Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

PRAJITURI - VERONICA

(18 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 29
Myhaella
Myhaella



176 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Myhaella un Mesaj Privat
Buna Veronica,

M-ar interesa pentru moment Tortul de visine si iaurt dar nu sunt sigura ca gasesc foi de gelatina, nu pot sa folosesc si gelatina cristale?

Cantitatile pentru Rafinata sunt pentru ce forma? De ex. as vrea sa folosesc o forma de 26 cm in diametru?

Multumesc.
Mergi la inceput
nicolle6792
nicolle6792



100 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Deseara voi avea timp si va voi oferi inca cateva surprize culinare. O zi buna tuturor. Ppupici tuturor doamnelor si bebe-ilor.
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Myha, prajitura Rafinata am facut-o intr-o tava dreptunghiulara de dimensiunea 30/22 cm.

Cu gelatina nu stiu ce sa zic, eu am folosit foite si nu granule.
eu zic sa faci "Fortareata visinilor".
Nu te mai incurci cu gelatina. iti trebuie numai pentru ornare.


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Editat de - Hildegard on 12/11/2006 19:23:33
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Prajitura de mere cu glazura-reteta luata din revista practic


Ai nevoie de:
-1/2 kg mere
- 200 g faina
-200 g zahar
- 150 ml ulei
- 1 lingura amoniac
- coaja de la 1 lamaie
- alte esente

cum procedezi:

cureti merele, le dai prin razatoare si apoi le amesteci cu zaharul, uleiul si faina. adaugi amoniacul, coaja de la lamaie si enetele, amesteci foarte binr si pui totul intr-o tava pe care o dai la cuptor.Cat timp se coace se face faci glazura din 100 g margarina, 12 linguri zahara, 1 lingura apa, 3 linguri cacao.
Cum procedezi: pui toate ingredientelel intr-un bol pe foc si le lasi pana se topeste zaharul. Scoti tava cu prajitura si torni glazura peste ea. O lasi sa se intareasca si apoi o tai cu un cutit inmuiat in apa calda.


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Placinta cu branza - luata din revista practic

-1 pachet foi placinta
-700-800 gr. branza de vaci proaspata
-6 oua
-300 gr. zahar
-stafide (cat te lasa sufletul), zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala rasa
-ulei sau grasime pentru uns foile
Se unge tava. (eu am tava mare si pun doua foi la inceput ca sa ramana margini pentru a acoperi, oricum va trebuie o tava inalta cam de 10 cm)
Branza se face in felul urmator: se amesteca branza cu stafidele si cu galbenusurile, se pun toate mirodeniile. Albusurile se bat spuma ca pentru bezea si se incorporeaza in branza.
Deci pun 2 foi de placinta in tava , apoi un rand de branza, dar branza nu se tinde se pune cu lingura gramajoara langa gramajoara. Se pune asa incontinuare pana se termina compozitia, iar deasupra se termina cu foaie de placinta. Se taie in patrate placinta. Si se pune la cuptor pana se coace.
Siropul:
300 grame zahar cu 250 gr. apa se pun pe foc. Cand clocoteste este gata.

PRAJITURA CU STRUGURI

Cantitati pentru o tava mai mica decat cea de la aragaz.
Aluat:
-120 g margarina sau unt
-250 g zahar
-2 oua
-1/2 lamaie
-150 g smantana
-1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
-300 g faina
-boabe de struguri

Se freaca margarina f.bine cu zaharul,se adauga ouale (pe rand),apoi smantana,coaja si zeama de lamaie,apoi faina amestecata cu bicarbonatul.
Se pune aluatul in tava unsa si tapetata cu faina,deasupra se pun boabe de struguri.
Se coace aprox.35-40 min(proba cu scobitoarea).Rece,se pudreaza cu zahar farin.
Eu am dublat cantitatile si am facut-o in tava mare de la aragaz.



de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Editat de - Hildegard on 13/11/2006 17:34:10
Mergi la inceput
TGIF
TGIF



14 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Hildergard, am si eu o intrebare despre retzeta Televizor. Foaia maro cum o intizi pe tava? Nu am facut niciodata felul asta de foi si nu ma prea pricep. Deabea astept s-oncerc pentru fam. Vreau s-ai las pe toti .

Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Tgif, sincer am pus cu lingura crema pe tava si am intins-o tot cu lingura ajutata de degete.

bafta!

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
buna seara,

nicole am facut salamul "minune".
Deci parerea mea e ca untul nu mai e nevoie pentru ca se leaga de la cartof. se poate pune si unt normal.
prima compozitie se intinde pe folie cu mana apasandu-se cu degetele spre exterior. mainile se umezesc sa nu se lipeasca de degete.
a doua compozitie se intinde tot pe folie trasparenta si dupa aceea le suprapunem,adica pleosc una peste alta compozitiile trebuie sa fie de aceeasi dimensiune, aprox. egale. apoi normal rulam
io n-am avut celofan.
maine pun poza daca a iesit ca lumea poza.






de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Ieri n-am putu pune poza ca n-a mers forumul.
pun azi

SALAM DE CASTANE FARA CASTANE (RETETA DE LA NICOLE 6792)AICI

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
UITE UN CHEC SUPER BUN DE SARBATORI.
EU L-AM FACUT PANA ACUM DE 4 ORI.
IL FAC SI LA CRACIUN SI PUN ATUNCI POZE



CHEC FANTEZIE (luat din revista Practic)

Ingrediente:

100 g coaja de citrice glasata si tocata
1 lingurita ghimbir macinat
30 g caise uscate si tocate
150 g stafide
1 sticluta esenta rom
4 oua
250 g margarina Rama vanilie
230 g zahar
1 varf cutit nuscoara
1 praf sare
coaja rasa de la o lamaie
250 g faina
2 linguri praf de copt
2 linguri zahar pudra
1 praf de copt


Preparare:
-coaja de citrice glasata, caisele si stafidele se lasa sa se marineze in rom, intr-un vas acoperit timp de 60 minute
-se incinge cuptorul.
-Se prepara ouale. Se bate margarina cu zahar, galbenusuri, mirodenii, sare si coaja de la lamaie. Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt urmata de fructele marinate cu tot cu rom. In final se inglobeaza albusul batut spuma.
-Aluatul se coace intr-o forma de chec in care s-a hartie cerata cca 50 minute.
-Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fructe confiate.


super bun garantat!
poza aici



de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Editat de - Hildegard on 05/01/2007 11:02:41
Mergi la inceput
Pag. din 29 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com