Abces dentar
Exceptand solutia stomatologului,care acum e imposibila,caci e umflat locul unde a iesit abcesul,cu nas cu tot-va dati seama cum imi e...-,tetraciclina ,ce as mai putea face sa mi se desumfle locul si sa nu mai doara asa de rau?E ceva indolenta din partea mea,caci e problema veche .Voi nu va temeti de stomatolog?Desi asta e solutia sigura si optima,stiu...
Raspunsuri
tzitziri spune:
Pentru cazul tau si eu stiu ca se iau antibiotice pana trece infectia...dar tot un stomatolog trebuie sa iti spuna ce sa iei, la ce interval si deci tot acolo ajungi...
Nu stiu cand ai fost tu ultima data la un dentist, dar pot sa iti spun ca da, si eu am fost cam 'indolenta' si nu m-am dus vreo 3 ani la rand.Norocul meu ca nu m-a durut nimic, dar era evident ca tot apareau cariute care apoi au devenit carii, din cauza lipsei de calciu peretii de la unele masele au inceput sa se sparga si tot asa...devenise chiar obligatoriu sa ma duc. Nu mi-am facut insa curaj decat cand mi s-a spart un dinte care era mai din fata..desi nu se vedea am spus:gata!
Revelatia a fost mare ..nu mai sunt metodele 'de alta data', nu mai sunt materialele pe care le stiam eu, iar pentru o plomba nu ma duc la dentist 2 saptamani de cate 3 ori pe saptamana ci sunt situatii care se rezolva pe loc. Eu am stat 3 luni 'in santier', dar acum ma bucur ca am rezolvat cu totul.
Eu zic sa iti faci curaj. Daca dai peste un stomatolog care stie cum sa te ia si care sa aiba mana usoara, nu ai de ce sa iti faci probleme si o sa iti para rau(ca si mie) ca nu te-ai dus mai din timp.![]()
shian spune:
Incearca eritromicina din 6 in 6 ore.Se lua impreuna cu un alt medicament,un fel de pansament pentru stomac,insa nu-mi amintesc cum se numeste. Daca intrebi la farmacie sigur iti vor spune.
Am trecut si eu printr-o astfel de experienta,asa ca iti inteleg teama de doctor.Totusi nu lasa un abces sa-si faca de cap.Daca ti-e frica de durere roaga-l pe doctor sa-ti dea cu lidokaina inainte de injectie si nu vei simti absolut nimic.Asta dupa ce-ti trece abcesul.Bafta multa!
elbi spune:
du-te la stomatolog!
da, poti sa iei antibiotic gen ampicilina sau augmentinul, care e mai puternic, plus ketonal pentru durere, dar...trebuie facut un drenaj, fie iti intra pe canal, fie iti face o incizie si ai scapat.
pana nu elimini puroiul n-ai sa scapi nici de senzatia de durere, caci acumularea asta de lichid apasa terminatiile nervoase.
asa ca, fuguta la stomatolog, te doare o clipa, faci drenajul, eventual mai tii niste gheata apoi si gata.
si trateaza-ti dintii la timp, ca sa nu mai ai probleme, plus periajul corect, in special, seara la culcare.
multa sanatate!