Mama mea s-a pensionat cand a avut varsta, fara sa aiba insa si vechimea (ii lipsesc 8 luni), pentru ca a trebuit sa stea acasa cu fata mea care era sugar. Ne-am propus la vremea aceea sa ii facem un contract ulterior, pentru a-si completa vechimea.
S-a dus la Casa de Pensii, si i s-a spus ca revenirea in munca trebuie sa se faca pe cel putin un an, chiar daca are nevoie doar de 8 luni. Nu i s-a spus daca in acest timp ar mai primi si pensia sau nu.
Am aflat intre timp ca s-ar putea face un contract cu ei numai pentru asigurarile de pensie, care lunar ar costa numai vreo 7-800 de mii, in loc de aproape 2 mil cat ar fi contributia la stat pe un salariu minim pe economie (ma refer la contributia totala, angajat+angajator). Insa nici aici nu a stiut nimeni sa ii spuna daca acest contract se poate face si dupa ce ai depus dosar de pensionare.
(Mama a iesit la pensie in 2003 si are 2 milioane 850 pe luna).
Cum pot face sa rezolv pentru mama aceasta problema? Multumesc anticipat
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
buna ,am si eu o intrebare:sunt insarcinata dar sunt studenta si nu lucrez nicaieri o sa beneficiez de un ajutor pt cresterea copilului???indemnizatie de maternitate?