Primul interviu!! - help! :)

Primul interviu!! - help! :) | Autor: Carmon

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,

Saptamana viitoare am primul interviu din viata mea (stiu ca suna cam aiurea la varsta mea, dar asta e..). E la o companie mare, internationala, si sunt super stresata, pentru ca imi doresc intr-adevar jobul.
Am cateva nelamuriri, daca ma puteti ajuta va raman recunoscatoare:)).

1. Cum sa ma imbrac?? Camasa alba si pantaloni negrii de stofa e ok? trebuie sa iau si sacoul pe mine sau nu? Sau sa-mi cumpar alt costum, asta fiind prea... negru? Sau poate ar trebui fusta?
2. Unghiile?? ce fac cu ele? cu lac incolor sau nici un fel de lac?
3. Parul meu e cam cu 5 centimetrii mai lung de umeri, usor ondulat, de obicei il port pe spate sau intr-o coada simpla.. ce fac cu el?? :))

Of, sunt cam stresata, poate si din cauza ca mi-as dori intr-adevar jobul, mi se potriveste, iar pana acum chiar n-am dat nici un interviu. Nu radeti de intrebarile mele, stiu ca sunt copilaresti, dar pentru mine e un stres in plus :).

In alta ordine de idei, cer engleza perfect si greaca binisor. Sa inteleg ca cel mai probabil voi fi intrebata si mi se va vorbi in ambele limbi?

Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Imi aduc aminte de primul interviu...
Dar... sa revin: costumul pe care il ai e ok, nu tre' sa -ti faci griji, sau sa-ti cumperi altul.
Cat despre unghii... important e sa nu fie facute cu o culoare... "tipatoare" gen rosu, sau negru... Poti sa optezi pentru un french... oricum, sa fie ingrijite.
Parul, il poti purta ori pe spate, ori in coada, cum te simti tu mai comod.

E posibil ca pe parcurs sa ti se dea un test in limba engleza, pe parcursul interviului, sau pur si simplu sa fie cineva care sa iti adresaze intrebari in engleza.

Tu trebuie sa ai incredere in tine, sa nu uiti sa zambesti, sa nu uita ca poti sa le adresazi intrebari despre companie, despre locul de munca pentru care aplici. Pana la urma si tu alegi job-ul nu numai ei te aleg pe tine.

Bafta multa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Fii naturala , nu incerca sa joci un anumit rol .
Si toate cele specificate de Lolly.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Succes Carmon,

UIte aici citeva sfaturi pentru primul interviu.
http://www.supereva.ro/info.asp?id=889

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Mi-am schimbat jobul de curand si a trebuit sa ma documentez f bine referitor la strategia de abordare a interviului. Am fost la mai multe si este adevarat tot ce scrie pe site-ul ejobs:

http://www.ejobs.ro/cariera/sectiune-stdent/articol-TotuldespreInterviu

Daca nu ai timp/chef sa citesti, pot sa iti rezum (f pe scurt):
- cel mai bine e sa ai parul in coada - ei zic ca in timpul interviului s-ar putea sa fi stresata si sa nu fi tentata sa te joci cu parul, sa iti atingi parul (deci daca decizi sa il lasi liber, sa fi atenta la ticuri);
- recomanda sa porti costum, in culori gri, bej, bleumarin, negru (parca) - oricum, nimic strident;
- unghiile trebuie sa fie ingrijite si nu culori stridente, cum a mai zis cineva;
- incearca sa stai relaxata, ca sa poti sa dai niste raspunsuri clare, in care sa incluzi tot ce e mai bun despre tine; daca stai stresata nu o sa te poti concentra; daca o sa ai interviul cu 2 persoane, sa te uiti la amandoi nu numai la cel care pune intrebarile. Incearca sa zambesti si sa fi sigura pe tine.
- sa subliniezi tot ce poti oferi bun firmei respective in cazul in care te angajeaza(eu imi pregatisem o lista acasa si stiam pe dinafara) sa nu cumva sa atragi atentia asupra defectelor tale;
- probabil ca o sa vorbeasca cu tine in ambele limbi ca sa vada cum te descurci.

Intrebari tampite care mi s-au pus si la care trebuie sa te gandesti:
- Cine e Alice? - adica eu (asta a fost cea mai tare)
- De ce vrei sa lucrezi la noi?
- De ce pleci de la vechiul loc de munca?
- Cum vezi cariera ta peste 5 ani?
- De ce te-am angaja? Ce ne poti oferi? - aici baga tare
- Care este principalul tau defect? (aici ai grija sa dai un defect minor, si sa povestesti cum l-ai rectificat, in nici un caz sa nu spui ceva grav, si nu e bine sa zici ca nu ai defecte)
- Despre experienta: cat de mare era echipa pe care o conduceai (sau din care faceai parte), cum colaborai cu oamenii, cum te asigurai ca exista o comunicare buna, cum iti motivai oamenii din echipa

Daca ai rabdare sa citesti articolele de pe www.ejobs.ro o sa vezi ca gasesti acolo foarte multe lucruri interesante.

Mergi la inceput