Retete cu dovleac

Din revista Mami,eu am facut supa crema si a fost foarte buna.
Pentru Mazzel.
Supa crema :
1 kg de dovleac
2 cartofi
1 praz
1 lingura unt
1 ceasca smantana
cimbru uscat
sare ,piper
crutoane de paine
Cureti dovleacul si cartofii si-i tai cubulete.Speli ,cureti prazul,il tai rondele si-l calesti in unt.Cand s-a inmuiat,adaugi dovleacul si cartofii.Torni apa peste legume,cat sa le acopere,adaugi sare si piper,dupa gust cimbru maruntit(eu n-am pus) si lasi sa fiarba,pana se inmoaie bine legumele,la foc mic.Pasezi supa cu mixerul sau prin sita deasa,apoi o pui din nou pe foc impreuna cu smantana.Lasi sa mai clocoteasca 15 min.Se serveste cu crutoane.
Dovleac umplut:
un dovleac nu prea mare
2 cepe
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei
500 gr carne tocata de vita
1 conserva de rosii in suc
sare ,piper
cimbru,oregano
patrunjel verde
parmezan ras
smantana
Toci marunt ceapa si usturoiul,apoi le calesti in uleiul incins.Pui si carnea si o lasi pana se albeste,amestecand cu o lingura de lemn.Adaugi rosiile maruntite si sucul,cimbru,oregano,sare si piper.Lasi pe foc pana scade sosul.Tai dovleacul in doua,indepartezi semintele si umpli jumatatile cu carne.Le acoperi pe fiecare cu folie de aluminiu si le dai la cuptor o ora.Dupa o ora ,verifici dovleacul intepandu-l cu furculita-pulpa ar trebui sa fie moale.Il servesti cu smantana si parmezan,presarat cu patrunjel.
Placinta cu foi:
1 pachet de foi placinta
1 kg de dovleac ras
1/2 kg mere rase
o ceasca de zahar
scortisoare ,nucsoara
2 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
o ceasca de pesmet
o ceasca de ulei
zahar pudra
Aesteci dovleacul,merele ,zaharul,zeama si coaja de lamaie si mirodeniile.Le storci de zeama.Ungi tava cu uleisi pui 3-4 foi,ungandu-le bine cu ulei pe fiecare in parte.Presari deasupra un strat subtire de pesmet,adaugi jumatate din amestecul de dovleac,mai pui 3-4 foi unse,alt strat de pesmet si restul de dovleac.Inchei cu alte 3-4 foi unse cu ulei.Intepi placinta cu o furculita si o pui la cuptor.Cand foile s-au rumenito scoti si o lasi sa se raceasca acoperita cu un prosop.La sfarsit o tai si o pudrezi cu zahar amestecat cu putina scortisoara.
Budinca de dovleac cu nuca
500 gr dovleac
4 oua
4 lingurite de zahar
4 linguri de unt
o ceasca de nuca macinata
un plic zahar vanilat
scortisoara
unt si pesmet ptr tapetat tava
zahar pudra
Cureti doveacul,il razi, il pudrezi cu scortisoara si z vanilat,apoi il calesti in untpana se inmoaie.Il dai deoparte.Bati albusurile spuma,adaugand treptat zaharul.Incorporezi nuca macinata,galbenusurile frecate si dovleacul calit Rastorni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si dai budinca la cuptor 30 min.Cand s-a racorit o pudrezi cu zahar.
Budinca dulce
2 farfurii adanci cu dovleac ras
4 oua
6 linguri de faina
4 linguri lapte
5-6 linguri zahar
zahar vanilat
o lingurita praf de scortisoara
1/2 lamaie
2 linguri unt
2 linguri pesmet
2 linguri zahar pudra
Presari mirodeniile peste dovleacul ras.Separi galbenusurile si le amesteci bine cu laptele,zaharul si faina.Le torni peste dovleac.Bati spuma albusurile,apoi le incorporezi in amestec.Adaugi coaja rasa de lamaie.Torni intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si o pui in cuptor.cand este gata ,se pudreaza cu z pudra.
Spor la treaba si pofta mare!
Adriana
papa-bun
Raspunsuri

greierash78 spune:
Ingrediente
1 bucata mare de dovleac
scortisoara
zahar
coaja de lamaie
Mod de preparare
Se taie dovleacul in bucati subtiri si lungi;
Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina se pun felii de dovleac intepate cu furculita din loc in loc, cu zahar, scortisoara si coaja de lamaie rasa;
Se adauga putina apa in tava ca sa se inmoaie dovleacul la abur putin, iar spre sfarsit se lasa la cuptor la foc mic pt caramelizarea dovleacului de deasupra.
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78



noni930 spune:
Tocmai am facut budinca postata de printze si a iesit excelenta.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86595


Ramona J spune:
Pai s-o incerc si eu, multumesc.
Eu am facut o supa-crema, o sa caut reteta s-o postez.
The best thing you can do for your children is to love your wife.


adi69 spune:
quote:
Originally posted by carol
Buuuune retetele astea. Dar o reteta de placinta cu aluat, nu cu foi, aveti?
Cu aluat fraged:
faci un aluat din
250 gr margarina
250 gr zahar
1 ou
1 plic praf de copt
500 gr faina
Il tii la rece doua ore ,imparti in doua,pui o foaie in tava unsa cu unt si faina,deasupra pui dovleacul si deasupra cealalta foaie.
Dovleacul il pregatesti asa:
1 dovleac de 2-3 kg
5-600 gr zahar
scortisoara
vanilie
Razi dovleacul,il pui intr-un ceaunel cu zaharul,il fierbi pana scade zeama si-si schimba putin culoarea(trebuie sa scada considerabil in ceaun),pui doua lingurite de scortisoara si esenta de vanilie .Poti sa-l pui fierbinte pste prima foaie ,nu se intampla nimic..
Asa am faut eu aseara si nu ne mai opream din mancat..
Adriana
papa-bun



adi69 spune:
Carol,am facut cu acelasi aluat si placinta cu mere..e foarte buna,vezi ca am pus si poze,n-au iesit grozave pozele,dar ..
Adriana
papa-bun
