Ciuperci cu maioneza..

Ciuperci cu maioneza.. | Autor: ioana2004

Link direct la acest mesaj

Neata fetelor...,am luat 1/2 kg de ciuperci si vreau sa le fac cu maioneza ca am auzit ca ies bune rau...
Stie cineva sa imi spuna cum le prepar?

poze din concediu august 2006.)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ciupercile ,din cate am inteles ,sunt prospete ...
Le speli ,le usuci , le toci marunt , le oparesti fff putin in apa cu sare .
Le amesteci cu maioneza ( facuta de tine sau cumparata ) , adaugi mujdei de usturoi dupa gust si marar tocat .
Mujdeiul - usturoiul frecta fff bine cu sare si ulei .

Pofta Buna!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by lulu77

Ciupercile ,din cate am inteles ,sunt prospete ...
Le speli ,le usuci , le toci marunt , le oparesti fff putin in apa cu sare .

Doar le oparesti ?!! Eu una nu le-as minca asa, dar e kestie de gust

Reteta mea e asemanatoare, doar ca eu fierb ciupercile, le scurg bine, le toc marunt, le adaug castraveti murati tocati si ei marunt si scursi bine de zeama, usturoi tocat marunt si marar.

Pofta buna !


Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Fierbi ciupercile, le toci marunt (nu prea mult ca sa le simti totusi,dar nici putin ca sa le poti intinde pe paine), adaugi marar sau patrunjel,condimente,maioneza si usturoi pisat. Pofta mare!

*******************************
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa

De la botezul Teodorei

Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Fetelor...pupici la toate si va multumesc frumos acum sigur am de unde alege o reteta care imi convine...
Va spun daca au avut succes...!!!

poze fff recente cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

CIUPERCI CU MAIONEZA

1 cutie ciuperci
2 oua fierte tari
1castravete mai mare acru
o ceapa mai mare
putin usturoi
ulei,mustar,o lingura smantana si un galbenus crud pentru maioneza

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei la foc mic. Trebuie sa se moaie putin ,nu se se prajeasca.Castravetele si ciupercile se toaca si ele marunt.
Cele 2 oua se fierb tare.un galbenus se opreste pentru maioneza si albusele impreuna cu celalalt galbenus se maruntesc.
Se face putina maioneza dintr-un galbenus crud,cel fiert,putin mustar si ulei. Se incorporeaza apoi ceapa calit si scursa cat de cat de ulei.
In acest amestec se pune si o lingura-2 de smantana.
se adauga apoi ciupercile si ouale maruntite,putina sare si un catel usturoi pisat.

gata!



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu

Daca´s proaspete le oparesc f putin, iar daca is din borcan/ conserva le clatesc doar. Le tai mai marunt, le amestesc cu maioneza, sare, piper si usturoi, Apoi pap ca o piggy :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Si eu vreau sa fac ciuperci cu maioneza , usturoi , sare si piper .Vreau sa incerc retelele voastre.
Dar intrebarea mea este ce fel de ciuperci folositi ?
Aici la mine sunt toate neamurile de ciuperci si bureti prin magazine .
De care ciuperci trebuie dinalea albe ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu fac mereu cu ciuperci de la borcan (nu la conserva si nu din alea chinezesti... au nisip... Mie, de ex. imi plac cele Buftea) ... ca din alea proaspete nu mi-nu iesit niciodata... si s-au mai si inegrit.
Maioneza facuta sau cumparata, usturoi si mai pun si catravete murat in otet.

Si cand fac pt. mai multe persoane, ca sa iasa mai multa, le fac cu paste fierte. Ca daca as face numai din ciuperci mi-ar trebui vreo 10 borcane...


Eliana (19 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Pai ciupercile proaspete se innegresc in momentul in care le gatesti, nu stiu cum sa faci sa ramana albe.
Eu ciupercile le prepar si la cuptor: curatate, spalate, asa umede le pun in tava, le presar cu putina vegeta/sau sare, pun o bucatica mica de unt sau margarina pe ele sau torn un pic de ulei de masline si le pun la cuptor pana se coc. Au gust mai bun decat cele fierte. Si pentru salata de ciuperci cu maioneza, eu as folosi si un pic de smantana ca sa nu fie sosul numai cu maioneza, mi se pare destul de "greu".

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

quote:
Originally posted by ioana2004

Fetelor...pupici la toate si va multumesc frumos acum sigur am de unde alege o reteta care imi convine...
Va spun daca au avut succes...!!!

poze fff recente cu Ioana




si daca mai adaugi si putin piept de pui fiert si tocat cubulete, iese...

Mergi la inceput