Aperitive/salate cu vinete

Aperitive/salate cu vinete | Autor: crista-s

Link direct la acest mesaj

Retetele urmatoare nu sunt numai aperitive sau salate dar pot fii folosite ca si garnituri sau chiar fel principal de post..

1. Salata de vinete - reteta sudaneza

O vinata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele . Se prajesc feliile in tigaie cu ulei si pe o parte si pe cealalata pina se auresc si devin moi. Se scot pe o farfurie ( platou) pe care ati pus putina sare groasa si ati "murdarit-o " cu un catel de usturoi strivit ( il puteti strivii cu furculita , sau cu dispozitivul special de strivit usturoi, sau pisa in mojarul pt mujdei si rasturna pe farfurie).. se poate pune in lipsa usturoiului proaspat si praf de usturoi.
Se aseaza rondelele de vinete prajite pe farfurie intr-un singur strat .
Separat se taie rosiile in cubulete mici cit unghia si se amesteca cu sare si boia de ardei iute.
Se aseaza al doilea strat al salatei, cel de rosii condimentate.
Deasupra se presara patrunjel tocat proaspat.

Ulei nu se pune caci lasa vinetele destul in farfurie...

salata

2.Caponatina ( reteta siciliana )

Ingrediente:
(cantitatile pentru 2 portii)
1 vinata mica
1 ceapa mica ( eu nu am pus)
rosii ( eu am folosit rosii gata pasate de la sticla )
masline verzi ( de preferat fara simburi .. )
1 ardei gras
citiva capperi ( eu nu am pus)
2 morcovi mici
1 tulpina de telina
2-3 linguri de ulei
1 lingura de otet de vin alb
1 lingurita de zahar
sare


Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina , cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei. Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa . Se coace ceapa in apa ( taiata bucati mai maricele ). Se adauga si ea la restul . Apoi maslinele si capperi . Se fierb rosiile ca un sos normal ( daca folositi rosii proaspete atunci mai intii tb sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor. Se prajeste putin pesmet ( sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina...

ingredientele
caponatina


Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

3. Salata de vinete fierte ( reteta siciliana)

Vinetele curatate de coaja si eventual taiate in doua pe lung daca sunt mai groase, se fierb in apa cu sare, cind intra furculita in ele sunt gata... se scurg bine si se lasa sa se raceasca.
...........se taie bucati si se condimenteaza cu ulei, sare, origano, otet si menta.




Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput