Pateuri cu brinza ,carne sau ciuperci??]

Vrea sa stiu si eu daca a facut cineva astfel de pateuri sunt super delicioase dar nu stiu cum sa fac aluatul sau sa il cumpar
IarLa compozitie...improvizez, vad eu dar ma intreb cum o fi la compozitie...
Mariana mami de...IOANA 2006(1 an 11 luni si 4 zile..)
Raspunsuri

catutza spune:
Eu cand fac, cumpar mereu foetaj. Nu ma bag eu sa-l fac ca nu-mi iese , E si mai simplu asa...acum depinde de voi.
P.S : eu mai fac cu rahat sau cu crenvusti, ies niste pateuri delicioase !.
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)


alba spune:
Da si eu fac cu mini crenvursti,cind am party de cupii :-)
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."


kim222 spune:
Eu cumpar foietajul.
Compozitia: unt in care calesc ceapa verde tocata f marunt si ciupercile. Separat bat 2-3 oua in care adaug brinza (telemea de oaie )rasa si marar.Amestet cele doua compozitii..ies asa de buneee!


ioana2004 spune:
Mersi Kim de compozitie ,
Asa si compozitia de carne cum o mai faceti voi?
As vrea sa stiu cum le impaturiti voi ca sa iasa multe si sa nu dea pe afara ca eu faceam cind faceam mari cit un corn si dadeau pe afara ,....
Vreau sa iasa ca mini pateurile alea ,gen fornetti!!!
Mariana mami de...IOANA 2006(1 an 11 luni si 4 zile..)


Alynutza spune:
Eu am o reteta de foietaj:
250 gr. branza vaci
250 gr. margarina
1 lingurita rasa de sare (lingurita din aia mica mica)
2 cani de faina (cani din alea mai mari, de lapte)
Se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se intinde cu facaletzul pe masa (pudrata cu faina) si se unge cu margarina in strat subtire. Se ruleaza si se taie in bucati (la cantitatile astea cam 3 bucati). Se mai lasa la frigider o jumatate de ora. Se scoate o bucata si se intinde cam la 0,5 cm, prima data dai cu facaletzul in directia taieturii (partea unde ai taiat rulada).
Eu folosesc reteta asta pentru saleuri si atunci doar ung suprafata foii cu ou batut, mai presar cu sare, chimen, susan, cascaval ras si o tai fasii cu rotitza de aluat. Dar stiu ca mama facea mai demult si pateuri. Taia un dreptunghi mai maricel (depinde cat vrei tu sa iasa), punea umplutura la mijloc si apoi lipea marginile. Si ungea desupra cu ou.
La branza eu as folosi telemea sau feta, pur si simplu o bucatica de branza pusa in mijloc.
Ciuperci: o ceapa mica taiata marunt, calita in putin ulei si vegeta, pui ciupercile taiate bucati si le lasi la foc mic pana scade.
Carne: o ceapa mica taiata marunt, calita cu putin ulei si vegeta, pui carnea tocata, se amesteca pana isi schimba culoarea, adaugi nucsoara, sare, piper, zeama de carne sau apa pur si simplu si se inabusa la foc mic, pana e facuta carnea. In final adaugi patrunjel tocat, un ou crud (depinde de cantitatea de carne, daca e multa, pui mai multe oua), un picusor de faina, ca sa o tina legata.


