Intoarcere la job dupa CIC

Intoarcere la job dupa CIC | Autor: magghyc

Link direct la acest mesaj

Vreau sa ma intorc din CIC la job in ianuarie (bebe are 8 luni). M-am tot documentat din topicurile postate in urma si , cu voia voastra, fac o scurta recapitulare a ceea ce s-a schimbat legislativ- financiar , ca asta ma doare cel mai mult .

Inteleg ca :
-stimulentul s-a redus la 100 Ron, in loc de 300
-alocatia lui bebe e 200 Ron (tot din ianuarie incep sa vina astia 200 de Ron, nu?)

Atat stimulentul cat si alocatia marita le voi primi pana face bebe 2 ani.

Ce nu gasesc exact e:
- daca vreau sa ma reintorc in CIC se mai poate conform noilor reglementari?
- beneficiez de vreun program redus la munca pt ca am bebe mic ?

Ma frig degetele sa scriu daca beneficiez de vreo marire de salariu prin lege...as vrea eu!!!!!

Merci mult celor care vor avea rabdarea sa bifeze daca ceea ce stiu e corect/adevarat.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

abia astept raspunsurile si pe mine ma intereseaza

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Poti sa te intorci la servici cand doresti tu inainte de a implini bebele 2 ani dar tb sa anunti aceasta decizie cu 15 zile inainte de a te intoarce.
Beneficiezi daca alaptezi pana la 1 an sau daca in contrc. colectiv daca aveti asa ceva pana cand e stipulat acolo.
art 17 din OUG 158/2005
(1) Angajatorii sunt obliga#355;i s#259; acorde salariatelor care al#259;pteaz#259;, īn cursul programului de lucru, dou#259; pauze pentru al#259;ptare de cāte o or#259; fiecare, pān#259; la īmplinirea vārstei de un an a copilului. Īn aceste pauze se include #351;i timpul necesar deplas#259;rii dus-īntors de la locul īn care se g#259;se#351;te copilul.
In rest daca esti in sistem privat nu stiu dar daca esti in sist buugetar in decurs de 15 zile de la revenirea la servici vei da un test ... daca treci de acel test examne cum vrei sa i spui vei ajunge la salariul de incadrare a colegilor tai incadrati la acelasi nivel cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Mercedes,
Multumesc mult de raspuns.
Nu, nu alaptez, deci nu sunt interesata de aceasta facilitate, plus ca daca as 'omori' zilnic 3 ore din cele 8 nu as avea nici o sansa sa imi fac bine treaba...Dar chiar nu e cazul meu, am alaptat doar pana la 6 luni.

Lucrez la privat, unde (banuiesc) testul si respectiv renegocierea salariului este la decizia sefului, nu e legiferat ceva in acest sens, nu?
Daca e cineva care a folosit acesta lege in sistem privat m-ar interesa si pe mine ceva detalii...

As mai avea o intrebare - legat de declararea copilului . Stiam ca (parca ) e bine copilul sa fie declarat de parintele care castiga cel mai putin - adica salariu cel mai mic, nu?

Uite ca m-au apucat si pe mine curiozitatile in prag de Revelion, cand nu prea mai e nimeni sa raspunda...

Wapi,
Daca mai afli ceva, pls completeaza..

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Da asa este privind deducerea, iti va trebui o adeverinta de la celalat parinte cum ca nu beneficiaza si el de deducere.
La restul intrebarilor din prima postare nu ti am raspuns deoarece este asa cum ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

off topic
Mercedes, te rog sa imi spui si mie ce act normativ reglementeaza testarea despre care i-ai vorbit lui magghyc.

Mergi la inceput

O.G. 3/2006 salarizarea contractualilor pe 2006 aprobata prin Legea 323/iulie 2006 art.9 asta la contractuali.
La f.p. probabil e o scapare... probabil se compenseaza cu lipsa bonusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Maghy este bine sa fie declarat acolo unde este salariul mai mic daca ai negociat salariul brut ; eu am negociat salariul net - deci nu am nicio facilitate daca-l trec la mine, iar tati depaseste baremul brut pentru care se acorda deducerea (oricum suma neta este de 160000-200000 lei in plus).

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Mercedes, wapi,
multumesc frumos!!!

Gata cu statul acasa, maine ma intorc la job!
Din cate stiu , primul pas e sa obtin o adeverintza cum ca am reinceput lucrul si sa o depun la ...am un lipsus, la aia unde am anuntat ca incep CIC-ul !

Cat despre deducere, o sa il declar eu pe bebe, sotul are salariu mai mare.Am ramas oricum impresionata de 'marile sume' pe care le implica aceasta deducere...

V-am pupat, sper sa nu fac ca la intrarea in CIC unde am facut 7 drumuri....

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Stiu ca s-a mai scris pe aici, dar nu mi-e foarte clar...
Eu ma intorc la job sapt. viitoare, cand Luca al meu face 6 luni.I-am anuntat deja pe cei de la mine de la firma.Ziceti ca o sa-mi dea ceva test?La noi se dau trimestrial bonusuri; daca nu iau testul nu mai primesc bonusuri? Ca asa reiese din ce ati scris voi....
Poti avea program de 6 ore doar daca alaptezi? Si de unde stiu ei daca mai alptezi sau nu? Ca doar nu-ti scrie in frunte.
E o firma privata, mai primesc ceva stimulent? Nu am mai auzit de el pana acum, de aia va intreb.
Si despre ce deducere vorbiti? Ca iar nu stiu. Sotul are salariul mai mic pe cartea de munca. Deci sa il declare el ? Si despre ce barem de incadrare e vorba?Adica cum?..serios nu inteleg.Si firma imi da o hartie ca m-am intors la job si o duc si pe aia iar la primarie?Bine ca eu ma intorc la job, dar nu stiu nimik din ce trebuie sa fac.

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.

Mihaela, mama lui Luca

www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidu75 spune:

ma intereseaza si pe mine de ce este bine sa-l declare parintele cu salariul mai mic?
Eu m-am intors la munca pe 1 noiembrie si am depus (nu stiu cum se numeste exact institutia) o declaratie pe propria raspundere,exista un tipizat in care am scris ca renunt la stimulent ,si copie dupa c.i. si ce credeti m-am trezit cu instintare de la posta in cutie.am primit indemnizatie pe luna noiembrie pe care nu am ridicat-o. Ma intreb de ce mai pierdem timpul pe drum pe la registratura daca tot nu-i intereseaza?

Mergi la inceput