prenatale
Dragele mele,
E grav daca nu am luat vitamine prenatale pana acum? Sunt insarcinata in aproape 2 luni. Mai au vreun efect daca le iau acum? Ma intereseaza in special acidul folic.
Pupici
Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me.
Raspunsuri
nastasika spune:
Prenatal am luat pe toata perioada sarcinii si cat timp am alaptat. Acidul folic este de preferat sa fie luat chiar inainte de a ramane insarcinata si in primele luni de sarcina. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul tau.
Sarcina usoara iti dortesc si un bebe frumos si sanatos.
GeorgetaR spune:
Eu la prima sarcina am luat doar acid folic iar acum, la a doua, doar Tardyferon (fier)timp de 1 luna. Dar asta ar trebui sa stabileasca medicul in functie de rezultatul analizelor tale.
laura72 spune:
acidul folic ar fi ideal sa fie luat cu 3 luni inainte de sarcina si primele 3 luni din sarcina.apucate acum ca nu e prea tarziu.vitamine materna am luat in ultimele 41/2 luni la indicatia ginecologului.fier in ultimele 3 luni.
toate se dau si in fct de analizele tale,daca ai anemie sau calciul mic.iti recomand sa mananci multe lactate in special branza si iaurt care sunt mai bogate in calciu(un pahar iaurt=2 pahare de lapte).legume si fructe cate 4-5 feluri pe zi.profita acum de struguri sunt f benefici.in legume fructe intra si daca papi alune,nuci,seminte,salata de rosii sau varza si ma rog ce mai gasesti.acum nu treb sa fii stresata sa numeri fix felurile dar asa ca orientare.
cereale care te ajuta sa nu fii constipata in fiecare zi
incearca sa mananci mai putin sarat iar in ultima luna complet fara sare ca sa nasti usor.
atentie la pofte daca ti-e pofta de ceva nu e obligatoriu sa mananci tot castronul,ciocolata ci o cant mica si mai mananci si maine.ca asa se depune si nu dai jos decat f greu.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
roxanaz spune:
in primul trimestru de sarcina NU se iau vitamine prenatale, doar acid folic si eventual fier. din al doilea trimestru se pot lua complexele de multivitamine si multiminerale, care includ bineinteles si acid folic. asa ca nu e deloc prea tarziu.
sarcina usoara si bebelus sanatos!
Roxana
ralualexandrei spune:
Eu am luat Elevit din saptamana a 8 a si le iau pana termin si cu alaptarea.Asa am facut si in celelalte sarcini.
Asa ca nu e tarziu.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
16+ album no1 album no2 albumul no3
m_monique spune:
eu acid folic am inceput sa iau dupa ce mi s-a confirmat sarcina, adica la 4 saptamani si 3 zile, si am luat pana la 14 saptamani.
de la 16 saptamani am inceput cu vitamine, intai materna si apoi elevit.
de la 20 saptamani am inceput sa iar tardyferon fol
29 + cu 
Nunta noastra
Monicutz spune:
salut,
Aici se dau vitamine prenbatale de cand ramai gravida pana cand termini de alaptat. Acudul foliz poti sa-l iei si acum. Situ ca e important in primele 3 luni. Oricum, prenatalele includ si acid folic.
Incepe sa iei ca e OK si acum.
Sa ai o sarcina usoara!
, 20+
arcadia spune:
Multumesc pentru raspunsuri 
Am fost la medic, mi-a recomandat Elevit. Acum sunt aproape in sapt. 14, eu calculasem de la data conceptiei. Acum am alta problema, in primele 3 luni n-am avut nici un disconfort, nici greturi, insa de cateva zile au inceput greturile si dureri de cap mai ales seara, uneori si dimineata. Eu am inteles ca teoretic greturile ar trebui sa inceteze dupa primul trimestru, asa ca mi se pare ciudat. A mai patit cineva asa? Am inceput sa iau de azi si vitaminele, sper sa fie bine. Poate starea asta e de la anemie, desi am mancat echilibrat. Trebuie sa ma duc cat mai repede sa fac si analizele.
Va pup si va doresc sarcina usoara si bebei frumosi si sanatosi 
burtica
aproape 14 sapt
Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me.
doradora spune:
desi m-a supravegheat din sapt a 5a, elevitul nu m-a lasat sa il iau decat incepand din sapt 18.
pe mine m-au tinut greturile pana pe la jumatatea lunii a 5a, si nu a fost f vesel, dar tinand cont ca o puteam duce asa 9 luni, am zis merci ca au trecut. acum parca nici nu imi mai amintesc de ele, desi am stat numai in pat si la wc, nu ma tineam singura pe picioare si nu puteam sa mananc decat pepene. ajunsesem ca o stafie si nu credeam pe nimeni dintre cei care imi povesteau ca or sa inceteze si greturile si lesinurile, desi ambii dr au tinut-o sus si tare ca asa va fi.pana la urma au avut dreptate...:)
chris
35+
alexandra
mirela0521 spune:
nu prea inteleg de ce ai greturi abia acum. trebuia sa le ai de la inceput sau sa nu le mai ai deloc. eu am avut greturi de la inceput. de cum am aflat ca sunt insarcinata, m-au si apucat. adik pe la 3-4 saptamani de sarcina. nu vomam, dar aveam asa o stare de lesin, de bolanzeala, imi venea sa zac continuu. m-au tinut pana a miscat copilul. adik pe la 4 luni jumate. numaram zilele pana va misca. ajunsasem sa cred chiar ca nu va mai misca sau ca nu le simt eu!!! cel mai nasol era cand eram la serv. faceam eforturi suplimentare sa rezist si uneori chiar puneam capul pe masa. nici pofta de mancare nu am avut pe toata acea perioada.abia rodeam niste cogrigi sau sticsuri, iar la sandvisurile aduse de acasa ma uitam cu greata la ele si abia ma indemnam sa manac unul.
eu nu am luat deloc acid folic! nici inainte de sarcina, nici dupa. nu mi-a recomandat nimeni. am luat calc-c-vita si complexul centrum, iar prenatale am luat materna din luna 5 de sarcina o luna da, una ba. fier nu am luat deloc pe timpul sarcinii. oricum ma constipam f tare de la masterna si ajunsasem sa capat si o stare de greata de la ele imediat ce le puneam pe limba sa le inghit, stare care imi trecea dupa vre-o jumatate de ora. dupa ce am nascut am luat pe toata perioada alaptarii complex de vitamine si minerale.
sarcina usoara in continuare si fruntea sus ca nu va mai dura mult si scapi de starile de rau.