Varza murata???

Varza murata??? | Autor: Klaus29

Link direct la acest mesaj

imi spune si mie cineva o reteta de varza murata???
e prima data cand faca si mi-ar prinde tare bine.


multumesc

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Varza alba in saramura

Ingrediente:

4 l saramura,
400 g morcovi taiati felii,
50 g cimbru,
2 g enibahar,
5 g foi de dafin.
10 kg varza alba


Varza se curata de frunzele exterioare si de cotoare, se taie jumatati sau sferturi sau, daca sint capatinile mai mici, se lasa intregi, se presara bine cu sare. Varza astfei pregatita se aseaza in vase de murare (borcane, putini), indesindu-se bine. In timpul asezarii verzei in vasul de murare, se intercaleaza cu condimentele din reteta, apoi se toarna saramura fierbinte, pregatita, pina la gura vasului.

Se mai asteapta circa 30 minute pentru a se lasa varza si se mai completeaza cu saramura astfei incit saramura sa depaseasca varza cu circa 10 cm, apoi se leaga la gura. Primeie 7 zile vasele cu varza pusa la murare se tin la o temperatura obisnuita de circa 16 - 18°C, dupa care se vor ridica si se vor pastra la locuri uscate, racoroase si ferite de mirosuri straine (petrol).

Dupa turnarea saramurei, fermentatia incepe in 1—2 zile fiind determinate de temperatura. La putini se vor prevedea in partea inferioara cepuri pentru pritocire, care se va face din trei in trei zile. Operatia ccnsta in scoaterea zemei in vase mari care apoi se toarna prin vinturare in vasul cu varza. Operatia se repeta de citeva ori pentru vinturarea perfecta a saramurei.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Cumperi varza (depinde de bidon - atentie sa iei cam cu 2-3 verze mai mult, pentru ca dupa cateva zile ea se mai inmoaie in bidon si trebuie completat), o speli cu apa rece, ii scoti cotorul (eu o pun intreaga in bidon) si o asezi frumos incat sa incapa cat mai multe!
Mai adaugi cateva boabe de porumb (intareste varza) si o sfecla rosie taiata felii mai groase (pentru culoarea roz). Apoi in apa rece pui o lingura (rasa) de sare la un litru de apa, amesteci pana se dizolva si torni in bidon pana se acopera varza!
Dupa 4-5 zile verifici daca s-a inmuiat varza si le adaugi si pe celelalte cumparate!
Dupa alte 2 saptamani incepi sa vanturi varza... adica sa scoti zeama din bidon si sa o vanturi intr-o cratita... se repeda procedeul din 2 in 2 zile de vreo 3 ori!
Pofta buna... iese o bunatate si zeama este bestiala

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

multumesc pentru raspunsuri...
de data asta m-a ajutat tata... dar la anu' o fac singura (asa zic eu)

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Si eu o fac la fel cu a Claudiei!Iese super!

Redati-mi viata!

Mergi la inceput