Slabit in perioada alaptarii

Slabit in perioada alaptarii | Autor: aramona

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Incep mesajul prin a va ruga sa nu ma certati pentru ce voi intreba!!!
Sunt o mamica cu al doilea bb de 5 saptamani, alaptez, copilul a luat super bine in greutate....insa la fel si eu...nu reusesc sa slabesc cat as vrea.Acum mai am vreo 15 kg pe mine...la finalul sarcinii aveam 24 kg in plus!

Stiu ca e inca devreme sa-mi pun problema slabitului, stiu ca alaptatul presupune o alimentatie sanatoasa si consistenta, DAR si eu m-as simti mai bine cu cateva kile in minus...

Si acum vine prima intrebare: din experienta voastra de mamici, cunoasteti o dieta echilibrata, care sa nu infometeze, cu ajutorul careia sa slabesc si in acelasi timp sa nu fie afectata lactatia, atat cantitativ cat si calitativ???

Vreau oare luna de pe cer???
La prima sarcina am asteptat pana spre 8 luni ale Maysei, cand am tinut regimul danez de 13 kile, cu care am dat jos 5kg...Si pe Maysa am alaptat-o pana la un an! Deci regimul nu m-a afectat prea mult, nu este insa mai putin adevarat ca deja alaptatul era doar in completarea meselor diversificate...acum este altceva...Bb Allen este hranit exclusiv la san si-mi doresc sa fie asha in continuare, pana incepem diversificarea!

Acum insa ma intreb dc. nu cumva se poate sa scap de kile mai repede!!!

Si inca o intrebare: daca incep sa fac aerobic din ianuarie (cand copilul va avea spre 3 luni si presupun ca il voi alapta in continuare), va fi afectata lactatia??? Ma refer la efortul fizic...
In plus, ar fi de folos, respectiv indicate, tratamente corporale (gen masaj, vacuum, etc???)

Presupun ca multe v-ati ridicat aceasta probleme, si sunt sigura ca unele ati experimentat cele intrebate...asta m-ar interesa...impartasirea experientei legata de cele de mai sus!

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!

Pupicei multi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Draga Ramona, si eu citisem ca in timpul alaptarii slabesti si de aceea nu m-am ingrijorat decat cand la cateva luni dupa ce am nascut am vazut ca desi alaptam nu slabeam ci din contra. Problema mea era ca nu prea stateam bine cu laptele asa ca trageam tare pe mancare si bautura (juice-uri si ceaiuri indulcite) ca sa am lapte, dar simteam si o foame continua. M-am speriat si m-am chinuit sa nu mai mananc asa de mult crezand ca voi ramane cu plusul acela de kg, dar surpriza a aparut dupa ce am incetat alaptatul(avea fetita cam 11 luni) si mi-a scazut brusc pofta de mancare si bineinteles am inceput sa scad si in greutate.

Acuma, am facut si eu o mica gresala, toate ceaiurile indulcite si juice-urile erau pline de calorii.

Cred ca sa mananci echilibrat in cazul tau inseamna sa mananci din toate cele 5 categorii alimentare (legume-fructe, cereale, lactate-oua, carne) ignorand dulciurile si snackurile care oricum nu au valoare nutritiva.

Cam atat din propria experienta.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Pasti 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Si eu alaptez si fac in felul urmator: nu mananc paine, dulciuri, gras, prajeli (numai uneori) si nu mananc deloc dupa ora 18. Beau 2l de apa plata pe zi si, desi am reusit sa dau jos 5 kg in 2 sapt (pana acu'),lapte am la fel de mult (adica normal).
Si eu am inteles ca efortul scade cantitatea de lapte...dar nu am testat...
Pupici si alaptare&slabire...placute!

Maria

“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Chiar ieri am citit intr-un magazin ca Jennifer Garner(nevasta lui Ben Affleck )nu a facut nimic special pt a slabi ea se lauda ca metoda cea mai naturala sa obti o frumoasa silueta dupa nastere este chiar alaptatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Da,draga Lemoni,sa stii ca ai perfecta dreptate,eu mam ingrasat cu 25 de kg in timpul sarcinii,si eram disperata de felul cum voi arata pe viitor,mi-am hranit baietelul duar cu sin,un an si 5 luni,mincam ca deobicei,atita ca mergeam foarte mult,plimbari la aer curat,nu foloseam liftul,si nimic dieta.
Dupa exact 6 luni aveam aceeashi greutate ca pina la sarcina,dupa un an si 6 luni,am slabit mai mult decit am fost vreodata,si abia atunci mam apucat sa fac si eu ceva abdomene.Deci am labit numai prin alaptat,iar burta miam traso putin mai tirziu.
Am 25 de ani,un baietel de 3,170 inaltime si 48 de kg,deci sint foarte multumita,si inca ceva copii alaptati sufera mai rar de boli aspiratorii.cel putin al meu baiat,pina acum nu a tusit ODATA,deci fa totul pentru binele puiului tau,ca tu o sati revii de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Aramona,draga,incearca cit mai multe plimbari la aer curat,este bine si pentru tine si pentru puiutul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!