ioana2004 spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Eu am o reteta de foietaj:
250 gr. branza vaci
250 gr. margarina
1 lingurita rasa de sare (lingurita din aia mica mica)
2 cani de faina (cani din alea mai mari, de lapte)
Se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se intinde cu facaletzul pe masa (pudrata cu faina) si se unge cu margarina in strat subtire. Se ruleaza si se taie in bucati (la cantitatile astea cam 3 bucati). Se mai lasa la frigider o jumatate de ora. Se scoate o bucata si se intinde cam la 0,5 cm, prima data dai cu facaletzul in directia taieturii (partea unde ai taiat rulada).
Eu folosesc reteta asta pentru saleuri si atunci doar ung suprafata foii cu ou batut, mai presar cu sare, chimen, susan, cascaval ras si o tai fasii cu rotitza de aluat. Dar stiu ca mama facea mai demult si pateuri. Taia un dreptunghi mai maricel (depinde cat vrei tu sa iasa), punea umplutura la mijloc si apoi lipea marginile. Si ungea desupra cu ou.
La branza eu as folosi telemea sau feta, pur si simplu o bucatica de branza pusa in mijloc.
Ciuperci: o ceapa mica taiata marunt, calita in putin ulei si vegeta, pui ciupercile taiate bucati si le lasi la foc mic pana scade.
Carne: o ceapa mica taiata marunt, calita cu putin ulei si vegeta, pui carnea tocata, se amesteca pana isi schimba culoarea, adaugi nucsoara, sare, piper, zeama de carne sau apa pur si simplu si se inabusa la foc mic, pana e facuta carnea. In final adaugi patrunjel tocat, un ou crud (depinde de cantitatea de carne, daca e multa, pui mai multe oua), un picusor de faina, ca sa o tina legata.Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.Recently become Mrs. Perfect
Mersi Alynuza,cred ca o sa incerc cit de curind ca pare a fi usor acest aluat.
si iti spun si cam cite iese.
Cred ca pot sa inlocuiesc brinza de vaci cu brinza de oi,nu?

Mariana mami de...IOANA 2006(1 an 11 luni si 4 zile..)



Alynutza spune:
Ioana, nu stiu sa-ti spun daca se poate, eu nu pot sa mananc branza de oaie, intotdeauna am facut reteta cu branza de vaci. Cred ca difera si consistenta nu? Eventual sa folosesti branza de oaie pt umplut daca iti place asa mult. Aluatul e intr-adevar foarte usor de preparat, mama zicea ca nici nu l-a mai rulat cu margarina, dar face mai multe foitze asa.
La faza cu cate ies, m-ai pierdut, voiai sa spui cate pateuri ies? Saleuri stiu ca ies aprox. 2 tavi jumate-3 din alea negre de aragaz, alea de se sustin singure pe marginea cuptorului (nu-i nevoie sa stea pe gratar), sper ca m-am facut inteleasa, ca nu stiu cum sa explic altfel.


ioana2004 spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Eu am o reteta de foietaj:
250 gr. branza vaci
250 gr. margarina
1 lingurita rasa de sare (lingurita din aia mica mica)
2 cani de faina (cani din alea mai mari, de lapte)
Se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se intinde cu facaletzul pe masa (pudrata cu faina) si se unge cu margarina in strat subtire. Se ruleaza si se taie in bucati (la cantitatile astea cam 3 bucati). Se mai lasa la frigider o jumatate de ora. Se scoate o bucata si se intinde cam la 0,5 cm, prima data dai cu facaletzul in directia taieturii (partea unde ai taiat rulada).
Eu folosesc reteta asta pentru saleuri si atunci doar ung suprafata foii cu ou batut, mai presar cu sare, chimen, susan, cascaval ras si o tai fasii cu rotitza de aluat. Dar stiu ca mama facea mai demult si pateuri. Taia un dreptunghi mai maricel (depinde cat vrei tu sa iasa), punea umplutura la mijloc si apoi lipea marginile. Si ungea desupra cu ou.
La branza eu as folosi telemea sau feta, pur si simplu o bucatica de branza pusa in mijloc.
Ciuperci: o ceapa mica taiata marunt, calita in putin ulei si vegeta, pui ciupercile taiate bucati si le lasi la foc mic pana scade.
Carne: o ceapa mica taiata marunt, calita cu putin ulei si vegeta, pui carnea tocata, se amesteca pana isi schimba culoarea, adaugi nucsoara, sare, piper, zeama de carne sau apa pur si simplu si se inabusa la foc mic, pana e facuta carnea. In final adaugi patrunjel tocat, un ou crud (depinde de cantitatea de carne, daca e multa, pui mai multe oua), un picusor de faina, ca sa o tina legata.Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.Recently become Mrs. Perfect
Ei lasa ca vad eu daca zici ca ai incercat si ies bune am sa pun si eu cam o mina de brinza de vaci....
Mersi mult de sfaturi....
Mariana mami de...IOANA 2006(1 an 11 luni si 4 zile..)

