ultimul trimestru de sarcina
Buna, dragi mamici si viitoare mamici
eu sunt o viitoare mamica, am intrat in a 33-a saptamana si am multe nelamuriri:
- cum este cel mai bine pt.bebe sa dorm (in ce pozitii)
- burtica mea, imi spun unele "prietene", este "prea"mica pentru varsta sarcinii
- sa-mi urmez doctorita - DR.CONSTANTINESCU CAMELIA - la spital - BUCUR
- mi-a spus (doctorita) ca am sarcina coborata
- ce trebuie sa fac (ea mi-a zis sa stau linistita)
Daca puteti sa-mi mai "lamuriti" cateva din nelamuririle de mai sus si chiar sa ma ajutati cu sfaturi, v-as fi recunoscatoare.
Raspunsuri
Dbunny spune:
Panaa eu intru in a 33- a saptamana foarte curand, deci, te ajut in ce pot:
-de dormit cel mai bine e pe partea stanga(pe dreapta apesi pe nu stiu ce artere si cica nu se oxigeneaza bine placenta sau nu ajung fluxurile bine la bb, iar pe spate daca dormi cica ai probleme cu respiratia, prin urmare si bb ar putea avea, eu n-am, dar daca stau mult pe spate bb se agita cam mult si imi da suturi de vai sh-amar...consider ca nu-i place)
- nici burtica mea nu este inca foooarte mare, chit ca bebele e cam mare... avea 2.200 acum o saptamana, si am luat deja 13 kg la bord. Oricum lumea-mi spune ca burtica nu-i mare. Are forma de castravete
. Tzuguiata inspre inainte, dar nu mare. Ce mai conteaza cat e burta ? Cat e bb de mare ? e in grafic ?
- sarcina coborata.. hmmmmm...asa-mi spun si mie pretenii..´draga, deja s-a coborat burtica, nu ?´ pai nu ! Nici n-a urcat macar. Joasa a fost de la inceput si vad ca joasa ramane. Asa macar n-am probleme cu acidul la stomac. Atata vreme cat n-ai probleme cu colul...Si daca tie ti s-a coborat... e normal, nu ? cu cat ne apropiem de nastere burtica se coboara. Si e normal sa stai linistita, ca doar nu te-oi pune la carat pietroaie acu cand mai ai 7 saptamani. Menajeazate cat poti, ca orice femeie
. Sau o fii pomenit doctorita ta de nastere prematura ?
S-auzim de bine
Dbunny
32+
Dbunny spune:
Intra la mamici de noiembrie-decembrie. acolo sunte,m o gramada de fete cu aceasi varsta a sarcinii si cu nedumeriri asemanatoare.
Te vor ajuta cu o gramada de sfaturi.
Te asteptam
Dbunny
32+
panaa spune:
Multumesc pentru incurajari, Dbunny!
Si bb mea este "mare": cand am fost la ultimul control, 15.09.2006, avea 2.100 gr.... Nu, nici vorba de nastere prematura!!??!?! Din contra, mi-a spus dna doctor ca am un col lung, ferm si inchis, dar sa stau linistita....Oricum, de pe 18.09.2006 am intrat in prenatal, asa ca ....STAU LINISTITA. De bb mi-a zis ca este in grafic, ca pentru cate saptamani am este bine dezvoltata...,, ce sa mai... numai vorbe de bine... Dar stii cum este, mai iti baga gargauni in cap si "prietenele".... Multumesc inca o data Dbunny, si sarcina usoara si tie!
xandra28 spune:
draga mea, din ce-mi amintesc eu de anul trecut pe vremea asta, pot sa-ti spun ca bine-ar fi sa dormi pe stanga, nu pe spate. apoi, eu una nu cred ca exista burtica prea mica... legat de coborarea sarcinii: asa-mi ziceau si mie colegele pe la 7 luni, si-am nascut bine merci la 9, sa fim serioase... asa ca chiar ca tre' sa stai linistita!
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
piticul la 6 si la 7 luni
varsta lui vladut
codita spune:
Salut fetelor!
Si mie sapt trecuta la masuratori bb a iesit mai mare la masuratori si cantarea deja 2.100 kg. Nu-i prea mare? Ar trebui sa ma ingrijorez?
31+
arghirmonica spune:
Fetelor stati linistite cu masuratorile ca nu sunt concludente .
De dormit dormiti cum puteti ca daca e sa va luati dupa carti ,ar trebui sa dormiti in picioare
.
Si daca sarcina e coborata nu inseamna ca o sa nasteti curand se mai poate duce sarcina chiar 2 luni fara gluma.
Fiti relaxate si NU va strasati cu greutatea lui bebe.NUmai cand se va naste il va masura la sigur.
Va pup pe toate ,Monica
Daniel 4,7 ani si Cristian 3 luni
panaa spune:
mamici si viitoare mamici!
Multumesc pentru incurajari! Nici nu stiti cat de mult conteaza pentru mine..... M-am mai linistit..... Dar mai am o dilema: n-am facut eco 3D sau 4D. Pentru ca la fiecare control doctorita imi face 2D si n-a sesizat nimik ... sau cel putin nu mi-a spus, am stat linistita. Mai este cazul sa fac unu din cele 2 tipuri de eco?
Mirela
33+
arghirmonica spune:
Draga Mirela ,daca dr nu te-a trimis foarte bine.Este la moda sa se faca astfel de eco.Doar daca vrei asa pt tine ...eu zic ca nu are rost sa arunci banii de fereastra si sa nici nu fii multumita.Monica