Succesiune pamant

Succesiune pamant | Autor: florenit

Link direct la acest mesaj

Am de mostenit un pamant dupa mama mea, pamant pe care il detinea impreuna cu cei 3 frati ai ei. Pamantul ala n-are cadastru facut si notarul meu zice ca nu-mi poate emite certificatul de mostenitor decat dupa ce se face cadastru pe pamant, ca altfel ar incalca Legea 7 a cadastrului si publicitatii funciare. Adica dupa parerea lui trebuie sa platim toti un cadastru acum, el sa-mi faca actul de mostenire ca apoi sa putem sa iesim din indiviziune si sa ne facem iar fiecare cadastru pe bucatica lui
Cunosc lume care si-a facut un astfel de act si fara cadastru!!
Si-acum intrebarea mea e - am dat de un notar mai catolic decat papa? Altii de ce si-au facut si io nu poci? Si ce alternative am? Imi pot transfera dosarul la un alt notar mai putin "catolic"? Sincer as prefera sa-l conving pe asta, ca sa nu mai cheltui niste bani in plus. Cum sa fac? Se pricepe cineva? Ati mai trecut prin d'astea? Va multumesc pentru orice sugestie !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi am facut succesiune dupa titulul de proprietate si am facut dupa aceea iesirea din indiviziune si intabularea. Nu ai alte acte care dovedesc proprietatea celui dupa care faceti succesiunea?

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

,

asa crestem noi

www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florenit spune:

Codruta, si eu am doar titlurile de proprietate. Numa' ca el sustine ca nu ii da legea dreptul sa faca nici un act (inclusiv asta de mostenire) daca nu exista cadastru pe pamantul in cauza. Voi cand ati facut actele? S-o mai fi dat vreo reglementare intre timp?!?

Mergi la inceput

E drept ca noi am facut mai demult actele de succesiune. Dar abia acum am facut iesirea din indiviziune si dupa aceea ne-a dat CF-ul. Eu zic sa intrebi pe un avocat (noi am facut prin tribunal, ca nu ne-am inteles intre noi ).
Succes!

,

asa crestem noi

Mergi la inceput

Uite aici legea 7, e din 1996 (noi am facut prin 2000 succesiune)-numai daca nu au facut ceva in plus la lege: http://www.nobilacasa.ro/romana/legea-7-1996.php

,

asa crestem noi

Mergi la inceput