitate sau vreo cale in care el ma poate forta legal sa il las sa recunoasca copilul?Va multumesc.
Raspunsuri
marius spune:
Nu prea. Este tatal copilui vrei nu vrei... e dreptul lui natural si legal in ultima instanta. Nu depinde de nici unul din parintii naturali contestarea celuilalt parinte. In fata legii sunteti absolut egali in ceea ce priveste drepturile si obligatiile fata de copilul vostru.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
bdia spune:
quote:Va multumesc mult pentru raspuns...ma refeream la faptul ca daca eu nu-mi dau acordul scris ca el sa recunoasca copilul ,nu va putea sa isi treaca numele pe certificatul de nastere al copilului...Eu nu am nici o pretentie la el..nu vreau sa il oblig cu nimic..vreau doar sa nu figureze nicaieri chiar daca este tatal natural al copilului..desi in opinia mea a fi tata incumba mult mai mult decat sa procreezi un copil...Asta era singura mea ingijorare ca sa nu ma poata da in judecata sau altceva astfel incat sa ma oblige pe mine legea sa il las sa recunoasca copilul.Inca o data multumiri.
Originally posted by marius
Nu prea. Este tatal copilui vrei nu vrei... e dreptul lui natural si legal in ultima instanta. Nu depinde de nici unul din parintii naturali contestarea celuilalt parinte. In fata legii sunteti absolut egali in ceea ce priveste drepturile si obligatiile fata de copilul vostru.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Lona spune:
Recunoasterea paternitatii copilului din afara casatoriei se face prin declaratie in fata ofiterului de stare civila, semnata de AMBII parinti. Deci da, poti sa nu semnezi acea declaratie, si atunci copilul va primi numele tau si liniuta la tata.
Mai departe, exista posibilitatea ca el sa depuna actiune in instanta si sa obtina hotarare judecatoreasca de recunoastere a copilului. Oricum, jurisprudenta in acest caz este subtire, rar se citeaza astfel de situatii, de regula tatal este cel impotriva caruia se indreapta mama pentru recunoasterea paternitatii.
Oricum, si tehnic poti evita recunoasterea, mergi singura si-ti declari copilul, fara sa-l anunti.
Off topic: Marius, viata bate filmul, iar legea reglementeaza relatiile interumane...
La multi ani!
marius spune:
Off topic:
Off cat am oftat eu dupa tine inainte de a da un raspuns.
La multi ani!
Ceva imi spune ca tatal nu va proceda asa... va lupta pt dreptul sau natural. E invers decat de obicei asa cum spuneai.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Lona spune:
quote:
Originally posted by marius
Off topic:
Off cat am oftat eu dupa tine inainte de a da un raspuns.
La multi ani!
Ceva imi spune ca tatal nu va proceda asa... va lupta pt dreptul sau natural. E invers decat de obicei asa cum spuneai.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Doamne ajuta!
Numai bucurii in noul an, si sanatate multa!