Ham Pavlik pt displazie de sold!

Ham Pavlik pt displazie de sold! | Autor: Lya

Link direct la acest mesaj

Am fost cu Erik(3,5 luni) la ortopedie(dr Burnei).... i-a pus diagnosticul de displazie de sold si trebuie sa poarte timp de 2 luni ham Pavlik.E printre voi cineva care-a avut un astfel de ham la copilul ei????Cum a reactionat copilul????Astept experientele voastre ca eu sunt tare speriata(dovada ca nu m-am culcat la ora asta)


dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Da si noi am avut nevoie de asa ceva insa acum nu stiu cum tre sa-l poarte bb tau...noi a trebuit sa-l punem doar noaptea.Avea parca vreo 7 luni si a reactionat destul de bine...insa noi mai purtasem cand a fost mai mic si un fel de chilot din plastic tare si acolo a plans putin pana s-a obisnuit cu el.
Mult succes

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Mie mi-a spus sa-i dau acest ham 2 luni,nu mi-a spus ca numai noaptea .......deci e clar ca tot timpul.E mai bine in acest ham Pavlik decat in scutecul de plastic?

dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

trimis PM.
Multa sanatate lui Erik!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Buna!

Am si eu un ham Pavlik. Daca vrei, pot sa ti-l dau. Pe mine m-au pus sa i-l pun la un an, cand copilul deja mergea, asa ca am refuzat. Daca ar fi fost mai mic, poate as fi incercat.
Nu vreau sa-ti dau sfaturi, ca nu sunt nici pe departe vreo experta. Dar parerea mea e sa consulti mai multi medici daca ai dubii. Noi am fost la 5 ortopezi.
Adresa mea de mail e andreea4@yahoo.com. Daca pot sa te ajut cu ceva, chiar si cu hamul in sine, te rog sa-mi spui.

Te pup si multa sanatate lui Erik!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papusel spune:

Si noi am fost cand avea piticu 3 luni la dr.Burnei pt o forma f usoara de tal-val.Dupa ce am asteptat cu copilul pe la cozi ne-a consultat si ne-a pus diagnostic de displazie la un sold.Am mai facut si radiografie...am facut hamul si nu l-a purtat deloc.Am fost si la dr.Jianu si Basca atunci si mi-au spus ca nici vorba de asa ceva.Mai tarziu am facut si o eco la sold la Medsana si totul e ok.
Dupa parerea mea a facut o mare greseala...si Andrei merge de la 11 luni.
Consulta mai multi doctori, sanatate si putere.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Maria a fost diagnosticata cu displazie de sold de catre pediatrul spitalului. Am fost trimisi la un ortoped (de adulti, aici nu prea se pune problema sa alegi) si de la o saptamana pana la doua luni a purtat un ham Pawlik non-stop (de fapt doua hamuri, ca din primul a "iesit" dupa cateva saptamani). Nu ne-a trecut prin cap sa nu il punem, desi a fost foarte greu. Era asa de mica,incat era mai toata acoperita de ham...

La doua luni a facut o ecografie la un spital de copii (celebru sa zicem) si ni s-a spus ca e ok. Iar la 6 luni a facut si o radiografie de sold, care iar ni s-a spus ca e ok. S-a hotarat sa mearga foarte tarziu (dupa 15 luni), ca sa ne creasca incordarea, dar pe urma a pornit foarte hotarat si dupa cum arata cred ca intr-adevar totul e cum trebuie. Slava Domnului.

Daca puteti, cereti si parerea altui doctor. Noi nu am avut cum si in nici un caz nu ne-am fi asumat riscul de a nu purta hamul. E foarte greu, am plans la fiecare schimbat de scutec si fiecare alaptat, dar acum aproape am uitat. Important e ca e eficace.

Mie aici doctorul mi-a spus ca mai mult sufera mama decat bebe. Numai bine, Lya. O sa fie totul bine.

PS Din "cercetarile" mele asidue pe internet a rezultat ca displazia de sold are frecventa cea mai ridicata la fetitele prime-nascute ale unei mame - ma exprim cam anapoda, dar intelegeti! Asta a fost si cazul nostru. La baieti e foarte rara, daca nu exista antecedente in familie si nu s-au nascut in prezentatie pelviana.


Berzei chioare ii face Dumnezeu cuib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi_75 spune:

Buna. Fetita mea are 6 luni si o saptamana.La 3 luni jumatate in urma unei radiografii a fost pus diagnosticul de displazie de bazin.Asta de fapt inseamna ca nuclei acetabulari nu s-au dezvoltat la nici un piciorus.Atunci nea spus sa punem 2 pampersi + un scutec de abductie si dupa 45 de zile la control. Inainte de a ajunge la control ne-am dus sa facem o ecografie rezultatul:la piciorusul sting se vede nucleul dar nu este format definitiv;la piciorusul drept abia are contur.Am ajuns si la medicul specialist care nea trimis sa repetam radiografia pentru ca ecografia este buna dar in cazul bebeilor pina in trei luni.La rg. nici acum nu se vad nuclei.Pentru ca fetita este mare (atunci avea 3 luni si 3 saptamani ne-a zis sa o punem in ham pawlik preventiv pentru ca fetita sa nu se sprijine in picioruse ca exista riscul sa faca luxatie de femur.Asa ca asteptam la sf. lunii sa mergem la control.Speram ca acum avem vesti bune.Este greu pentru ca Alexandra de cand este in ham nu se poate intoarce pe burtica si multe altele care le face un bebe de varsta ei.La inceput a plans dar pina la urma s-a acomodat.Pupici la bebei si sa fie sanatosi cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papusel spune:

Ce ai mai facut?Ai mai consultat si alt medic?
Eu sunt convinsa ca la mine a fost o greseala de diagnostic caci ulterior am mai fost la 2 medici care au infirmat displazia iar pe la 10 luni, sa fiu sigura am facut o ecografie de sold si nici vorba de asa ceva.
Ideea este ca daca este displazie si un alt medic iti va confirma diagnosticul.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Papusel,multumesc de intrebare!Pana la urma n-am mai fost si la alt medic.Sotul mi-a zis sa ramanem cu Burnei si cu el am ramas........de gresit cred ca n-a gresit pt ca era suspect inca din maternitate,apoi si peiatra a zis ca e ceva suspect,si o alta pediatra la fel.......asa ca suntem inhamati de 2 saptamani jumate si Erik suporta fff bine hamul,nu e marait el fiind f cuminte de felul lui.....dar cand il dau jos fericire mare pe el,isi intinde picioarele cat poate el de mult si le tine ceva timp asa...apoi incepe joaca,il mai masez,il mai pun putin si pe burta sa se distreze,iar la baie e cel mai fericit si da cu piciorusele cat poate,ca apoi sa-i pun iar hamul,realizeaza ce-i fac si edar imediat isi revine si-si intra in normal.Abea astept sa vina Craciunul,ca pe 22 decembrie scapam(sper)de ham.

mimi,la ce medic ai fost?

dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Mergi la inceput