buna, am inceput sa i au Marvelon 28 de 32 de zile(este prima oara cand i au anticonceptionale). bineinteles inainte de asta am fost la ginecolog. Acesta mi le a prescris pt reglarea menstruatiei si din cauza ca aveam dureri in primele doua zile de menstruatie.As dori sa stiu daca le pot folosi si ca metoda de contraceptie deoarece nu de mult timp mi am inceput viata sexuala. multumes
c
Roxana, Marvelon este un contraceptiv. Medicul ti l-a prescris pentru reglarea menstruatiei insa scopul pentru care au fost create acest gen de medicamente este tocmai contraceptia.
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
marvelon e un contraceptiv, dar ai grija daca se intampla sa iei antibiotice concomitent. antibioticele ii cam anihileaza efectul contraceptiv.
La fel si sedativele, cat ar fi ele de usoare, anihileaza efectul anticonceptional. In rest, totul ar trebui sa fie OK.
A, si sa nu uit: daca vomiti, sau ai te strici la stomac si ai scaune mai multe (diaree), ar fi bine sa folosesti alte metode contraceptive pana la menstruatie, ca nu mai poti fi sigura de protectie. Cel putin mie asa mi s-a spus.
Cel mai bine ar fi sa citesti cu atentie prospectul. Acolo sunt mentionate toate cazurile in care pastilele nu mai au efectul contraceptiv asigurat (gen voma, antibiotice, antidepresive, etc).