Poate fi retinuta cartea de munca?

Poate fi retinuta cartea de munca? | Autor: padi

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare?
Poate o firma sa retina cartea de munca? Adica dupa expirarea preavizului, firma nu este obligata sa-ti returneze cartea de munca? Daca da, in cat timp?
Daca nu, care ar fi motivele pentru care o retine?

Din cate stiu eu, cartea de munca este proprietarea angajatului, nu? Daca intr-adevar exista datorii fata de firma, aceastea se scriu pe nota de lichidare si se rezolva pe cale juridica?

Va multumesc mult.

Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

ti-o pastreaza pana in momentul achitarii datoriilor sociale, caci astfel nu-ti inchide inspectorul cartea de munca sau o inchide si specifica ca nu ai datoriile platite si atunci ai lucrat degeaba
cam in max 1 luna ar tb sa-ti dea cartea de munca.

sumele datorate de salariat se retin din ultimul salariu cuvenit +zilele de concediu neefectuate, iar daca e nevoie aduci bani si de acsaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Nicoleta, multumesc de raspuns.
Este vorba de fratele meu. Totusi, inca nu a primit cartea de munca. Preavizul a expirat in 8 noiembrie si de fiecare data cand ii suna (sediul firmei este la Zalau)il tot amana de pe o zi pe alta. Poti sa-mi spui te rog, daca exista o lege in acest sens? Undeva unde sa fie specificat termenul in care firma este obligata sa-ti returneze catrea de munca...

Multumesc mult,

Adriana

Mergi la inceput