ajutor! cum sa "repar" varza?

ajutor! cum sa "repar" varza? | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Am pus varza pt. iarna in bidon de plastic si, desi am vanturat-o si are si sare suficienta, totusi zeama s-a tulburat, a devenit gelatinoasa si nu curge usor. Nu-mi place cum arata desi la gust varza e buna. Nu stiu ce sa-i fac. Se va inmuia varza mai tarziu sa nu mai pot face sarmale sau salata? Daca e asa, mai bine pun alta cat timp mai gasesc. Multumesc de ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

La noi a mers asa...
O vanturi, adica scoti din apa de la fund cu un furtun si o pui deasupra si apoi ii pui conservant.
Noi fara conservant nu am reusit sa rezolvam.
La un bidon de 50 litri eu pun cam 10 pliculete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Heee, heeee....si mie mi-sa intamplat cu ani in urma...
Am incercat toate variantele. Am vanturat-o , am fiert si racit zeama (adica gelatina , pe care o tineam in pumn ca pe piftie ) dar nimic... Varza nu s-a stricat .
Ptr. viitor!!!-> Posibile cauze:
1)Ai pus betze de marar ??? Poate nu le-ai scuturat bine de semintze!!!
2)Varza era tratata cu azotat ?!?!
3)Este o bacterie de care nu scapi decat daca schimbi butoiul.

Toamna trecuta am bagat si un pliculet de conservant in zeama de varza si nu s-a mai stricat...
Am rezolvat problema pana la urma cuparand alt butoi.


PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Stiu ca se face asa cleioasa daca e prea multa sare. Cum sa o repari nu stiu.

Oare daca ai incerca sa: arunci apa, speli varza si butoiul si o pui din nou la murat ar fi gresit?

Nu e obligatoriu sa fie prea sarata(o faci dupa gust) dar tb. sa aiba "intaritori" naturali: rad. hrean si telina(mai pun si frunze) - asta pun la murat(am varza si dupa Pasti).

Conservantul nu-mi place, il simt la gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielutzu spune:

Draga Miriama,
Ma bag si eu in discutie ca musca in lapte.....ca nu am idee ce sa faci! Cind punea bunica-mea sau ai mei nu s-a intimplat niciodata ce zici tu. Poate ai tinut butoiul la prea rece? Sau cum au spus fetele mai sus () o fi vreo bacterie? Oricum, varza nu cred ca se strica decit daca putrezeste cred. Cum zice Darria sa schimbi zeama! Bafta!
la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Multumesc tuturor care mi-ati raspuns. Nu am pus marar, dar am pus hrean, bidonul l-am cumparat anul acesta; e prima data cand il folosesc. O sa incerc cu conservant. Multumesc. Nu o voi arunca, sper sa nu se strice. Mi-ar parea rau numai de cat am vanturat la ea... Ha, ha...

Mergi la inceput