DE plimbat ma plimb cat de mult...nu mananc exagerat...insa problema mea sunt dulciurile...am o pofta nebuna de ele...in perioada sarcinii nu am avut probleme cu ele, le ignoram, insa acum as manca mereu ciocolata...Presupun ca asta se intampla si din cauza oboselii, organismul isi cere drepturile, iar dulciurile furnizeaza multa energie.

Voi incerca sa renunt la ele...Dar e greu...

Iar legat de efort fizic...Eu la Maysa am facut aerobic imediat dupa regimul danez, deci incepand cu luna a opta de alaptat...si treptat abdomenul s-a aplatizat cum il aveam inainte de a fi insarcinata...muschii au devenit mai fermi, etc...si alaptam in continuare....insa putin...ca Maysa era deja "mare"..Inclusiv celulita din dotare a devenit mai putin evidenta!

Sunt interesata de subiect si de raspunsurile voastre in continuare...Chiar si la intrebarea a doua...as fi tare curioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Draga Ramona,
dupa primul meu bebe, am slabit exact cum povesteste si Jojo. Am facut si o bebita, acum are sase luni si jumate, insa eu am inca cu cinci kilograme mai mult decat inainte de sarcina, desi in timpul acesteia nu am luat mai mult de 17 kg. "Tratamentul" meu de acum este acelasi ca cel de dupa primul bebe: alaptat la cerere, plimbari multe in aer liber, insa de aceasta data am facut si eu o pasiune pentru dulciuri (mai ales cele ca de patiserie). Ma mai abtin din cand in cand, insa nu pot foarte des (adevarul este ca nici nu am incercat cu tot dinadinsul), pentru ca uneori ma gandesc daca nu cumva organismul cere si are nevoie de dulce, consumul de energie fiind dublu decat prima data (doi copilasi, dintre care cel mare are trei ani si un pic si o energie de nestavilit).
Eu mi-am propus o dieta mai severa (a nu se intelege exagerata), dupa ce terminam cu alaptatul, daca intre timp nu se remediaza situatia.
Despre aerobic nu stiu ce sa iti zic, am auzit pareri si pro si contra, insa pentru mine nu au fost convingatoare niciunele, asa ca eu totusi ma abtin, preventiv, ca sa nu afectez lactatia.
Iti urez sanatate, mult lapte, bebelus sanatos si silueta asa cum ti-o doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Ramona,
Organismul femeii este "construit" astfel incat in perioada alaptarii sa consume rezervele de tesut adipos, pentru ca secretia lactata este un proces activ, mare consumator de energie. Cu toate astea, nu necesita o dieta hipercalorica din partea mamicii. Ea trebuie sa manance normal, cu grija ca dieta sa contina principiile alimentare necesare in cantitati echilibrate: proteine, glucide, lipide, minerale si vitamine. Dieta nu influenteaza cantitatea si calitatea laptelui (nu exista lapte de proasta calitate, ci poate doar insuficient cantitativ, si asta nu din cauza dietei!), pentru ca in lipsa aportului alimentar,secretia lactata se face prin consumul rezervelor din organism. Asadar, dieta echilibrata ajuta la mentinerea sanatatii si tonusului mamicii si nu neaaparat la influentarea secretiei de lapte.
Eu am alaptat 1 an si 2 saptamani si am slabit mai mult decat inainte de sarcina. Asta pentru ca m-am ocupat singura de fetita mea si nu am avut mereu timp sa mananc. Insa efectele negative s-au vazut: mi-a scazut mult imunitatea si acum ca am ramas insarcinata am racit destul de tare si asta ma tine de vreo luna.
Despre aerobic, as zice sa mai astepti. Efortul fizic sustinut poate scadea productia de lapte. Poti sa faci masaj fara probleme.

Alina 7+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

Ramona, citeam pe undeva ca in perioada alaptarii organismul are nevoie de un surplus de doar 300 de calorii pe zi. Deci cred ca atita timp cit iti construiesti o "dieta" echilibrata nu vad de ce sa ai probleme. Foarte important este consumul de lichide si aici de multe ori gresim ca bem sucuri si bauturi dulci in loc de apa simpla si zaharul din aceste bauturi nu ajuta la nimic, din contra dauneaza unei "diete" echilibrate.

Vezi, poate poti cere sfatul unei dieteticiane - cred ca exista asa o specializare si in Romania. Ea poate sa-ti creeze un meniu care sa fie suficient de bogat pentru alaptat si sa nu aibe calorii in plus pentru tine.

Tin minte cind am alaptat, toata lume avea grija sa-mi dea de mincare, ca sa aiba copilele laptic bun, iar eu raspundeam politicos - nu, merci. Si slava domnului am alaptat exclusiv pina la 6 luni si fetele au luat frumos in greutate si au fost sanatoase, iar dupa doua luni de la nastere m-am intors la greutatea de dinainte de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ramona, sustin si eu problemele prin care treci!
Niciodata nu am fost fan dulciuri, nici macar in timpul sarcinii, insa de cand alaptez (aproape 6 luni) numai asta as manca!

As avea si eu o intrebare, cum e cu dieta aceea olandeza!
Poate reusesc si eu sa slabesc cele 5-6 kg pe care le am in plus!

Ah, si inca un lucru, voi nu ati observat ca dupa sarcina vi s-a marit bazinul, nu atat prin depunerea de tesut adipos pe solduri, ci pur si simplu, parca oasele au ramas deplasate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput