ajutor - Dr. Ciochinaru Mihai - oncologie
Dragele mele sunt disperata si am nevoie de ajutorul vostru. Tatal meu are cancer pulmoar si este in ingrijirea Dr. Mihai Ciochinaru de la Spitalul Militar Central. Din spusele tatalui meu, dl. dr. nu are niciodata timp de el, nu-i explica ce si cum, il tine ore intregi la spital pentru analize insa fara nici un fel de explicatii. La ultimul control acum 3 saptamini l-a tinut pe holuri spitalului de la ora 7 dimineata pina la ora 4 dupa-amiaza, nemincat si nebaut de cu o seara inainte, obosit, cu dureri in tot corpul si cind a avut "obraznicia" sa-l intrebe daca mai trebuie sa faca si alte analize, mai ca nu l-a luat la bataie. Exact ca in filmul" Moartea D-lui Lazarescu". Mi s-a facut rau cind am auzit, mai ales ca-l stiu pe tatal meu. El nu se plinge cu una cu doua.
Rugamintea mea mare la voi este sa-mi spune-ti si mie ce stiti si daca stiti ceva despre el ca doctor si ca om. Daca primeste ceva (bani, cadouri, orice) si ce pretentii are. Eu as vrea sa-l sun la telefon insa nu stiu cum va reactiona; n-as vrea sa-i fac tatalui meu probleme cu el, si asa e cum e. Va rog din suflet cine stie ceva despre el, sfatuiti-ma, ajutati-ma cun sfat.
Va multumesc anticipat,
Lia
Raspunsuri
cami21 spune:
Buna LiaMaria, la intrebarile tale pot sa-ti spun ca este o practica la acel spital,nu stiu la altele, de a tine bolnavii sa astepte cu orele pe holuri.
La fel am patit si eu acum cateva luni cu mama, alergam dupa dr.pe holuri ca sa aflu ceva, cand venea la citostatice, statea de la 8 dimineata pana in jur de 14, 15, cand termina tratamentul.Sunt foarte dezorganizati, nu este posibil sa intrebi un bolnav daca nu poate sa stea pe scaun cat timp i se administreaza citostaticele(in conditiile in care mama avea metastaza de gradul 4).
De primit primeste, pe urma o sa fie mult mai cooperant.
Mult noroc si sanatate
LiaMaria spune:
Multumesc de raspuns cami21. E atit de nedrept pentru sarmanii nostri bolnavi fie ei familie sau nu, nu e drept sa te porti asa, e inuman. Dupa ce ca sunt atit de loviti de viata prin boala pe care o duc in spate, mai trebuie sa inghita si rautati din partea celor care au depus un juramint sa-i ingrijeasca.
Multumesc inca o data si multa sanatate mamei tale si tie mult curaj.
Lia
cami21 spune:
Multumesc LiaMaria, dar mama a murit, am descoperit mult prea tarziu ce are si nu am mai putut face nimic.La trei luni dupa ce a murit ea, fiului meu i s-a pus diacnosticul de tumoare gigantica,la biopsie -condrosarcom-, asa ca acuma am luat-o de la capat.
LiaMaria spune:
Oh Dumnezeule, imi pare atit de rau Cami, atit de rau. Dumnezeu sa o odihneasca pe mamica ta si de acolo de sus sa-ti ocroteasca puiul. Nici nu-mi pot imchipui ce este in sufletul tau, curaj draga mea si roaga-te cit poti.
Ce virsta are baietelul tau? Cum il cheama?
Ma rog pentru voi Cami (si pe sora mea o cheama Camelia)si cu Dumnezeu inaite.
Lia
cornelia_laura spune:
LiaMaria, mesajul tau mi-a rascolit amintiri dureroase. Si tatal meu a fost in 2003 pacientul dr Ciochinaru, tot cancer de plamani, cu metastaze la cap. Din pacate tatal meu a murit in august 2003, dupa fix 6 luni de la descoperirea bolii. Bine, eu nu acuz medicul de aceasta tragedie a familiei mele. Boala e perfida si la tata nu s-a manifestat nici cum pana cand era deja prea tarziu. Dar il acuz de un comportament inuman. Eu am stat cu tata in spital 6 saptamani, avea nevoie de ingrijire si supraveghere permanenta caci nu mai era lucid si isi facea singur rau(isi smulgea pefuziile , etc). Au fost 6 sapt de cosmar...eu te sfatuiesc daca ai posibilitatea sa-l muti pe tatal tau la alt spital. Poate fetele de pe forum iti pot recomanda alt medic. Nu stiu cum mai e acum dar acum 3 ani era si o mizerie groaznica acolo, plin de gandaci, se urcau si in pat. stateam sa il pazesc sa nu se urce pe el.
Si da, doctorul primeste bani la greu. Noi ii dadeam atunci 1 milion pe sapt doar ca sa il tina internat ca facea raze cobalt si nu puteam sa-l mai transportam de 2 ori pe zi desi eram din Bucuresti. Si tata era colonel in rezerva, era dreptul lui sa fie in acel spital.
Pana la urma eu am cerut externarea ca am vrut macar sa moara acasa si nu in mizeria aia de nedecris.
Repet, poate acum e mai bine acolo, nu stiu.
Sanatate multa tatalui tau si nu renuntati, luptati cu orice mijloace. Tatal meu a refuzat din start orice alta cale de tratament si asa cum am mai spus la el deja era prea tarziu.
