ruptura de clavicula...

ruptura de clavicula... | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

din ciclul... cand n-am ce face, ma apuc sa dau sfaturi. si cand ma depaseste, intreb pe altii...

vorbesc la telefon cu o verisoara, bucuresteanca, ce tocmai a nascut de curand, si printre altele imi spune ca bb s-a nascut cu ruptura de clavicula, si ca ea simte un oscior diferit, nu ca celalalt.
pe foaia de iesire scrie "ruptura de clavicula consolidata".

am intrebat si io, ca tot omul.. daca l-au imobilizat in spital, asa cum vazusem si eu pe sectie cand am nascut, daca l-a culcat numai pe-o parte, daca l-a manevrat cu grija la inceput...

toate raspunsurile... NU. ca ei nimeni nu i-a zis nimic, ca ea a vazut acasa pe foaie ca a avut bb asa ceva.

tinand cont de toate acestea, si de ce spunea ea, ca simte un oscior iesit, pediatra i-a zis sa astepte sa faca 6 sapt si apoi sa mearga la ortopedie.

eu is mai prapastioasa, i-am zis sa mearga acum. macar sa afle ca e totul in regula si i se pare ei.

din experientele voastre, cum vi se pare situatia? ce-ar trebui sa faca???
multumesc anticipat pt raspunsuri.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Dupa parerea mea, ar trebui sa se duca la o radiografie cu bb...sa faca ceva cat se mai poate indrepta osciorul :)
Bafta multa!

Pupicei, Ingeras 30+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Cristina, de ce nu suna la spitalul unde a nascut, la medicii care s-au ocupat de copil? Sa stie exact care a fost situatia, cum s-a constatat si ce masuri au luat? Eventual sa-i spuna ce sa faca in continuare. Sigur ca poate merge si la alt medic, care daca are suficienta experienta, isi da seama si fara radiografie ce-i acolo... Orcum, nu e bine sa mai astepte. Motivul ar fi ca pe foaia de externare scre "consolidat", ceea ce inseamna ca s-a sudat deja. E posibil ca ruptura sa se fi produs inca din burtica si sa se fi sudat singura, dar prost, daca intr-adevar se simte la mana ceva diferit, un os asezat mai rau. Si atunci e bine sa se repare cat e foarte mic copilul, ca uita si durerea si tot. Si sa nu creasca asa.
Sanatate.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Irina mea a avut fractura de clavicula la nastere.
Cat a fost in spital, a stat doar pe partea stanga (era clavicula dreapta). La iesire mi s-a spus ca nu trebuie sa-i fac nimic special, se va suda singura in 2 saptamani. Doar manevrat cu atentie.

Cum intre timp am ajus si la Gr Alex, acolo i-au facut radiografie, si i-au imobilizat manuta, urmand sa stea asa imobilizata pana la 2 sapt. Medicul de familie mi-a zis ca tr urmarita apoi, sa nu se prinda vreun filet nervos.

Dupa ce i-am dat jos bandajul a ramas un fel de guguloi acolo unde s-a sudat, si i-am facut masaj luni de zile ca sa se retraga. Apoi, a trebuit sa o stimulez mai mult sa apuce cu manuta dreapta, si la inceput era evidenta diferenta de forta cu care apuca, dreapta fata de stanga.

Cam atat...
daca mai e ceva intreaba-ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

multam mult.

andira, esti o draguta. raspunsul tau imi confirma ca aveam dreptate, nu ramai pasiva ca se rezolva de la sine, tot trb sa faci ceva.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Cristina, fractura de clavicula la nou-nascut este, din pacate, un traumatism obstetrical destul de frecvent la nastere. Motivele nu mai au importanta, dar cel mai important este faptul ca nu trebuie luata nici o masura, inafara manevraii cu grija a bebelusului; nu se imobilizeaza pt ca trece de la sine. Se consolideaza rapid si in urma sa ramane un calus (un "guguloi") care se simte la palpare cateva luni.Nu necesita radiografie, care oricum in acest caz ar fi inutila.

Mergi la inceput