Cum prepar maioneza cu robot de bucatarie?

Cum prepar maioneza cu robot de bucatarie? | Autor: Alynutza

Link direct la acest mesaj

Pana acum foloseam un robot de bucatarie no-name, cumparat pe cand eram eu in liceu (acum o gramada de ani). Nu avea decat un singur accesoriu de amestecat, care era si cutit de tocat. Puneam oul intreg, mustar, sare, putin ulei, pe urma porneam robotul si turnam ulei prin orificiu pana era gata maioneza.
Acum mi-am luat un robot Phillips si nu stiu ce accesorii sa folosesc si cum sa prepar maioneza cu el. Are si o paleta gen cutit de tocat din plastic, are si tel ca si cel de batut oua. Nu stiu pe care din cele doua sa-l folosesc. Nu stiu daca merge sa pun oul intreg... Daca folositi vreuna un robot asemanator pentru prepararea maionezei, as aprecia sa-mi spuneti cum procedati.
Multumesc.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Eu folosesc paleta din plastic ,stil cutit de tocat .
Pun doar galbenus de ou ,de obicei 2 fierte si unul crud (depinde cata maioneza vrei sa faci ).
Galbnusirile fierte se pun racite si sfaramate .
Mai pun o lingurita de mustar , sare si zeama de lamaie .
Ii dau drumul robotului si torn incet cate putin ulei .
La inceput ,lasa sa mearga robotul cateva secunde fara pic de ulei ,sa nu se taie maioneza.

Succes!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Cu oul intreg n-ai incercat niciodata? Mi-ar place sa pot pune si albusul, maioneza iesea altfel, mult mai pufoasa, parca nici nu era chiar asa gretoasa... Si chiar, te intrebasem la alt subiect cum faci maioneza light... Poate imi spui aici, daca tot suntem la subiectul maioneza.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Si noi avem tot Plillips, mai exact Phillips Cucina.
Pentru maioneza si frisca se foloseste paleta din plastic, floarea aceea mare, este chiar ca o floare.
Mai este cutitul de tocat si inca un cutit de plastic dar ala este pentru feliat paine.
Eu pun in vas un ou fiert si unul nefiert, depinde de cat de multa vreau sa fac, si ulei si pornesc robotul iar pe parcur pun ulei prin orificiul ala special.
Iese o bunatate si nu mai spun ca intr-un timp extrem de scurt.
Spor la treaba!


Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

hello

Ali si eu tot phillips am, folosesc tot paleta. eu fac maioneza numai cu galbenus crud, mustar, sare, piper. se poate face si cu ou intreg dar iese mai moale, daca nu o vrei pt ornat este super ok.

spor la treaba

Marina 27+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ali ,maioneza light : pun f putin ulei ,doar cat se se "lege" si frec galbenusurile cu iaurt si zeama lamaie.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by lulu77

Ali ,maioneza light : pun f putin ulei ,doar cat se se "lege" si frec galbenusurile cu iaurt si zeama lamaie.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"



Imi place cum suna si o sa fac si eu asa data viitoare!
Merci de pont


Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

lulu, mercic, ar fi interesanta reteta pentru mine, dar cred ca sotzul ma arunca pe geam daca-i fac maioneza asa.

Nana, al meu n-are paleta din aia, are un cutit de plastic identic la forma si dimensiuni cu cutitul pentru tocat. Al meu Phillips cred ca e Essence, dar nu mai stiu exact.

Marina, mersi si tie, de fapt, multumesc tuturor de sfaturi, o sa incerc si vad cum imi iese.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Si eu pun albus la maioneza, dar doar un albus la , sa zicem, 2 galbenusuri, si-l pun mai la sfarsit, cand maioneza e deja bine legata.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Si eu am Philipps Esence si fac maioneza cu paletele gen tel.(nu am paleta din plastic gen floare).
Eu nu folosesc oul intreg,ci doar galbenus fiert pentru inceput si apoi si galbenusuri crude,ulei ,zeama de lamiie si putina apa minerala la sfirsit,daca iese prea groasa - de cele mai multe ori e tzontzoroi,ca albusul batut spuma tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Alynutza
Nana, al meu n-are paleta din aia, are un cutit de plastic identic la forma si dimensiuni cu cutitul pentru tocat. Al meu Phillips cred ca e Essence, dar nu mai stiu exact.




La noi scrie in carte ca asta este pentru feliat paine iar daca ai vedea cum arata ala gen floare, ti-ai da seama despre ce vorbesc, ca e clar ca asta face si maioneza.


Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput