nu e prima oara cand patesc asta. de cate ori pregatesc creier pane uleiul face spuma si da peste marginile tigaii. am dat vina pe ulei, l-am schimbat...degeaba. care o fi motivul?? exista vreo solutie?? multumesc anticipat pentru raspuns(uri).
stau cu preparatul in frigider si nu indraznesc sa ma mai apuc sa-l prajesc...
Pune ulei mai putin si scurge bine creierul inainte sa-l pregatesti. Suna aiurea, stiu:)) Pui un tifon cu okiuri dese pe o strecuratoare din aia mai mare si lasi creierul acolo la stors idei in chiuveta:) Si eu pateam la fel cu chiftelele cand ma grabeam si zemuiau
sigur, e prea mult ulei in tigaie. ori pui mai putin ori folosesti un recipient mai mare. scruge bine creieru'
Roxana
am uitat sa spun ca e fiert, scurs, amestecat cu ou, faina, condimente...ca la pane. nu are strop de lichid iar uleiul nu e chiar abundent in tigaie...dar o sa incerc varianta cu o tigaie mai "voinica" si ulei in cantitati "meschine" multumesc pentru promptitudine...
Manon ar mai fi varianta sa pui mai putin bucati deodata in tigaie ca sa eviti producerea spumei in exces.
Roxana
probabil tigaia e larga dar cu margini joase, deci nu e adanca. Si daca dai focul tare....sigur ca-ti curge. Asa patea mama cu chiftelele, le punea intr-o tigaie din aia ca pt clatite, punea si ulei ca deh, daca era larga tigaia, trebuia sa puna, si dupa ce punea chiftelele si-ncepeau sa se prajeaca oleaca sa te tii cum curgea suvoi si se faceau niste spume de nu se mai vedeau chiftelele in tigaie.