plata concediului de odihna

plata concediului de odihna | Autor: Raluca_u

Link direct la acest mesaj

Buna,

am si eu o nelamurire. in cazul in care nu am beneficiat de nici o zi din concediul de odihna de anul acesta si acum pentru ca am fost internata in spital si varsta sarcinii este mare mi s-a dat direct concediul prenatal pe care eu doream sa il iau mai tarziu.
de la resurse umane mi s-a spus ca eu mi-am pierdut in acest caz zlele de concediu si nu voi primi nici un ban pentru concediul neefectuat. este adevarat?
unde pot gasi referiri in lege la cazul in care nu iti iei concediul ci doar banii.

va multumesc mult.

Raluca 33 + cu Adina Andreea

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

In lege (Codul muncii) se spune ca o compensare in bani a concediului neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului de munca.
La concediul de maternitate, contractul este suspendat, nu incetat.
Plecand de la faptul ca acest concediu il poti face pana la sfarsitul anului viitor, s-ar putea sa ti se spuna ca o sa faci concediul de odihna atunci cand te intorci la munca...
Dar in orice caz, chestia cu "ai pierdut dreptul la concediu si nici nu ti-l compensam in bani" este falsa.
Mai mult de atat nu iti pot spune, alte referiri nu stiu sa existe in codul muncii.
De-aia cred ca e vorba doar de interpretare aici - iei banii (sau zilele) acum, inainte de concediul de maternitate sau cand te intorci la munca.

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput