gatirea in vasele zepter?!

Am achizitionat de curind o oala Zepter! Cine are asa ceva cum gateste in ea? Am inteles ca nu ar fi nevoie deloc sa pui ulei sau nici chiar apa....Sunteti multumite de vase?
Raspunsuri

mirelaispir spune:
quote:
Initial creeata de Angelinne
Am achizitionat de curind o oala Zepter! Cine are asa ceva cum gateste in ea? Am inteles ca nu ar fi nevoie deloc sa pui ulei sau nici chiar apa....Sunteti multumite de vase?
Angelinne
ei, nici chiar asa. poti pune foarte putina apa si grasime! (se pun cantitati mai mici decat in oalele obisnuite, dar nu chiar deloc)


MaryP spune:
Pui grasime si apa, mai putina.
Ideea e de pastrare a vitaminelor,nu neaparat de a gati mancare seaca.
Eu am de 5 ani vase zepter si sunt super multumita!Dupa ce le fierb si dezinfectez arata ca noi!
Pupici!
Maria si RAZVAN MIHAI – puiul meu drag
“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)



laura72 spune:
Angelinne,si eu am din ianuarie dar nici eu nu stiu sa gatesc in ele.asa ca fac cam clasic.bine ca stiu sa ia o caruta de bani ,dar nu dau nici o carticica de instructiuni.
eu gatesc asa
friptura(la gratar) pun cratita pe foc mare la incins pana cand daca stropesti cu apa rece se fac broboane care fug ca mercurul.atunci pui carnea ,o lasi un pic si mai reduci focul.o intorci cand se albeste pe margine si se dezlipeste singura .o lasi un pic si pui capacul apoi o treci la foc f. mic(abia sa palpaie).iese super buna.si se spala repede asa ca nu te speria cand o sa vezi fundul negru. asa procedez si cu carnea pt mancare si nu o mai prajesc.dupa ce se face putin pe amandoua partile ii pun apa si condimente si o fierb la foc f. mic.
orez 250g orezul ales si spalat il pui in cratita rece si pui apa 500mlsi un pic de sare.acoperi si pui la incalzit la foc mic pana se ridica acul la a doua liniuta verde.stingi si lasi asa cam 20 min.mai amesteci de vreo 2 ori cu furculita sa se umfle..asa e reteta dar eu ii pun mai multa apa ca nu mi se parea suficient umlat si il mai pun dupa 15 min din nou pe foc sa dea in clocot sa se fiarba mai bine nu al dente.incerci si mai pui apa dupa gust.eu ii pun si putin ulei.
Crema de zahar ars o prepari in mod obisnuit dar o fierbi pe aragaz.iese cu zahar si prin crema dar mie mi-a placut.sau poate a facut asa ca era focul cam tare.am pus in oala de 4 l cu diam.24cm compoz. din 8 oua si un 1l lapte.cam asta stiu dintr-o carte,in rest gatesc cam clasic.
poate stie si altcineva cum se gateste mai exact.au ei si o carte de bucate dar e vreo 30E.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


laura72 spune:
MARY P. dar de ce le fierbi? mie mi-a spus tipa sa le dau cu detergentul ala special cat sunt calde musai cu carpa de bumbac.le las cam 15 min frec si clatesc.apoi sterg iar cu bumbac.si nu de fiecare data cu detergentul ala.si sa nu dau cu burete abraziv in afara de cel de la amway.tu cum procedezi?
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
