Raceala si pastilele inntimpul sarcinii...
Salutare burticilor vreuna dintre voi a facut cumva din greseala fara sa stie ca e insarcinata un tratament cu gentamicina??Desi sarcina era foarte mica atunci cand am facut tratamentul cam 2-3 saptamani mi se spune ca exista unele riscuri?Ati facut tratament si bebelul a iesit bine sanatos?Dar ce facem daca racim?E ok sa luam paracetamol ca mie acum imi este frica si sa iau o vitamina C.Astept raspunsurile voastre.Pupici de la o viitoare mamica ingrijorata.
Nicolici Viitoare Mamica de Baietel :))
Raspunsuri
m_monique spune:
despre gentamicina nu stiu ce sa-ti spun.
paracetamol se poate lua pe perioada sarcinii, dar paracetamol simplu nu sinus, si doar 2 tablete pe zi.
eu nu de mult am fost racita, si am luat paracetamol.
pentru tuse am luat sirop de patlagina.
fiindca am avut nasul infundat, sotia medicului, care e medic ORL, mi-a dat o alifie mentolata.
in rest ceaiuri cu miere si lamaie
36 + cu 
Nunta noastra
printze spune:
Nicole felicitari pentru burticutza!
Te sfatuiesc sa nu iei medicamente in timpul sarcinii, cel putin in primul trimestru. Incearca sa te feresti de raceala, si daca totusi racesti ceaiul cu lamaie si frectiile cu carmol/spirt este tratamentul indicat. Pentru tuse foloseste STODAL, tratament homeopat, fara contraindicatii.
Evita sa iei orice medicament pentru ca nu se stie niciodata cat de sigure/nesigure sunt si nu se merita sa risti.
Ai grija de tine si sarcina usoara!
printze
adela2006 spune:
nicole_bebe nici eu nu stiu nimic de gentamicina ; ptr raceala poti lua tratament homeopat cu echinaceea ptr tuse stodal / ceai de ceapa
poti lua si paracetamol daca nu trece
dar cel mai bine e sa intrebi medicul care iti urmareste sarcina
sarcina usoara in continuare
33+
Monicutz spune:
Salut,
Din cate am vazut eu pe net, ce zic astia prin prospectele de la gentamicin, zic ca e 'potential harm to the fetus' - adica risc potential. Eu inteleg ca nu se stie sigur daca afecteaza sau nu bebelusul....asa cum sunt o gramada de medicamente.
Mai intreaba si alti medici in afara de cel care te ingrijeste.
catrinik spune:
Eu din cite stiu poti sa iei un Paracetamol, dar cind nu mai poti.
Pt raceala e foarte bun Oscilococcinum, e homeopat, care e ok pt gravide. Iar pt nas infundat sint picaturi numai pe baza de uleuiri volatile: Pinosol.
Iar eu am luat toata sarcina vit. C la greu, cite 2 pe zi.
In general, contrar multor pareri, poti sa iei multe medicamente in sarcina. Cu supravegherea medicului, bineinteles.
Iar legat de gentamicina, la 2-3 sapt sarcina e inca mica. E abia la nivelul de embrion, nu de fat. La fel am fost si eu speriata pt ca luasem altceva. Dar m-a linistit doctorita care mi-a spus: e vorba de selectie naturala. Daca era sa se intimple ceva, se intimpla pina acum.
mica0307 spune:
Cred ca cel mai bine ar trebui sa intrebam dr inainte de a lua orice pastila. Mie mi-a spus ca pot lua paracetamol la raceala, voeptol sau vitamina C cu propolis pentru gat.
Eu am probleme cu amigdalalele care sunt in permanenta inflamate. Asa ca daca beau ceva rece
. Dr ginecolog mi-a zis ca daca trebuie sa iau antibiotice sa iau, sa nu stau sa ajung la temperatura.
Si in plus mai putem lua vitamina C, vitamina E, mult ceai cu lamaie si miere.
Mica
15+
Poze