MANACARE UNGUREASCA - GULASI

MANACARE UNGUREASCA - GULASI | Autor: niponel

Link direct la acest mesaj

Cine stie sa faca GULASI ? Este o mancare ungureasca cu carne ,cartofi , boia dulce dar nu stiu cum se face Stie cineva cum se face ? Am mancat o data la un restaurant in tara si mi-a placut tare mult dar nu stiu cum se face

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu fac gulas de vitel asa:
500g carne de vitel macra (pulpa, spata, antricot fara os), o ceapa mare, 200g suc de rosii, 2-3 ardei rosii frmosi, o lingurita boia de ardei dulce si 1/2 lingurita boia de ardei iute, 5-6 cartofi maricei, sare, piper.
se taie vitelul in bucati potrivite, se pune la calit in ulei incins. cand e carnea colorata se adauga ceapa taiata marunt, se calesc impreuna, apoi ardeiul taiat si el cuburi, pana se inmoaie acstea din urma. se adauga 200ml supa de vita, sucul de rosii, boiaua de ardei dulce si cea iute si se lasa sa fiarba la foc mic cam o ora. intre timp se curata cartofii si se taie cuburi, se fierb in apa sarata. cand carnea este complet facuta se adauga si cartofii in mancare, se mai lasa sa fiarba impreuna 10 minute. se presara cimbru si patrunjel. se serveste firbinte.
se poate face si supa gulas, cu preparare identica dar atunci sosul este mai mult si mai subtire (cata carne atata sos - zice Radu Anton Roman )

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Niponel,eu fac cam asa...si imi cer scuze ca nu stiu sa iti spun cantitati,ca eu gatesc ochiometric:
- folosesc carne de porc,pe care o tai cubulete
- o ceapa potrivita ca marime,o toc marunt si o pun la calit in ulei incins,cand e calita adaug ardeiul gras,tocat si boia
- nu le las foarte mult,ceapa cu ardeiul si torn un strop de apa peste ele
- adaug carnea si torn apa cat sa fie carnea acoperita si las sa fiarba la foc potrivit aproape o ora.
- cand carnea e aproape fiarta,adaug cartofii,piper,sare(daca trebuie) si alte condimente,acopar cu apa cartofii si mai las pana se fierb cartofii,dar sa nu se sfarame
- la sfarsit adaug (cine vrea) marar tocat si putin patrunjel tocat,gust de sare si...gata!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dita spune:

Si eu fac gulasul cam ca si in retetele de mai sus doar ca adaug si o foaie de dafin si putin chimen, iese f. gustos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Multumesc mult pentru retete

Mergi la inceput