Ma rog pentru tatal tau caci stiu prin ce treceti.
Daca crezi ca te mai pot ajuta cu vreo informatie nu ezita sa-mi spui.
Cornelia, mamica luiEduard(21.06.2004) si a lui Eric(13.07.2006)
POZE
LiaMaria spune:
Buna Cornelia si multumesc mult de raspuns.
Imi pare tare rau de tatal tau, Dumnezeu sa-l odihneasca acolo sus. Sti, in urma cu 11 ani am pierdut-o pe mama tot din cauza pacatosului asta de cancer (la sin), dar nu m-am gindit nici o clipa vreodata ca tatal meu va fi bolnav si mai ales de cancer. Intotdeauna a fost un om sanatos, in 50 de ani de armata nu a fost decit o singura data in concediu medical 3 zile. Acum arata de nerecunoscut si ma doare sufletul ca nu sunt acolo sa-l ajut. Incerc de aici de departe, dar nu e acelasi lucru. De accea vreau sa-l sun pe Dr. Ciochinaru si sa incerc sa aflu mai multe despre starea tatalui meu. Stiu ca are carcinom pulmonar, a facut anul trecut chimoterapie si radiatii si pentru vreo sase luni a fost bine, dar a racit si a facut si apa la inima (pericardita). La tomografia din luna septemberie i s-a spus ca tumoarea a revenit si a inceput o noua serie de chimoterapie dar de data asta e mult mai greu. Se simte rau, nu poate dormi, si ce e mai rau si mai rau este faptul ca tuseste intr-una dar nu expectoreaza nimic si asta il inebuneste mai ales noaptea. Despre toate astea vreau sa-i vorbesc doctorului si ma intrebam daca imi va da infromatii prin telefon. Tu ce crezi? Cum ar trebui sa-l abordez? Sa-i spun ca tata va avea grija de partea "materiala" la prima intilnire? Te rog din suflet Cornelia, spune-mi ce crezi.
Inca o data mii de multumiri si sa-ti traiasca puii, sunt atit de frumosi...
Cu drag,
Lia
cornelia_laura spune:
Daca te pot ajuta chiar si cu un sfat(ca "omul patit"} o fac cu tot dragul.
In primul rand eu una as cauta alt spital dar daca tatal tau e tot un fost cadru militar ma indoiesc ca va accepta asa cum s-a intamplat si la noi.
Apoi poate ar fi bine sa-i dea tatal tau "atentia" inainte ca tu sa-l suni. Ma indoiesc ca nu va primi plicul. Din nefericire asta e inca sistemul la noi si mai ales in cazuri la limita macar iti cumperi un strop de bunavointa din partea medicului. De sunat poti sa-l suni(dupa 9.30 a.m. ora Romaniei, sa termine raportul) dar inarmeaza-te cu rabdare in caz ca iti vorbeste aiurea. In final merita sa incerci orice daca e in folosul tatalui tau. Incearca sa-i explici ca tocmai pt ca esti asa departe vrei sa afli mai multe si mai ales cum il poti ajuta. Nu ar fi rau sa faci asta chiar in ziua in care i-a dat atentia, poate asa sa si-l aduca aminte dupa nume.
Si neaparat incercati si alte tratamente in afara celui alopat. E chiar un subiect de genul asta si am sa-l caut ca sa citesti.
POZE
cornelia_laura spune:
Uite, citeste AICI daca ai un pic te timp(chiar daca titlul se refera strict la metastaze, e vorba in fapt de incercari de a supravietui cancerului). Si poate intri in vorba cu fetele si gasesti o cale de tratament naturist.
POZE
LiaMaria spune:
Mii de multumiri Cornelia draga. Ma apuc indata de citit desi sunt la servici, dar ma descurc eu printre picaturi.
Intr-adevar tata a fost cadru militar aproape 50 de ani si asta e spitalul de care apartine. Nu prea stiu eu cum merg treburile pe acolo, dar asta mi-a spus tata.
O sa astept pina pe 11 decembrie cind tata merge la el pentru o noua serie ce citostatice si control si o sa-l sun atunci. O sa-l sfatuiesc si pe tata sa-i inmineze darul si poate o da Domnul sa fie mai amabil, mai uman.
Cit despre tratamentul naturist sunt intru-totul pentru, am mare incredere in medicina naturista (eu urmez un tratament homeopat pentru infertilitate). Tata a incercat Essiac pentru o peioada, dar din nefericire nu a vazut nici o schimbare, dar voi incerca si altele.
Multumesc inca o data Cornelia si Doamne ajuta.
Lia
getastoe spune:
Am lucrat cu dr Ciochinaru cu multi ani in urma si era un medic de exceptie si un sef extraordinar.Era pasionat de meseria lui, punea suflet in tot ceea ce facea...de fapt eram cu totii tineri si entuziasti.Cu timpul s-a schimbat ca om ,se pare ca faima i s-a urcat la cap.A devenit indiferent la suferinta oamenilor, arogant si chiar crud uneori.Poate din orgoliu,poate din cauza frustrarilor personale sau poate din cauza neputintei de a schimba deznodamantul aceste boli perfide numita cancer.Il puteti contacta,dar nu va asteptati sa gasiti un om care sa va impartaseasca suferinta.