dupa cit timp al 2 lea copil?
Buna ziua,
As vrea sa va intreb cind se poate facecel de-al doilea copil fiindca sunt totusi legata de acel CAS care tre sa il platesc la stat .Eu mi-s salariata si am auzit pe alte mame ca au facut copil si dupa ce primul a implinit 1 an.
Eu am un copil de 2 ani si o luna si vreau sa il fac pe al doilea dar ,dupa noile legi (pe care nu le cunosc prea bine)trebuie sa ai platit la stat minim 10 luni de CAS cica deoarece "statul "nu te mai plateste cu acea indemnizatie...de 8 mil.
puteti sa ma lamuriti si pe mine sausa ma informez de undeva ,legal ce si cum sa fac???
Va multumesc ca ati avut rabdare...
poze fff recente cu Ioana
Raspunsuri
Medeea76 spune:
Si pe mine ma intereseaza subiectul, poate ne lamureste cineva...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
elyanne spune:
Cred ca primeai mai multe info. daca postai la legislative.
Din cate stiu eu, dupa noua lege nu mai poti plati la CAS.. trebuie sa fii angajata. Si nu mai e vorba de 10 luni, ci de 12.
Iti spun situatia mea... eu am fost in CIC timp de 2 ani, acum m-am reintors la serviciu si in 3-4 luni voi naste al doilea bb. Si voi beneficia de CIC. Pt. ca si primul CIC este considerat stagiu de cotizare, apoi m-am intors la serviciu, fara sa am intrerupere intre cele doua... Asa ca am cele 12 luni care trebe.
Tu ar fi trebui sa te angajezi dupa CIC si atunci se adunau la lunile care le-ai fi lucrat pana la nasterea copilului si anii de CIC. Si ai fi beneficiat si de CIC pt. al doilea BB.
Acum, ar trebui sa te angajezi, sa lucrezi cateva luni pana ramai gravida, astfel incat, pana vei naste sa ai minim 12 luni.
Din cate stiu, cum am mai zis, dupa noua lege, nu mai poti plati la CAS.
S-a mai nascut o stea
mirelacam spune:
CEEA CE A SCRIS ALYANNE STIAM SI EU, DAR ACUM NU STIU CARE SUNT LEGILE , AVAND IN VEDERE CA AM PLECAT DE 1 AN DIN TARA.
Mirela 33+ si Alexandru 4 ani
claujro spune:
Nu are nici o legatura. Important e sa ai continuitate. Perioada in care ai fost in CIC se considera continuitate la plata asigurarilor de stat. Apoi ai lucrat...la fel, ai platit CAs-ul. Poti intra oricand in concediu medical prenatal pt bb 2.
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei
elyanne spune:
Cred ca prima data n-am inteles eu bine ce ai scris...
Eu intelesesem ca ti-ai platit singura CAS-ul, inainte sa-l nasti pe bb1, ca sa beneficiezi de CIC, pt. ca n-ai fi fost angajata. Iar dupa noua lege acest lucru nu mai era posibil.
Daca esti angajata si cand ai terminat CIC-ul, te-ai intors la serviciu, fara sa ai intrerupere, atunci poti sa-l faci pe bb2 cand vrei... Pt. ca CIC-ul se considera satgiu de cotizare.
Deci ai deja cele 12 luni de cotizare (minim) pana cand se naste bb2.
La lunile pe care le vei lucra de cand te-ai intors la serviciu si pana se va naste bb2 se vor adauga cele in care ai stat in CIC (din cate inteleg ai stat 2 ani, deci 24 de luni).
liliana_28 spune:
TREBUIE SA COTIZEZI 12 LUNI LA CAS CA SA BENEFICIEZI DE INDEMNIZATIE.
CHIAR AZI DIMINEATA AM CITIT