de ce?
Sunt insarcinata in 6 luni si de cateva saptamani nu-l mai inteleg pe sotul meu. Imi repeta ca nu ma mai iubeste cu toate ca iubeste copilul foarte mult.Spune intruna ca vrea sa divortam dupa ce o sa nasc si ca nu mai e nimic intre noi. Sunt foarte streasata si plang mereu si nu inteleg de ce mi se intampla una ca asta.El e foarte amabil, ma ajuta mult,dar e ca o bucata de gheata.Ce se intampla?
Raspunsuri
kjmami spune:
se intampla exact ce ne spui draga mea, nu te mai iubeste...nu cred ca o spune aiurea...proabil ca sentimentele nu mai existau inainte sa ramai insarcinata. incearca sa te gandesti unde ati gresit..ce s-a intamplat..ce a cauzat ruptura asta...si poate dupa aceea vei gasi un mod de a o salva...fi sincera cu tine si gandeste-te ce s-a intamplat de iti spune ca nu te mai iubeste...afla ce il deranjeaza la tine...ce nu ii place...si poate dupa aceea mai scrie-ne..si cine stie..poate vom gasii o solutie impreuna
este imposibil sa se fi apucat brusc sa iti spuna ca nu te iubeste. este clar ca ruptura s-a produs la un moment dat si probabil nu ti-ai dat seama. atat timp cat te afli in faza de negare..si nu vezi ce nu merge bine, nu ai cum sa salvezi nimic
UNDE ATI GRESIT?
imi cer scuze dak am fost prea dura...dar spun ce simt si sper sa te putem ajuta dar trebuie sa ne ajuti si tu sa intelegem..pt ca nu ne putem da cu parerea altfel, dak ai decis sa ne scrii noua, si vrei ajutor si sfaturi...fi sincera cu noi si spune-ne povestea. doar asa vom stii ce sa iti raspundem
noltic spune:
Este posibil sa nu te mai iubeasca(nu deloc ptr ca iubeste copilul) sau este speriat de viitoarea postura(dar foarte speriat, panicat daca ajunge sa iti replice asa de dur). Am nevoie de mai multe informatii pentru a putea analiza mai atent comportamentul lui; adica: de cat timp sunteti casatoriti, unde locuiti/munciti, cum v-ati cunoscut, cat de tare se implica in casnicie, cum se intelege cu familia lui/a ta, tu idem, frati surori - ambii, intelegi???? Esti intr-o postura delicata acum si ceea ce face sotul tau are o motivatie specifica; haide sa incercam sa o descoperim impreuna. Astept raspuns.
Cu respect,
Nick
carli1617 spune:
Noltic are dreptate.
Se poate sa nu fie adev ca nu te mai iubeste. Spune si el asa ca e foarte speriat.
danavasile spune:
Probabil este foarte speriat de situatie, de aparitia copilului si se simte coplesit...si spune lucrurile fara sa le gandeasca. Sau ...sa nu mai aiba pentru tine aceleasi sentimente.
Nu cred ca putea pur si simplu de pe o zi pe alta sa nu te mai iubeasca. provoaca-l la o discutie mai detaliata si ...trage tu concluziile
alinaluchian spune:
Ionela, cred ca mai constructiv este sa te centrezi pe iubirea ce creste in burtica ta
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
noltic spune:
Faptul ca nu intelegi de ce ti se intampla lucrurile astea nu este relevant; se intampla pur si simplu. Ai nevoie de multa atentie si dragoste, esti aproape o mamica si ai deja o mare responsabilitate. Nu cred ca vei rezolva ceva daca il provoci la discutie; astfel de raspunsuri in comportamentul sotului tau are niste cauze mult mai profunde chestionarii simple, in cuvinte. Acorda-i timp sa isi clarifice conflictul emotional asa cum si tu ai nevoie de timp pentru a intelege ce se intampla cu tine. Vei fi mamica nu te bucuri ??? Nu mai plange, renunta la atitudinea asta de confuzie/vinovatie si fii fericita pentru a transmite copilului tau o stare frumoasa, lasa urateniile astea pentru noi, cei mari. Ai rabdare cu viitorul tata si provoaca-l fara cuvinte: impaca-te cu situatia ta, preocupa-te numai de sarcina si incearca sa vezi numai partea frumoasa a situatiei. Poate ca ceva din atitudinea ta prezenta atinge o coarda teribil de sensibila a sufletului copilului din el. Hai sa mai vbim si nu mai dramatiza atat de mult. Ce parere ai???
Cu respect,
Nick!
alinaluchian spune:
quote:
Originally posted by noltic
Nu mai plange, renunta la atitudinea asta de confuzie/vinovatie si fii fericita pentru a transmite copilului tau o stare frumoasa, lasa urateniile astea pentru noi, cei mari.
Poti fi mai explicit despre cum ai ales acest raport ?
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
noltic spune:
quote:Ca sa fiu mai explicit incearca sa imi precizezi Raportul??
Originally posted by alinaluchianquote:
Originally posted by noltic
Nu mai plange, renunta la atitudinea asta de confuzie/vinovatie si fii fericita pentru a transmite copilului tau o stare frumoasa, lasa urateniile astea pentru noi, cei mari.
Poti fi mai explicit despre cum ai ales acest raport ?
alinaluchian spune:
noi, cei mari in raport cu cine sau cu ce ?