Nu faceti ca mine!!!!!

Nu faceti ca mine!!!!! | Autor: flaviutza

Link direct la acest mesaj

Stiti formula aia clasica "tanc de copil" ? ei bine asa ceva aveam eu...pana azi! un copil care nu a facut decat cateva episoade de curs nasuc, kestiuni nesemnificative.

Azi...s-a prabusit cerul pe mine! nici acum nu imi revin,tremur toata.la ora 10.30 m-am apucat sa-i fac fetei chifetlute in bucatarie. ea s-a invartit ceva timp prin picioarele mele, dupa care aplecat in dormitor si a dat drumul la desene. dupa 15 minute, mi s.a parut ciudat ca nu prea auzeam zgomote de jucarii,nimic.ma duc in camera si o gasesc in pat, chircita, tremurand. primul lucru incerc sa o ridic, cade tremurand la loc.nu o tineau picioarele.delira. vorbea ceva de zapada si mos. apoi nu a mai vb deloc. inchidea si deschidea ochii.si casca.

gata, a inghitit ceva...dar ce? nu ma nimic la indemana ei..pun mana pe manutze,reci ,vinete de fapt. tamplele si zona gurii fierbinti.
moleseala aia de dinainte de convulsii.

EVIDENT CA IN TAMPENIA MEA NU AVEAM FENOBARBITAL ,CONVULEX, NIMIC IN CASA! DOAR UN AMARAT DE SUPOZITOR NOVOCALMIN.

in pijamale cu ea in brate fug prin ploaie la farmacia din blocul vecin. i se acorda primul ajutor, era si patroana si aia a chemat SMURD-ul.doua antinconvulsive, e scoasa cu capul gol afara, sa scada temperatura, sa isi revina.
40,7 GRADE A AVUT FEBRA..SI MAINILE ERAU TOT RECI....deci,mai creste, mi se spune.
a venit smurdul, i-au pus perfuzii de hidratare, pana la spital si-a revenit,incepuse sa cante.
diagnosticul? amigdalita cu puroi,urata de tot. nici un semn pana cand, in 15 minute ajunse la 41 aproape.
nu imi vine sa cred!!
-cum de nu am carnet(masian era in fata blocului)
-cum naiba sa nu am eu un amarat de FENOBARBITAL in casa!
-CE MA FACEAM DACA NU AVEAM FARMACIA SI NISTE FETE SUPER ACOLO?

acum e bine, o am acasa, bunicul ei adpotiv a declansat lista de ..relatii/pile si peste cateva ore va veni un pediatru in concediu sa stea cu noi acasa 3 zile/contra unui mare cost evident,asta ca sa nu ma duc cu ea in spital.

nu-mi vine sa cred ca acum doarme langa mine linistita, i-a scazut febra, inainte de somn chiar ne-am jucat putin si acum cateva ore nu raspundea la nume!

VA ROG MULT, daca cumva (desi nu cred sa fie vreuna din voi in halul asta) nu aveti in casa un anticonvulsiv bun si un antifebril bun, luati-va!!!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Doamne , Flaviuta, prin ce ai trecut !
Bine ca puiul mic este mai bine acum, sa dea Dumnezeu sa se faca bine repede si sa nu mai treci prin astfel de experiente.

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"

PERLELE RUTICAI

www.totsites.com/tot/ruty_thea" target="_blank"> RUTY SI THEA AU PAGINUTA

POZE

Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!

Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Flaviutza - in primul rand multa sanatate Alexiei si multa putere tie! In al doilea rand: cum se poate ca o amigdalita cu puroi sa debuteze asa brusc fara absolut nici un simptom? Ce au spus doctorii care au vazut-o pe micutza?
Numai bine,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Uf, Flaviutza, mi s-a facut pielea de gaina... Dar cum de a patit Alexia asa ceva? A stat in frig sau cum? Sanatate multa!!!

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

fetelor, explicatia data la doctor a fost asta: fata avea deja de cel putin cateva zile amigdalita, deja are pungi urate de puroi. dar fiin organism tare, a dus-o pe picioare.o fi facut ea cumva vreun pui de febra, dar nu a tusit, nu s-a plans de dureri, a mancat normal, de unde era sa bauiesc eu!?
Nu a stat in frig mai mult decat de obieci, de regula iese zilnic, imbracat gros, nu mi-a racit vreodata mai mult decat mucisori.
Probabil ca de dimineata a avut ea ceva febra spun asta pt ca s-a trezit mai tarziu ca de obicei, dar nu e prima data cand doarme mai mult.
momentan e bine, a venit doctorul ,a vazut-o, acum s-a trezit, are 37,7 febra, mi.a zis sa ii mai pun deseara pe la 10 un supozitor, pt ca noaptea vine febra.
si amigdalita se manifesta cu febra urata cica.
astept sa vina doctorul deseara ,probabil va dormi aici.
acum ii bine,se joaca

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Flaviuta, multa sanatate!! Sa-i dai multe lichide.

Si fi-miu a avut amidgalita in weekend, a facut 40.5.

Nu-ti mai fa atatea ganduri, de unde sa fii stiut daca ea nu s-a plas de gat si a mancat normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

flaviutza, multa sanatate micuteitale, sa isi revina repede si sa nu mai aveti parte de asa ceva

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

of Flaviuta, mi s-a ridicat parul pe mine, ca si eu am un pui de exact aceeasi virsta, 2 ani si 7 luni, Doamne saracile de voi, sanatate multa, aveti grija, DOminic mi-a facut de mai multe ori febra 40C, dar am avut noroc ca nu a facut convulsii, si eu il scot afara in frig ca sa scada febra. Bine ca e bine acuma, sanatate multa

Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Flavia , te asigur ca totul va fi bine in privinta Alexiei! Tu esti o mama exemplara , iar printesa mica e norocoasa ca te are pe tine , ca dovada reactia ta prompta , de a merge la farmacie , lucru pe care unele mame , in panica , poate ca ar fi omis sa o faca , si sa stii ca , in pediatrie , convulsiile febrile se trateaza cu antitermice , iar medicii spun ca , in marea majoritate a cazurilor , aceste episoade nu au urmari negative in evolutia ulterioara a copiilor . Zambeste! Maine , buburuza va fi sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denise spune:

Flaviutza,
Iti multumesc de o mie de ori pantru ca, dupa toate prin cate ai trecut, ai gasit timpul necesar si ai avut ideea nemaipomenita sa ne previi si pe noi. Ma gandesc si eu ca am doar un amarat de Calpol in casa...Kiar maine dau fuga la farmacie sa imi iau un antitermic puternic....Sanatate fetitei si sa aveti Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

In primul rand foarte muuulta sanatate va dorim !
Si ti multumim ca ai scris experienta voastra sa invatam si noi !
Fi`mea la fel a dus o amigdalita cu puroi si tot tacamul si nu ne am dat seama ca manca, era vioaie, doar ca am facut controlul de rutina si asa a vazut doctora si ne a dat antibioticul, cu precizarea ca in maxim 2 zile ar fi facut febra 40 ...
Si eu merg maine si cumpar Fenobarbital, iti multumesc inca o data ca ne ai scris.

Daria & Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze

Mergi la inceput