Singerare in timpul sarcinii

Singerare in timpul sarcinii | Autor: Mitzi

Link direct la acest mesaj

Am intrat in a 12a saptamana de sarcina si sambata, dupa o zi cu plimbari lungi am inceput sa sangerez. A fost doar un val de sange care s-a terminat cu un cheag maricel de vreo 6 cm. Un val si gata! Sange rosu si curat. Cam cat de mult sa zic? Pentru ca nu eram pregatita pentru asa ceva..mi-am udat pantalonii pana la jumatatea pulpelor.
Ieri am facut o ecogtafie. Puiul pare bine, sanatos. Amanunte aflu astazi pentru ca aici, in Canada, ecografia ti-o face un tehnician care nu sta de vorba cu tine ci doar cu dr tau.
Spuneti-mi ce stiti despre asta, ati mai auzit de sangerari asa puternice..orice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna ,nu stiu exact sa-ti spun cauza,dar mi-a trecut prin minte ideea ,nu cumva au fost 2 si unul s-a dus(cheagul de la sfarsit)daca zici ca bebe e bine...E o idee ,dar daca stiai deja ca e doar un bebe ,atunci chiar nu stiu,poate te lamuresc fetele mai bine ,dar eu iti doresc ca sa nu-l fi afectat cu nimic pe bebele care l-ai vazut la ecograf.Sanatate multa si o sarcina usoara pana la termen iti doresc

Roxy

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Nu cred ca a fost un alt bebe, nu am pe nimeni in familie cu gemeni si, de fapt, ce este chiar elocvent, cheagul de sange a fost ..un cheag de sange, l-am studiat pe toate fetele, nu avea tesut prin el sau altceva ci doar sange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Exact acelasi lucru mi s-a intamplat si mie la 12 saptamani, sangerare si eliminare cheag de sange f.mare. La ecograf totul a fost in regula, dar au urmat: injectie gravidinon, repaus la pat trei saptamani si inca ceva medicamente.
Motivul nu-l stiu nici acuma dar fetita mea are trei ani si 5 luni si am uitat toate problemele.
Dar sa stii ca atunci cand s-a intamplat nu facusem nici un efort, doar stat pe scaun la servici.

Multa sanatate si ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Buna Mitzi

Si eu am patit acelasi lucru cam in perioada 14-15 saptamini. Singerarea a durat vreo 6 saptamini, dar mai puternica in prima saptamina. Mie mi-au recomandat repaos la pat pentru doua saptamini, fara nici un fel de medicatie.
La echografie s-a constatat ca se formasera doua hematoame, dar bebele nu a ost afectat. Pina la sfirsitul sarcinii, mi s-au facut echografii regulat si se urmarea si evolutia hematoamelor, care au disparut prin luna a opta.
Explicatia doctorului meu a fost ca a fost un inceput de avort spontan. Nimeni nu poate explica aceste lucruri dar se pot intimpla oricind. Avind in vedere ca ai patit asa ceva, vei fi probabil urmarita mai cu atentie si te vei duce la controale mai dese.

Oricum, acum am o bebelusa de noua luni si jumatate sanatoasa si vesela, care aseara se certa de mama focului cu fratiorul ei pe o lanterna.

Iti doresc sanatate, sarcina usoara si un bebe sanatos si mincacios.

Toate bune,
Nik

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=nik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Mergi sa discuti cu medicul tau ginecolog! E posibil sa nu fie absolut nici o problema, dar lasa medicul sa decida asta. Orice sangerare, oricat de neinsemnata in timpul sarcinii, trebuie "raportata" medicului care iti urmareste sarcina. E cel mai corect asa si fata de tine si fata de bebe. Nu vreau sa te sperii, iarta-ma daca am facut-o, dar e mai sigur un sfat dat de medic dupa un consult. Sarcina usoara si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Buna Mitzi,
Desi e un sfat banal il repet si eu: este bine sa te odihnesti. Daca poti stai in pat cat mai mult. Incearca sa mai faci un ultarsound. Stiu cat de intepenita e birocratia medicala aici insa tu incearca sa obtii cat mai multe date de la medic. Si cere sa ti se spuna, daca se poate exact, care ar fi fost cauza pentru sangerare. De obicei medicii te expediaza cu explicatii sumare.
Unde locuiesti in Mississauga si unde vei naste? Poate suntem in apropiere. Eu sunt in 11 saptamani, locuiesc in sud vest spre Oakville. Tinem legatura.
sanatate,
Z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Multumesc pentru fiecare randulet. Pentru Zeeva, locuiesc pe Battleford, hai sa zic W Churchill cu Derry. Voi naste la Credit Valley, nu stiu inca cu cine. Probabil cu cine se nimereste de garda.
Ieri m-am intalnit cu dr de familie si, ceva in plus de ce aflasem de la ecografie, sangerarea se pare ca a fost generata de o desprindere mica a placentei de uter. Mi-a zis ca se intampla frecvent si ca puiutul ar fi bine, mersi.
Am intrebat ce sa fac sa previn o "desprindere" mai mare si mi-a zis ca (numai de la un dr in Canada poti auzi asa ceva) pana pe la 18 saptamani sarcina e in mainile Domnului si nu prea avem ce sa facem.
Voi ce ziceti sa fac? Poate un concediu mi-ar prinde bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mitzi draga,

primul remediu in cazul unei dezlipiri de placenta este repaus. Daca poti sa stai in pat cat mai mult, macar cateva zile, e foarte bine. Mai este necesar si repaus sexual, probabil tot la nivel de cateva zile, o saptamana, poate doua.

Eu am fost suspecta de asa ceva, si astea au fost recomandarile medicului la vremea respectiva. In plus, mie mi-a dat sa iau Utrogestan (adica progesteron, se ia la inceputul sarcinii ca sa sprijine activitatea placentei), si No-Spa (un anti-spastic) in caz de contractii. Daca medicul nu ti-a prescris nici un medicament, ar fi bine sa nu iei dupa capul tau, probabil nici nu este necesar, dar daca iti poti lua cateva zile de concediu e excelent, odihna este cel mai bun remediu. Si, chiar fara concediu, incearca sa eviti efortul fizic, si nu ridica greutati.

Multa, multa sanatate, nu-ti face griji, bine ca e doar atat! Sarcina frumoasa si usoara!

Mergi la inceput